Adaletin Temelindeki Adaletsizlik! Çok Moralim Bozuk :(

EylemHemsire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
490
1
46
İstanbul
önceki konumdanda hatırlayanlar vardır katiplik mülakatına girdim. ama adaletin simgelendiği yerde ne kadar adaletsiz olunabilir gördüm. kimine adını sor babasının mesleğini sor geç, kimine 6 7 soruyu daya. Sonra vay efendim sen bilemedin!!!
bana 3 soru soruldu 2 sini bildim ama başını kaldırıp yüzüme bakmazahmetinde dahi bulunmadılar. birine laikliği tanımla, atatürkün ilkelerini say derken gelip dünyanın ortasındaki çukurun adını sormak nedir? güzelim romanlar şairler duruken dandik bir kitabın yazarını sormak nedir? tipimimi beğenmediler, neyim eksik ben anlamadım. takım giy dediniz giydik saygılı ol dediniz olduk kpss geç klavyede yüksek yaz dedin yazdık ( imlalı, kağıttan 142 kelime)) sonra mülakatta gel haketmediğin muameleyi gör. bıktım artık yaşamaktan benim memur olmaya hakkım yokmu üniversitede o kadar kadro açacağına memur al bizi açıkta bırakma bırakıyorsun madem istihdam sağla nefret ediyorum yaşamaktan herşeyden
sonuç daha belli değil bu şartlarda kazanır mıyım sizce:14::14::14:

Son düzenleme:
O garip soruları tepkini ölçmek için soruyorlar canım. Cevabı bilmen için değil.
Aslında soruların cevaplarına bakılmıyor, daha çok nasıl konuştuğun duruşun falan etki ediyor.
Geçen sene girmiştim ben de, olmadı.
Torpil çok dönüyor diye adam bile bulmuştuk hatta, yine de olmadı. Kısmet işi sadece. :9:
Şimdi iyi ki olmamış diyorum o ayrı tabii.
Sen de olursa tadını çıkar, olmazsa mutlaka karşına daha iyisi çıkacaktır. Sonuçlar açıklanana kadar umudunu kaybetme.
Mesela sırada beraber beklediğimiz gruptan bir kız, iki kelimeyi bir araya getiremiyordu, çok da heyecanlıydı, benden önce girdi gözleri dolu dolu çıktı, bilememiş hiçbir soruyu, alınmıştı o.
Biraz paşa gönül meselesi bu mülakatlar.

Mulakat olayina devlet sisteminde yada baska yerde buyuk oranda karsiyim mulakatinda bir formalitesi olmali kimine ad soyad kimine ilginc sorular acikcasi yadirgadim . Umarim karsiniza daha iyi imkanlarla yeni is imkanlari dogar size dusen bunlarin eline dusmeyip memur olmak istiyorsaniz kpss den daha yuksek bir puan alarak atanmaktir .

adaletli davranılan tek konu adaletsizliğin eşit dağıtılması...hepimiz kıyısından köşesinden almışızdır nasibimizi ,ben de 2010 kpss ile atandım, ne kopyalar döndüğünü cümil cümle alem duydu gördü, sonrasında yapılan lys ygs vs tüm sınavlarda hile hurda yapıldı, ben bölümüm gereği, beklediğimden 7-8 puan düşük alsamda atandım, ama jeoloji mühendisi arkadaşlarım vardı 92-93 puanlarla atanamadılar, kopya olmasa standart sapma değişmese nerdeyse tam puan almış adam, ben işi gücü rayına oturttum evlendim adamlar daha iş bekliyo evlenmek için, kendime mi sevineyim onlara mı üzüleyim bilemedim

Canım benim teyzem ankaradan sıkı bir torpille zabıt katibi oldu
yani çok güzel torpil dönüyor hemde ona soruları vermişlerdi
seni çok iyi anlıyorum.
inan senin durumundayım bende.
ama ben torpil istemiyorum Allahtan korkuyorum...

Eylem, adaletli davrandıkları tek konu kendi adamlarına yaptıkları kayırmalar artık. Yani ben de çok iyi anladım ki;
Adalet bu sistem de sadece bir kadın ismi...

benimde olmadı:2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:
ne diyeceğimi bilmiyorum

Bu ülkede kimse hakederek bir yere gelmiyo..istediğin kadar çalış çabala didin eğer ki devletin başındakilerden birine yakın değilsen eğer ki devletin kurumlarından birinde tanıdığın yoksa kimse senin yüzüne bakmıyor..özel sektöre mahkumum bende

seni çok iyi anlıyorum bende yıllardır deniyorum olmuyor ilkinde mülhakata girdim olmadı torpilim olsa olacaktı sonra f klaveye geçtim daha iyi yazarım diye sonra f den aslında çok yüksek yazıyorum normalde ama sınavlarda heyecandan yazamadım olmadı onun burukluğunu emeklerin boşa çıkışında insanın yıkılmasını çokkk çok iyi biliyorum kısmet olarak bakmak lazım yine yapılacak sınav ona da giricem allah ömür verirse hamileyim üstelik :) lise mezunuyum ben başka türlü maaş olarak özlük hakkı olarak daha iyi bir meslek edinemem nasipse olur eğer bu mesleği yapmak istiyorsan ısrarla gir sınavlara şimdi değilse sonra olur bunu kimse bilemez emin ol ilk girişinde ikinci girişinde girebilen çok kişi yok girenlerde genelde ya çok yüksek yazanlar ya da torpili sağlam olanlar kısmet de içini rahatlat ben öyle yapmaya çalışıyorum

canım ya katiplikte torpil çok önemli benim arkadaşım da bu yıl torpil buldu ve dün atandığını söyledi
benim torpilim olmadığı için uğraşmıyorum bile

sınav salonuna girerken millet vicdanını kapıda bırakıyor galiba.
onun yerine torpili koymuşlar.
Allah yardımcımız olsun

Benimde girdiğim 4. mülakat ama yine olmadı, hüsrana uğrayacağımı bile bile hala girmeye devam ediyorum mazoşist miyim neyim ya :)
Kafayı yedirdiler artık :52:

Kuzenimde girdi ona bir soru sorulmuş oda Amerika ile ilgiliydi tam aklımda değil ve maalesef olmadı. Klavyede gayet başarılıydı ama işte o soru kısmı torpil kısmı araya dayım kardeşini diğer dayımı sokacaktı onun mertebesi bayağı yüksek hayırsız olsa da belki işe yarar.

Son düzenleme:
arkadaşım tam 8 kere girdi bu sınava ve sonunda kazandı.
mülakattan 95 almış.
kardeşim de ilk kez girdi ama olmadı malesef.mülakattan 65 aldı.iki soruyada cevap vermiş .siyah takım giydi.saçlarına falan fön çekti
yani kılık kıyafet güzeldi.fizikde güzel..ne istiyorlar bilmiyorum.çok umutlanmıştı.Hayalleri yıkıldı.

Ben 8kez elendim o sinavlardan. En son kadrolu ve sozlesmelide 180-173 yazmistim 0hata ve imla kurallarina uyarak. Ama olmadi. Ben de sporcularin dedigi gibi "kariyerimin zirvesinde biraktim." :)
Torpil yok diyenler var bir de hala. Hakkimi yiyenlere hakkim haram zikkim olsun. Soracagim hepsine tek tek.

kizlar bu adaletsizlik dunyanin her yerinde var emin olun sadece turkiyeye has degil gecen esim devlet kadrosuna isci araniyor oda basvurdu isci aradiklari halde sinav yapan memur sormus tanidigin varmi esimde yok demis senin isin yas demis yani butun sorulari bildigi halde kadro full doldu diye email atmislar cok ugrasti hepsi fooosssss yani heryere bir dayi lazim bu dunyanin heryerinde gecerli ama bazende sans da olabiliyor oda cok zor ben kizkende belediyede kadro acilmisti butun benle mezun olan arkadaslarim girmisti hicbiri tanidigimiz yok demislerdi ne derece dogru bilmem bende bas vurdum almadilar benden daha dusuk puaanla bitirenler bile devletin iscisi oldu bende sasirmistim asil sasirdigim konu ise normal vatandas olan arkadaslarim yeryuzunu satin almislar gibi havalarida daha kirmisti beni

Kızlar siz daha mülakata girmeden seçilenlerin listesi adliyeye geliyormuş yani torpiliniz yoksa boşuna ümitlenmeyin. Torpilsiz kişi olacak da ihtiyaç olacak da ancak öyle alırlar sizi.

Son düzenleme:
Amacım seni üzmek değil canım ama bu yerlerde dayın yokmu işin zor.Adalet mülkün değil paranın temelidir aslında.Yada gerçekten üstün zekalı olacaksın devletin aradığı bir şahsiyet olacaksın öyle.Yoksa bizim gibi insnaların ömrü beklemekle geçiyor :(
ben neler kaçırdım bir bilsen şimdi evlere temizliğe gidiyor 3 parça ürün satacağım diye ömrümü evlatlarım için tüketiyorum.
Sen yinede ümitsziliğe kapılma

Arkadas ise alinmisti sanirim. Bu da torpilsiz olmaz nasilsa diye basvurmayanlara ornek olsun.

Back
X