• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet öncesi sendrom

Bunun bildiğim kadarıyla kesin bir çözümü yok. Ben de aynı durumdan muzdaribim. Özellikle regl öncesi o 1 hafta o kadar karamsar, mutsuz, sinirli oluyorum ki gereğinden fazla stres yapıyorum. Artık çözümü kendimi telkin etmekte buldum biraz. Şu an pms dönemindesin bunlar gerçek duygusal durumun değil sakin ol diye diye götürüyorum bir şekilde.

Eskiden böyle değildi ama kızlar ciddi ciddi beni son yıllarda bu pms dediğimiz adet öncesi sendrom sarsmaya başladı. 30 yaşından sonra daha beter oluyormuş cidden. Adet dönemi çektiğim ağrıları geçtim, bir hafta öncesinde başlayan hormonal değişim psikolojimi alt üst ediyor. Her ayın 1 haftası depresyon geçiriyorum resmen. Sanki dünya başıma yıkılmış. Mutsuz, sinirli, tahammülsüz berbat bir insan haline geliyorum. Dışarıya yansıtmamaya çalıştıkça da kendimi yiyip bitiriyorum. Bu dönem herkese ayrı gıcık oluyorum dengesizlesiyorum. Bi de durduk yere cok alakasız saçma şeylere ağlama var. Gerçekten kendime bile tahammülüm kalmıyor. Psikolojik dalgalanmalar beni mahvediyor.
Var mı benim kadar ağır geçirenler bu dönemi? Ne yapmamız lazım? Bunun bir çözümü yok mudur? Yumurtalıklarımı aldırasım var o derece. Doğum yapmadım diye mi cezalandırıyor bünyem beni nedir bu ya ;(
Doğumla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ben normal çatır çatır doğurdum ama her yıl sancının şiddeti artıyor. ( normal doğum yapanların regl sancısı olmaz derler diye söylüyorum.)
Saçma sapan şeylere ağlamaktan bıktım gerçekten, akşam oğluma kitap okurken alakasız bir yerde gözlerim doldu sesim titreyeme başlayınca oğlum “ bunda ağlayacak ne var şimdi” diye sordu😢 hormonlar dedim🥲
Ben en çok eşime tahammül edemiyorum adamı gördüğüm yerde sinirlerim tepeme çıkıyor.
Bi kaç kez psikiyatriye gittim ama verdiği ilaçların hiç birini kullanmadım. Başka dr magnezyum kullanmamı önerdi, özellikle regl sancısı için ama ilaç içmeyi sevmediğim için onu da kullanmadım.

Back
X