Adet düzenim normal mi!?

Saron

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
3.646
6.006
358
Eskisehir
Merhaba Herkese,

Ben hiç kendimi bu kadar yakından takip etmemistim. Ilk hamileligim cok kolay oldugu icin de bu kadar kurcalamamistim. Simdi 2. bebegi dusundugumuz icin ve yasim da 39 oldugu icin acaba bende her sey normal mi diye arastirmaya takibe basladim. Doktora gitmedim henuz cunku once bir kac ay denemek istiyoruz, sonrasina bakariz dedik.

Adet duzenimle ilgili, Iki konu var:
1. Regli suresi: Reglim ilk damladan son damlaya kadar 7-8 gun suruyor. Yani ben bir damla/leke oldugu gunden tamamen temizlenen kadar olan gunleri sayiyorum sadece yogun gunleri degil. Bu sekilde olacak degil mi? Regl suresinin cok uzun olmasi da sorun olabiliyor diye biliyorum. Mesela soyle olabiliyor: 1. gun cok minik leke, 2. gun hic yok, 3. gun minik leke, 4-5-6. gunler yogun 7. ve 8. gunler minik leke ve kapanis seklinde.. Bu normal mi?
2. Regli araliklari: Yine ilk minik lekelenmeden basliyorum, sonraki ayki ilk minik lekelenmeye kadar gecen sureyi sayiyorum bu da 22 gun oluyor.

Normal mi benim durumlarim acaba? Adet suresinin uzun olmasi, adet sikliginin az olmasi (gerci normal aralik olarak da kabul ediliyor ama) gebelikle ilgili bir soruna yol acabilir mi? Tesekkurs simdiden.

Adet periyodu 28 ile 35 gün arası normal kabul edilir. Adet süresi ise yoğunluğa bakılmaksızın 3 ile 7 gün arası normaldir. Adet döngünüz biraz hızlı ama bu öoğu kişide görülen ve altında sorun yatmayan bir durum olabiliyor

Back