adapazarı'nda ıslama köfte yemeden olmaz

simonedebeauvoir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2009
196
4
118
İstanbul
valla böyle yemekten içmekten zevk alan insanlar bu güzelliği kaçırmasın isterim.

ıslama köftenin köftesi inanılmaz lezzetli, küçük küçük köfteler. öyle evde yaptığımız maydonozlulardan değil tabi, neye benzeteceğimi de bilemedim. orası önemli değil, asıl olayı ekmeğinde.

ekmekler kemik suyuyla ıslatılıyor, hafif ızgara ediliyor. köfteyle birleşince inanılmaz güzel bir şey çıkıyor ortaya. pekiiiii bunu nerede yiyeceğiz?

ben adapazarı'nda 4 yerde ıslama köfte yedim, ikisi ünlü olanlar: köfteci ismail, meşhur köfteci mustafa. diğerlerinden biri normal kebapçıydı, diğeri yoğurtlu döneriyle ünlü olan dönerci ömer. şunu söyleyebilirim, kesinlikle her yerde yenebilecek bir şey değil. en önemli unsur olan ekmeği her yer farklı yapıyor. kebapçıda yağa, salçaya bulanmıştı mesela ekmekler. özelliği yoktu, inanılmaz yağlıydı ve zevk vermiyordu. köftesinin de öyle aman aman bir tadı yoktu. köfteci ismail'in gittiğim şubesinde normalde iştah açıcı olan biber salçası getiriliyordu, yerken biz ona banıyorduk ekmeği, bu da ıslama köftenin doğasına aykırı. diğer şubelerinde durum nasıl bilemiyorum.

gelgelelim dönerci ömer ve meşhur köfteci mustafa'nınkileri yemeden ölmemeli insan. bu kadar net söylüyorum.

ikisinin de adapazarı'nda birer yeri var. öyle şubeleşip bozmamışlar. dönerci ömer yoğurtlu döneriyle ünlü olmasına rağmen ıslama köftesiyle inanılmaz başarılı. ikisinin de köfteleri ve ekmekleri inanılmaz lezzetli. mustafa'nınkiler biraz daha az yağlı. meşhur köfteci mustafa, ayranın kutuda olmaması, özel imalat olmasıyla ve köfteyle inanılmaz bir uyum sağlayan şırasıyla bir adım daha öne çıkıyor. mustafa'nın olumsuz tarafı mekanın çok kalabalık olması. tanımadığınız kişilerin yanına oturtulabiliyorsunuz. dönerci ömer'de ise ortam daha sakin; ama biraz daha basık.

unutmadan, ömer'in irmik helvası, mustafa'nın ekmek kadayıfı oldukça güzel.

ömer ve mustafa dururken, sırf daha bir restoran ortamı var diye ismail'e gidilirse ıslama köfte için yazık olur.

ve boğazına düşkün olanlar için tekrarlıyorum, yolunuz düşerse muhakkak ama muhakkak bu güzelliğin tadına varın. yazarken bile ağzımın suyu aktı, ne biçim özledim.

Son düzenleme:
Offffffffffff ama ya canım ama ben adapazarlıyım ve memlektimden 1200 km uzakta yaşıyorum olmadı kiii cnaım istediii hele dediğin gibi ekmekleri üfff neyse hafta sonu gidicem inşş ozaman yerim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…