Adet düzensizliği spiralden kaynaklı olabilir mi?

zeytin gxoxzlxux

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2007
4.084
4
0
36
İstanbul
evliyim 1 çocuk annesiyim 3 yıldır spiral kullanıyorum...adet düzensizliği yaptığını biliyorum....son 6 aya kadar falan hep erken gelen kanamalarım vardı ama 6 aydır normal oluyodum ayda 1 sefer 8 gün şimdi ise gecikiyo ocakta 11 gün şubatta 6 gün şimdi ise 7 gün geciktim ve hala kanamam yok bu spiralden kaynaklı olabilir mi yoksa başka bi rahatsızlık mıdır....lütfen yardım edin...
bide kafama takılan bi soruyu sormak istiyorum size spiralin koruma şekli nedir

yeni duyduğum bir bilgiye göre her ay döllenme oluyomuş fakat canlanmadan spiral bunu dışarı atıyomuş yani çocuğu düşürüyomuşş bu doğru mu?

uzun oldu biliyorum kusura bakmayın...
şimdiden sağolun a.s.

evliyim 1 çocuk annesiyim 3 yıldır spiral kullanıyorum...adet düzensizliği yaptığını biliyorum....son 6 aya kadar falan hep erken gelen kanamalarım vardı ama 6 aydır normal oluyodum ayda 1 sefer 8 gün şimdi ise gecikiyo ocakta 11 gün şubatta 6 gün şimdi ise 7 gün geciktim ve hala kanamam yok bu spiralden kaynaklı olabilir mi yoksa başka bi rahatsızlık mıdır....lütfen yardım edin...
bide kafama takılan bi soruyu sormak istiyorum size spiralin koruma şekli nedir

yeni duyduğum bir bilgiye göre her ay döllenme oluyomuş fakat canlanmadan spiral bunu dışarı atıyomuş yani çocuğu düşürüyomuşş bu doğru mu?

uzun oldu biliyorum kusura bakmayın..
şimdiden sağolun a.s.

merhaba spiral rahim içinde bebeğin tutunacağı yeri bozarak doğum kontrolü sağlar bu her ay döllenme oluyor ve düşük yapıyorsunuz demek değildir, bazen spirale rağmen gebelikler olabileceğini unutmayınız ve adet gecikmeleri durumunda uyanık olup mutlaka doktora başvurunuz. spiralle dışgebelik ihtimali de bir parça yükselebilir. kanama miktarında artma ve kasık ağrısı gibi şiayetlere yol açabilir. spiralinizin yerinde olup olmadığını muayeneden sonra anlayabilirsiniz. kayma yapan spirallerin koruma etkinlikleri kaybolabilir.

ben bı ıgne kullanıyorum aylık deposilin 1 2 sımdı bebek ısdıyorum kullandıgım
ignenin bi etkisi olurmu cevabınızı beklıyorum tesekurler..

ben bı ıgne kullanıyorum aylık deposilin 1 2 sımdı bebek ısdıyorum kullandıgım
ignenin bi etkisi olurmu cevabınızı beklıyorum tesekurler..

selam sorularınıza atlamadan cevap veriyorum ama sizinkini tekrar yazar mısınız?eğer soru aylık kullandığınız antibiyortik ile ilgiliyse kullanmaya devam edebilirsiniz. bebek isteğinde bir olumsuzluk yaratmaz. sevgiler.gebe kaldığında doktorunla tedavini tekrar planlaman gerekebilir.

doktor hanım ben ıgneyle alakalıydı sagolun.cevapladınız ıcın ben kanuyusmazlıgından kaybetmısdım 2 bucuk aylık hamıleydım kurtajla alındı bebegım kucukken gecırdıgım romatızma hala devam edıyormus onun ıcın kullanmam lazımmıs sımdı bende bebek ısdıyorum yan etkısı olurmu korktum yanı bı sorun olmaz ıgneyle demı?

doktor hanım ben ıgneyle alakalıydı sagolun.cevapladınız ıcın ben kanuyusmazlıgından kaybetmısdım 2 bucuk aylık hamıleydım kurtajla alındı bebegım kucukken gecırdıgım romatızma hala devam edıyormus onun ıcın kullanmam lazımmıs sımdı bende bebek ısdıyorum yan etkısı olurmu korktum yanı bı sorun olmaz ıgneyle demı?

hayır sorun olmaz unlar penisilin grubu ilaçlardır ama dediğim gibi hamile kaldığında gideceğin doktorla tedavi planınızı yaparsınız.

Merhabalar kısa ve öz sorum şu 1 buçuk yıldır spıralı kullanıyorum gayet memnundum fakat sıkıntın şudur ki normalde adetim ayın 20 de idi fakat hala olmadım yarın 5 gün olacak gebelik testi yaptım tek çizgi çıktı sizce ne yapmalıyım? Ayrıca doktora gittim ve spırali kontrol ettirdim gayet iyi dedi durumu kayma yok dedi.

Handan hanım merhaba, aradan uzun zaman geçmiş ama ben de şu an sizinle birebir aynı durumdayım. O dönem sorununuz nasıl çözüldü, hamilelik durumu oldu mu?

Back
X