Adet düzensizliği

Ezgi_mete

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2016
104
29
28
28
Benim bu ay adet duzensizligim oldu ilk defa bir ayda 3 kere adet gördüm doktora gittim rahim tabakan incelmiş o yüzden horma tahlili yaptı normal dedi herşey kontrol hapı verdi ama ben kullanmak istemiyorum, Endo 5,2 ydi çok mu ince kızlar

Evet canım 4. günü, bana normal geldi ama doktor öyle diyince bilemedim

1) Bir Adet Döngüsündeki Rahim Duvarı Kalınlığı
Bir adet döngüsü, hormon seviyelerine göre aşağıdaki özellikleri gösteren üç evreye ayrılır:

• Birinci evrede hem östrojen hormonu hem de progesteron hormonu düşük seviyededir. Bu evre adet başlangıcından itibaren ilk beş gün boyunca sürer. Rahim duvarı kalınlığı bu evrede yaklaşık olarak 1-4 milimetrearasındadır.
  • İkinci evrede östrojen hormonu baskın hale geçer. Kalınlık yaklaşık olarak 4-14milimetre arasındadır. Bu evre yaklaşık 10 gün sürer.
  • Üçüncü evrede progesteron hormonu baskındır ve kalınlık yaklaşık olarak 14-26 milimetre arasındadır. Bu evre, yumurtlama döngüsünün yaklaşık 14 gününü oluşturur.
Bu durumda gayet normal olcusu

Aynen canım bende aynı bu yazıyı okudum hatta benim ki kalın dedim bu yazıya göre

Aynen canım bende aynı bu yazıyı okudum hatta benim ki kalın dedim bu yazıya göre
Evet ben gecen gun tasinirken cooook eski doktor raporlarimi buldum orda ultrason raporumda 5,2 rahim duvari kalinligim cikmis :) adetliyken bakildi hep bana da aaaa oyle miymis dedim arastirdim hatta:)

Evet ben gecen gun tasinirken cooook eski doktor raporlarimi buldum orda ultrason raporumda 5,2 rahim duvari kalinligim cikmis :) adetliyken bakildi hep bana da aaaa oyle miymis dedim arastirdim hatta:)
Acaba kontrol hapını kullanmasam mı sonuçta 1 ay SONRA falan bebek istiyorum vücut dengemi bozmak istemiyorum , düşükten bu yana 3 ay olacak yeterli bir süre diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…