Adaletin bu mu dünya :)

Biliyosunuz taze bosandim.
Düşünüyorum da evlenince hep kadının bişeyleri değişiyor. Soyadı değişiyor, kütüğü değişiyor. Toplumun bakış açısı. Bosandiginda da tepe taklak tekrar bekarliktaki soyadınà, eski kimlik bilgilerine dönüyor. Toplumda bi sen ona aittin düşünceleri. Değişik bakış acıları vs. Hep kadının üzerinde yük.
Şimdi bosandigim şahısa bakıyorum. Oh valizini aldı gitti memleketine.
Bi kimlik değiştircek sadece medeni hali değişecek.
Soyad aynı.
Bekar adam gibi dolancak ortada.
Değişen veya kaybettiği bişey yok. Sen dulsun ama!

Adil değil ya.
Naçizane tavsiyem kadınlar da kendi soyadını kullansın. Hayatını hiç elin adamına, onun ailesine göre sekillendirmesin.
Her zaman dimdik duralım.
Öyle dertleselim dedim.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Bence kadin daha sansli. Eski soyadını alarak hooop ben artik bekarlik günlerine dondum ruhuna girebilir kolayca.

Cevresel faktörlere bakarak konusacak olursam o bekar sen dul kaldin.

Bana soracak olursan cok onemi yok bunlarin.

Sen attın mi bu gereksizi hayatindan? Oh tamam bitti gitti...

Gelsin yeni asklar, yeni hayaller, daha akilli adımlar :)))

Yeni hayatin kutlu olsun ;)

Sağol canım.
Çok uzak geliyor Yeni aşkmis heyecanmış.
Güvenimi nasıl tamir edicem.
O da melek tanıtmıştı kendini.
Akıllı Adımlar evet:nazar:
Gercekten büyüdüğümü, cok tecrubelendigimi hissediyorum.

Sağol canım.
Çok uzak geliyor Yeni aşkmis heyecanmış.
Güvenimi nasıl tamir edicem.
O da melek tanıtmıştı kendini.
Akıllı Adımlar evet:nazar:
Gercekten büyüdüğümü, cok tecrubelendigimi hissediyorum.
Nrden ayrildiniz?(Gecmis olsun)

Yalniz bir sey dikkatimi cekiyor, bosanan kadinlara kadinlar daha bir onyargili. Mesela dul kelimesini erkeklerden, kadinlarda duydugum kadar duymadim. Eger evliyse hemen gorusmeyi kesmeler falan kocasini kapacak ya. Erkeklerde eger zihniyeti bozuksa onyargi oluyor onun disinda kadinlar kadar degiller. Bu sitede bile erkek tarafi gelinin beklentilerinden bir tik eksik birsey yapsin hemen "ben dul kadin miyim" serzenisleri basliyor. Tepki gosterildiginde de "yok lafin gelisi"... Bosuna dememisler kadin kadinin kurdu diye.

Yalniz bir sey dikkatimi cekiyor, bosanan kadinlara kadinlar daha bir onyargili. Mesela dul kelimesini erkeklerden, kadinlarda duydugum kadar duymadim. Eger evliyse hemen gorusmeyi kesmeler falan kocasini kapacak ya. Erkeklerde eger zihniyeti bozuksa onyargi oluyor onun disinda kadinlar kadar degiller. Bu sitede bile erkek tarafi gelinin beklentilerinden bir tik eksik birsey yapsin hemen "ben dul kadin miyim" serzenisleri basliyor. Tepki gosterildiginde de "yok lafin gelisi"... Bosuna dememisler kadin kadinin kurdu diye.
Evet ya bu durum çok can sıkıcı.
İnş böyle şeylerle karşılaşılmaz artık.
Çünkü kimsenin evliliğinin garantisi yok.
40 senelik evliler boşanıyor.

Düşünüyorum da evlenince hep kadının bişeyleri değişiyor. Soyadı değişiyor, kütüğü değişiyor. Toplumun bakış açısı. Bosandiginda da tepe taklak tekrar bekarliktaki soyadınà, eski kimlik bilgilerine dönüyor. Toplumda bi sen ona aittin düşünceleri. Değişik bakış acıları vs. Hep kadının üzerinde yük.
Soyad aynı.

Adil değil ya.
Naçizane tavsiyem kadınlar da kendi soyadını kullansın. Hayatını hiç elin adamına, onun ailesine göre sekillendirmesin.
Öyle dertleselim dedim.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Çok haklısınız serzenişte
Ama her şey bizim baktığımız gibi değil hayatta
Benim eşim boşanmış bir adam
Daha yeni yeni kafası yerine geliyor desem yeridir; bu toplum benzer baskıları erkeklere de yapıyor inanın. Ben eşimin ailesinden bizzat kulağımla duydum, insan namusunu boşar mı bu nasıl erkeklik diye, oysa eski eşinden şikayetleri boğaza köprü olur =)) Çok zor bir direnme, savaşma sürecinin ardından daha yeni yeni adamın bir hayat kurduğunun farkında çevresi. Ve tabi eski eşine olan yükümlülükleri de var, boşanmayla bitmedi ki her şey ortak çocukları var, nafaka var, kadının bitmek bilmeyen istekleri var. Velhasıl boşanmak zorlu bir iş ve sonrasında her iki tarafa da yükler getiriyor, bizim memlekette iki insan kolay kolay yollarını ayıramıyor. Bir de tabi benim ailemden çektikleri var , içine girmeden pek göremiyor insan, eşimin çıldırma noktasına geldiği zamanları bilirim.
Yepyeni bir sayfa, yeni bir hayat deyin kendinize, takmayın böyle isimdi, kütüktü kafanıza, inanın bir süre sonra her şey daha güzel olacak, sevgilerimle

Çok haklısınız serzenişte
Ama her şey bizim baktığımız gibi değil hayatta
Benim eşim boşanmış bir adam
Daha yeni yeni kafası yerine geliyor desem yeridir; bu toplum benzer baskıları erkeklere de yapıyor inanın. Ben eşimin ailesinden bizzat kulağımla duydum, insan namusunu boşar mı bu nasıl erkeklik diye, oysa eski eşinden şikayetleri boğaza köprü olur =)) Çok zor bir direnme, savaşma sürecinin ardından daha yeni yeni adamın bir hayat kurduğunun farkında çevresi. Ve tabi eski eşine olan yükümlülükleri de var, boşanmayla bitmedi ki her şey ortak çocukları var, nafaka var, kadının bitmek bilmeyen istekleri var. Velhasıl boşanmak zorlu bir iş ve sonrasında her iki tarafa da yükler getiriyor, bizim memlekette iki insan kolay kolay yollarını ayıramıyor. Bir de tabi benim ailemden çektikleri var , içine girmeden pek göremiyor insan, eşimin çıldırma noktasına geldiği zamanları bilirim.
Yepyeni bir sayfa, yeni bir hayat deyin kendinize, takmayın böyle isimdi, kütüktü kafanıza, inanın bir süre sonra her şey daha güzel olacak, sevgilerimle
Bizim boşanma çok kolay oldu inanın.
Anlaşmalı 5 dk sürmedi.
Ben saf zaten hiçbir şey istemedim. Olan altınları bile yarıya böldük.
Kimsenin hakkı kalmasın bende yeter.
Ailesi huzursuzluk başladığından boşanmaya ve sonrasına kadar bir kez aramadi sormadı gelmedi.
Benim Ailem yanıma geldiler. Ona en ufak bişey söyleme tenezzulunde olmadılar.
Yani ne ailesi sizin esinizin olduğu gibi bir kez oğlum yapma etme dedi. Ne de adam(!) Benim Ailem tarafından bir baskı gördü.
Zaten kolay evlenmişti kolayca da bosandık.

Çocuk filan da olmadığı için sizin esinizin yaşadığı hiçbir şeye de maruz kalmiycak. Dediğim gibi bekar erkek gibi elini kolunu sallayarak geziçek.
Şehir de değiştirdi. Kebap yani.

Acaba o kadının ne şikayetleri vardı. Madolyonun diğer tarafını da görmek lazım. Sebepsiz değildir.
Şimdi sizin eşiniz diye onun tarafından bakıyorsunuz ama yarın aynı sorunları size çıkardığında ya eşim kotuymus aslında demek, kabullenmek daha zor olur.
Umarım mutlu olursunuz. Ama koşulsuz güvenmem artık kimseye. Size de naçizane bunu öneririm.

Sadece kadın kaybetmiyor merak etmeyin. Ben de boşandım hem de aldatılarak. 2 küçük çocuğum var, hiç de takmıyorum dul demişler dememişler umurumda değil. Ne mutlu bize ki güçlü kadınlarız. Ben kendi adıma karaktersiz bir asalaktan kurtuldum. Sanmayın ki kadın çok zorluk yaşıyor. Esas zorluğu erkek yaşıyor. Yemeği , ütüsü, ev temizliği kurulu düzeni herşeyi bozuluyor. Tepetaklak kalıyor. Benim ex koca mesela kölesinden oldu, otelinden oldu. Göstermelik babalığından oldu. Nafaka, kira derken maaşı azaldı. Sayemde en pahalı sigarayı içerken şimdi yarı fiyatına sigara içmeye başladı.

Bizim boşanma çok kolay oldu inanın.
Anlaşmalı 5 dk sürmedi.
Ben saf zaten hiçbir şey istemedim. Olan altınları bile yarıya böldük.
Kimsenin hakkı kalmasın bende yeter.
Ailesi huzursuzluk başladığından boşanmaya ve sonrasına kadar bir kez aramadi sormadı gelmedi.
Benim Ailem yanıma geldiler. Ona en ufak bişey söyleme tenezzulunde olmadılar.
Yani ne ailesi sizin esinizin olduğu gibi bir kez oğlum yapma etme dedi. Ne de adam(!) Benim Ailem tarafından bir baskı gördü.
Zaten kolay evlenmişti kolayca da bosandık.

Çocuk filan da olmadığı için sizin esinizin yaşadığı hiçbir şeye de maruz kalmiycak. Dediğim gibi bekar erkek gibi elini kolunu sallayarak geziçek.
Şehir de değiştirdi. Kebap yani.

Acaba o kadının ne şikayetleri vardı. Madolyonun diğer tarafını da görmek lazım. Sebepsiz değildir.
Şimdi sizin eşiniz diye onun tarafından bakıyorsunuz ama yarın aynı sorunları size çıkardığında ya eşim kotuymus aslında demek, kabullenmek daha zor olur.
Umarım mutlu olursunuz. Ama koşulsuz güvenmem artık kimseye. Size de naçizane bunu öneririm.

Ben durumu tetkik ettim zamanında, eşim gerçekten çok sabırlı bir adam bu konuda üzülmeyeceğimi biliyorum, kadının icraatlarını gördükçe Allah 'ım ıslah et diyebiliyorum ancak, ipten boşalmış bir deli, kocasını zehirlemeye kalkmış bir kadın.
Şanslısınız ki çocuk yok o zaman daha zor işler, kimsenin karışmadığı da iyi olmuş, boşa vakit kaybı o işler, akacak kan damarda durmuyor
Onu düşünmeyin artık, ilahi adalet var mutlak, elbet sizi üzmenin bedelini ödeyecek. Yepyeni temiz bir sayfa önünüzde hayat, ayrılıklar zor, insanın canı acıyor ama siz zor olan kısmı geçmişsiniz, inşallah çok mutlu olursunuz

Ben durumu tetkik ettim zamanında, eşim gerçekten çok sabırlı bir adam bu konuda üzülmeyeceğimi biliyorum, kadının icraatlarını gördükçe Allah 'ım ıslah et diyebiliyorum ancak, ipten boşalmış bir deli, kocasını zehirlemeye kalkmış bir kadın.
Şanslısınız ki çocuk yok o zaman daha zor işler, kimsenin karışmadığı da iyi olmuş, boşa vakit kaybı o işler, akacak kan damarda durmuyor
Onu düşünmeyin artık, ilahi adalet var mutlak, elbet sizi üzmenin bedelini ödeyecek. Yepyeni temiz bir sayfa önünüzde hayat, ayrılıklar zor, insanın canı acıyor ama siz zor olan kısmı geçmişsiniz, inşallah çok mutlu olursunuz
O zaman Allah kurtarmış esinizi de.
Umarım ömür boyu mutlu olursunuz.
Evet bu yüzden müdahale ettirmenin kimseye. Öyle ki kendim bile dışarıda kaldım bu işte. Çünkü bu yaşanılanların bana bir ödül olduğunun farkındaydım. Bu yüzden kolay atlatiyorum.
Allah herkesin gönlüne göre versin.

Toplum baskısı her yerde var, milletçe kadınların vajinasına çok meraklıyız..
Burada bile dün bir konuda evlenmeden ilişkiye giren kadınların namussuz oluşu yazıyordu. Boşandıktan sonra kendisine dul denmesinden rahatsızlıklık duyan birçok kadın evlilik öncesi ilişkiye girenler hakkında açıkça namussuz damgası vuruyor
Ay banlıydım çıldırdımm yazamadım. Hepimiz haddimizi bilsek keşke..
Üzülme belmiyum, sen güçlü bir kadınsın.
Ayrıca artık yeni yargıtay kararlarıyla kadınlar kendi soyadlarını kullanabilecekler :))

Soyad aynı.

Adil değil ya.
Öyle dertleselim dedim.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Cok onemli bi konuya deginmissin...
Toplumun erkek uzerinde yaptirimi olmadigi icin belkide evlilikte keyiflerine gore davraniyorlar...tek bir erkegi suclamaksa yanlis toplum olarak beyinler kisa devre yapmis..
Olanda zulme boyun egmeyen cesur guclu kadinlara oluyor...
Korkak aciz kadinlarda herseyi kabullenip kotu ornek oluyor ve toplumun cirkin zihniyetinin devamliligina katkida bulunuyor...
Kendimizden oncekilerden sorumlu degiliz ama kendimizden ve bizden sonrakilerden biz sorumluyuz...
Biz kadin olarak dur demedikce binlerce kadin bu kotu kadere mahkum olacaktir.

Kendi soyadıma eşim olacak odunun soy adını ekletmiştim, adam kıyametleri koparmıştı
2 soyadı kullanmıyorum diye.
Resmi işlemler dışında evliliğim süresince eşimin soy adını kullanmadım.
Kredi kartlarım ehliyetim mail adreslerim hep eski soyadımlaydı, evlendikten sonrada değiştirme gereği duymadım,
daha doğrusu elim gitmedi değiştirmeye,
Evliliğimden bir cacık olmayacağı belliymiş demek ki

Soyad aynı.

Adil değil ya.
Öyle dertleselim dedim.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Türkiye toplumda kadınlar "birey" olmadan "ait olmaya" kalkışıyor. Hala statü birçokları için evlilik. İşin garibi zaman geçiyor devir değişiyor. Bazı şeyler daha rahat dillendirilmesine rağmen problemler çığ gibi. Birçok insan kafasında boşanma ihtimali ile yuva kuruyor.Şartlı sevgiler, gerçek dışı beklentiler, toplum baskısı, eksik uyum, lüks düşkünlüğü, ve teşhir evlilikleri bitiriyor.

kesinlikle boşanma ihtimali ile kuruluyor çoğu evlilik.
evlendiğim kişide bana 6 ay ancak sürer adamın niyeti baştan belliymiş, kendinin ne b.....k olduğunu
biliyormuş aslında.

Kendi soyadıma eşim olacak odunun soy adını ekletmiştim, adam kıyametleri koparmıştı
2 soyadı kullanmıyorum diye.
Resmi işlemler dışında evliliğim süresince eşimin soy adını kullanmadım.
Kredi kartlarım ehliyetim mail adreslerim hep eski soyadımlaydı, evlendikten sonrada değiştirme gereği duymadım,
daha doğrusu elim gitmedi değiştirmeye,
Evliliğimden bir cacık olmayacağı belliymiş demek ki
Benim Ex kararı bana bırakmıştı ama tek onun soyadı olursa çok mutlu olacağını söylemiş ve hissettirmisti.
Ben de hem uzun olduğunda kullanmam zor olabilir hem de gönlü olsun demiştim. Daireden çıkarken çocuk gibi mutluydu. Yanlış bişey yaptığımı düşünmemiştim. Aslında karşındaki insan olsa aile olmak ,ait olmak da güzel. Ama nasıl güvenceksin.
O yüzden hiç kendinden odun vermeden devam etmeli.

Back
X