• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adak Adayıp Duası Kabul Olan Var mı?

sahsahsahdamdamdamararar

İnsanlar arasında da yalnızlık duyulur.
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2014
647
363
88
Bir şeyi çok isteyip çok dua ettiği halde bir türlü isteği kabul olmayıp, adak adadıktan sonra duası kabul olan var mı? Adak duanın kabulünü hızlandırır mı sizce? İnançsızlar yorum yapmasın. Böyle bir şeyi tecrübe eden varsa tecrübesini paylaşsın. Şimdiden teşekkürler.

gecen bayram haci bektasa gittik.. kadinin bi tanesi bebegi olsun diye adak adamis bebek olduktan sonra gelmis kesiyolardi.. icimden gecirdim allahim bende hamile kalayim bebisimle beraber gelip bende kurban keseyim diye 5 senedir bebegim olmuyodu bu arada.. normalde inancsizimdir boyle konularda tesadufmudur ayri bi mucizemidir bilmiyorum.. iki hafta sonra hamile kaldigimi ogrendim bebegim dogsun insallah kurbanini kesip kaninida kaslarinin ortasina parmak bascam insallah :)

gecen bayram haci bektasa gittik.. kadinin bi tanesi bebegi olsun diye adak adamis bebek olduktan sonra gelmis kesiyolardi.. icimden gecirdim allahim bende hamile kalayim bebisimle beraber gelip bende kurban keseyim diye 5 senedir bebegim olmuyodu bu arada.. normalde inancsizimdir boyle konularda tesadufmudur ayri bi mucizemidir bilmiyorum.. iki hafta sonra hamile kaldigimi ogrendim bebegim dogsun insallah kurbanini kesip kaninida kaslarinin ortasina parmak bascam insallah :)
İnşallah dediğine göre Müslümansın dimi ?

Bir şeyi çok isteyip çok dua ettiği halde bir türlü isteği kabul olmayıp, adak adadıktan sonra duası kabul olan var mı? Adak duanın kabulünü hızlandırır mı sizce? İnançsızlar yorum yapmasın. Böyle bir şeyi tecrübe eden varsa tecrübesini paylaşsın. Şimdiden teşekkürler.
Bunun belli kesin bir hükmü yok bildiğim kadarıyla
İster önce ister sonra yapıyorsun bizde duanı eder adağını o dileğin için kesersin sonrası nasip Rabbim neylerse

Birde böyle düşünmemelisin yani burdaki yorumlara göre
Hesap kitap yapar gibi değilde içten dile

Benimde 5 yıldır bebeğim olmuyodu çok uzun zaman tedavi gördüm hiçbir sorunumuz yoktu sebebsizdi.Çok dua ettim adak adadım.Doğduğunda 7 yaşına girdiğinde kız olursa evlenirken oğlan olursa askere giderken koç kesicem demiştim.Çok tatlı bir oğlum oldu hemen kestim dağıttım.Allah ömür verirse diğerlerinide zamanı gelince yapıcam

Bizde ,önce ne adanmışsa o yerine getirilir.( kurban, iftar verme, yetim öksüz sevindirme vs.)
Daha sonra hayırlısı istenir, dua edilir.

Şu dileğim olur ise şunu yapacağım , bizde tövbe haşa pazarlık gibi görünür ve hoş karşılanmaz.
Bu şekilde gerçekleşmiş dileklerim mevcut, rabbime şükür ve hepsi de benim için hayırlı oldu.

Vallah cok sevindim adiniza gercekten nekadar güzel böyle bir sey okumak. Hayirli olsun hamileliginiz

Sürekli bir şeylere adak adıyorum. Atanırsam ya da düzenli bir işe girersem kurban keseceğim demiştim. Genelde şu işim olunca çocuk sevindireceğim, oruç tutacağım derim. Bunlar adak yerine geçer mi bilemem.

Sürekli bir şeylere adak adıyorum. Atanırsam ya da düzenli bir işe girersem kurban keseceğim demiştim. Genelde şu işim olunca çocuk sevindireceğim, oruç tutacağım derim. Bunlar adak yerine geçer mi bilemem.
Oruç oluyor adak olarak. Herhangi bir ibadeti adayabiliyoruz. Genelde kurban adanır. Ben de adadım bekliyorum. İnşallah olır ya. Hayırlısı

Back
X