• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet düzensizliğim olmadığı için ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi edut
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

edut

Oğlum can parem...
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2008
7.846
6
681
doktor bey. pkoluyum ama adet düzensizliğim olmadığı için en az 6 ay kendimizin denemsini söylemişti doktorumuz...bu süreç içinde eşim test yaptırdı..ve sonuçları hiçte iyi değil...
sperm sayısı:14 800 000/mm3
tüm ejaktülatta:37 000 000/mm3

hareketsiz: %50
yerinde hareketli:%25
yavaş doğrusal olmayan hareketli:%20
ileri doğru hızlı hareketli:%5

normal morfoloji:%2
baş anomalisi:%98
orta parça anomalisi:%10
kuyruk anomalisi:%13
teratospermi indeksi:1.21

doğal olarak aşılama başlanacak galiba tabi eşimin öncelikle 2. teste girmesi gerekecek benimde rahim filmim çekilecek...ama aşılama yada tüp bebektede morfoloji sorun olmakta diye biliyorum. proxeed plus kullanmamızı tavsiye edermisiniz yada arı sütü yada e viatmini bu değelerde işe yaramı yoksa direk aşılamayı atlayıp tüp bebek denemelimiyiz..o kadar umutsuzum ki bana yol gösterirseniz memnun olurum

doktor bey. pkoluyum ama adet düzensizliğim olmadığı için en az 6 ay kendimizin denemsini söylemişti doktorumuz...bu süreç içinde eşim test yaptırdı..ve sonuçları hiçte iyi değil...
sperm sayısı:14 800 000/mm3
tüm ejaktülatta:37 000 000/mm3

hareketsiz: %50
yerinde hareketli:%25
yavaş doğrusal olmayan hareketli:%20
ileri doğru hızlı hareketli:%5

normal morfoloji:%2
baş anomalisi:%98
orta parça anomalisi:%10
kuyruk anomalisi:%13
teratospermi indeksi:1.21

doğal olarak aşılama başlanacak galiba tabi eşimin öncelikle 2. teste girmesi gerekecek benimde rahim filmim çekilecek...ama aşılama yada tüp bebektede morfoloji sorun olmakta diye biliyorum. proxeed plus kullanmamızı tavsiye edermisiniz yada arı sütü yada e viatmini bu değelerde işe yaramı yoksa direk aşılamayı atlayıp tüp bebek denemelimiyiz..o kadar umutsuzum ki bana yol gösterirseniz memnun olurum

merhaba
bu sperm parametreleri normalin biraz altında görünüyor.Sperm testinin tekrar edilip bunun teyit edilmesi iyi olur.Bu değerlerle tabiki aşılamada şansınız olur ancak şansınızın %10 dan fazla olacağını zannetmiyorum.Tüp bebek söz konusu olduğunda bu değerler sorun yaratmaz.Bahsettiğiniz vitamin ve ilaçlar sperm sayısı üzerinde olumlu etki gösterebilir ancak morfoloji üzerinde pek etkisi olmaz

Back