adet günü 18 -19 gün arası olan var mı?

herbay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2010
4
0
36
Ankara
merhabalar benim adetim 18 -19 gün arayala oluyor bazı yerlerde okudum yumurtlamıyor olabilirsiniz diye yazıyorlar bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekürler...

normal bir siklusun uzunluğu 21-35 gündür.buna adet de dahildir.
yani 18 gün boş+3 gün adet normaldir.
emin olmak için adetin 2. veya 3 günü kadın doğuma gidin,hormonlarınıza baktırın.
bence sorun yok.ama fal bakar gibi yorum yapamayız.kan değerleri yumurtlamanızı gösterecektir.

Son düzenleme:
bu konu açılalı çok olmuş ama benimde soracağım soru aynı 17 yaşındayım 19 gün arayla adet oluyorum ilk 2 veya 3 gün çok ağrılı toplam 8 gün sürüyo bi sorun varda ben mi bilmiyorum acaba yardımcı olabilir misiniz sizden ön bilgi almadan kafama göre hareket etmek istemiyorum ilk adetimde 34 gün ara oluyodu ardından 24e indi ve en son 19da kaldı kötü bişey mi var acaba

Normal kabul edilen adet döngüsü 21-35 gün arasıdır.
Bu süreden daha kısa bir sürede veya daha uzun bir sürede adet görülüyorsa altta yatan sebebin araştırılması gerekebilir.
Önerim adetin tam 3.günü bir kadın doğum doktoruna gidip hormon tahlili yaptırmanızdır.
Böylelikle kafanızdaki soru işaretlerinede bir cevap bulmuş olursunuz.
Ayrıca bekar olan arkadaşların kadın doğum uzmanına gitmekten çekinmemeleri gerektiğini belirteyim.Zaten bekar olduğunuz için doktor sadece ultrason ile karnınızdan bakacaktır veya hormon tahlili durumunda sadece kan alınacaktır.

Adet olmaya ne zaman başladınız bilmiyorum, ama ilk 2-3 yılda adet düzeninin oturmaması ya da değişmesi normal.19 gün boş+ 8 gün adet 27 günlük siklus normal. Yine de evli değil veya hamile olma ihtimaliniz yoksa 1-2 ay adaçayı kürü denemeniz adet düzeninizi oturtmanıza yardımcı olabilir. Adetinizin ilk gününden başlayarak 15 gün boyunca 1 bardak adaçayı içiyorsunuz. Demleme şekline de özen gösterin 1-2 dal adaçayının üzerine sıcak su bardağın ağzını kapatıp 3-4 dakika bekleyin. Faydası var zararı yoktur denilenlere dikkat edildiği sürece.

tesekkür ederim önerileriniz aklımda eğer böyle devam ederse aynen söylediğiniz gibi yapacağım..

2006 yılında başladı o seneler normal değildi yine düzensizdi aslında ama ağrı yoktu şimdi ilk 3 gün zaten yerimden kalkamaz oldum ilaçları ikişer ikişer içiyorum dayanılmaz derecede kötü ağrıyo bazen kramp giriyo gibi ayakta olduğum zaman biyere atıyorum kendimi geçmiycekmiş gibi, kimsede görmedim böyle bişey acaba normal mmi bu ağrılar? çernobil faciası yüzünden radyasyonlu çay içmiş annem bana hamileyken, kulağımın biri duymuyo doğduğumda kulak kepçesi falan yokmuş 7 yaşımda çapa tıp fakültesine ameliyata gittik sezeryan doğum yapan annelerimizin karnını nasıl keserler hani aynı yerde aynı kesik var anneme soruyorum ne aldılar naptılarda kestiler burayı diye oda bilmiyo ben ona bağlıyorum bu ağrıları belkide yanlış bişey yaptılar kaburgamıda kesmişler onu anladım ama alt karın bölgemde ne aramışlar bi fikrim yok

Bu kadar sürede adet düzeninin oturmaması 6 sene olmuş normal değil. Bu kadar çok ağrının birçok sebebi olabilir ama en yaygın sebebi polikisler ve enfeksiyonlardır. Mutlaka bir doktora danışın. Vajina temizliğiniz ve adet döneminizde taharetlenmeniz konusunda ekstra önlemler alın. Adet döneminde normal vajina salgısı olmadığı için mikroplara tamamen açık haldeyiz. Makattaki mikroplar özeliikle çok büyük tehlike.
Bir de eskiler çok söylerdi bence doğruluk payı çok bel ve ayağı sıcak tutmak çok faydalı oluyor. Ama henüz gençsiniz i bekarsanız da doktordan çekinmeyin evlilik,ilişki çocuk...v.s işin içine girmeden vakitlice sıkıntınızı çözün.

merhabalar benim adetim 18 -19 gün arayala oluyor bazı yerlerde okudum yumurtlamıyor olabilirsiniz diye yazıyorlar bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekürler...

bende adet günüm bitdikten tam 25 gün sonra oluyorum inşlallhh normeldir..vee adetim bitdikten sonraki ilk hafta arahimden karnıma doğru bi ağrı beni ah die bağırtıoo.bii arkadaşa sordumm evli bi arkadaşa dediki yumurtalarınn çatlıoo evlendiğinde bu zmnlarda hamile kalabilirsin demişti sizce doğrummu konuya hakim olan arkadaşlara soruyorumm?vee her ay aynı gün kesn olurumm

yazdıklarınızı dikkate alıcam desteğiniz için teşekkür ederim 3. günümde doktora giderim sonucu burdan size aktarırım. dilerim Allah'tan kötü birşey yoktur

25 günde bir düzenli adet normal sayılır.
Adet bitiminden sonraki hafta yumurtlama ağrısı hissedebilirsiniz evet.Bu dönemde ilişkiye girildiği takdirde gebe kalma olasılığı yüksektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…