Adet söktürücü diye birşey var mı ?

Evsarona

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2012
363
4
0
İstanbul
Hayırlı akşamlar , bundan bir ay evvel doktora gittim pcos olduğumu söyledi yumurtalıklarda var regl olduğunda hormon testi yaptır bakalım hormonlarındada var mı dedi fakat bu seferde bir türlü adet olmuyorum bunun için yapmam gereken birşey var mı yapıp içmek üzere ?

Son düzenleme:
adet söktürücü var ama test yptıracaksan doğal süreçte hastalanman daha doğru gibi geldi bana. stresten olamıyorsundur büyük olasılık. bitkisel bişiler deneyebilirsin. nane çayları gibi. ayrıca hafif sporlar yapmak esneme hareketleri gibi kan dolaşımını hızlandırdığından yardımcı olur diye biliyorum. ama illa ki ilaç olsun diyorsan bana yıllar önce doktor vermişti çok zorunda kalmassan alma dedi. bende almadım o yüzden ismini bilmiyorum. eczane bilir.

adet söktürücü var ama test yptıracaksan doğal süreçte hastalanman daha doğru gibi geldi bana. stresten olamıyorsundur büyük olasılık. bitkisel bişiler deneyebilirsin. nane çayları gibi. ayrıca hafif sporlar yapmak esneme hareketleri gibi kan dolaşımını hızlandırdığından yardımcı olur diye biliyorum. ama illa ki ilaç olsun diyorsan bana yıllar önce doktor vermişti çok zorunda kalmassan alma dedi. bende almadım o yüzden ismini bilmiyorum. eczane bilir.

evet test istedi bu seferde regl olmayınca şaşırdım bende bekliyorum şimdilik adet belirtisi yok . Evet çok gerildim açıkçası pco'dan dolayı ... Tşk ederim canım tavsiyelerin için . hmmmm herhangi bir eczaneye sormak lazım o halde .

Doğal yolla adet olman en normali ama biberiye ve mısır püskülü gerçekten adet söktürücü.Benimde hiç düzenim yok.Birde kan sayımın düşükse adet döngün çok değişiyor.Benimki tamamen kan sayımımla alakalı.O yüzden son adet tarihimi not ederim muhtemelen o günden 7 ila 10 gün sonra hastalanırım.Bunun içinde yani kan depolamak için son 10 günde 2 defa tavuk ciğeri sote yapar tüketirim.En fazla kanı tavuk ciğeri yapıyormuş.Kansızlığa birebir.Ama dediğim gibi mısır püskülü ve biberiye benim en büyük yardımcım.
Millet doğum yapar 40 gün kanaması olur benim 4.gün biter.Kırkı çıkan normal adet görmeye başlar ben kızımda 9.ayda oğlumda 6 .ayda hastalanmıştım.Kansızım yani.:27:
Geçmiş olsun canım.Stres yapma ne kadar stres yaparsan o kadar geç hastalanırsın.

Doğal yolla adet olman en normali ama biberiye ve mısır püskülü gerçekten adet söktürücü.Benimde hiç düzenim yok.Birde kan sayımın düşükse adet döngün çok değişiyor.Benimki tamamen kan sayımımla alakalı.O yüzden son adet tarihimi not ederim muhtemelen o günden 7 ila 10 gün sonra hastalanırım.Bunun içinde yani kan depolamak için son 10 günde 2 defa tavuk ciğeri sote yapar tüketirim.En fazla kanı tavuk ciğeri yapıyormuş.Kansızlığa birebir.Ama dediğim gibi mısır püskülü ve biberiye benim en büyük yardımcım.
Millet doğum yapar 40 gün kanaması olur benim 4.gün biter.Kırkı çıkan normal adet görmeye başlar ben kızımda 9.ayda oğlumda 6 .ayda hastalanmıştım.Kansızım yani.:27:
Geçmiş olsun canım.Stres yapma ne kadar stres yaparsan o kadar geç hastalanırsın.

bunları kullanınca doğal olmuyor mu canım ya ? çok sağol tatlım inşallah herkes şifa bulur

doğal olan papatya çayı ama bitkiler riskli oluyor belki bilmediğn başka bir sorunun vardır ona kötü gelir.en iyisi doktorunun sana ilaç yazsı farlutal, tarlusal ,duphaston gibi adet söktürücüler var.bende pcos olduğum içi çok içtim bu ilaçlardan.

bunları kullanınca doğal olmuyor mu canım ya ? çok sağol tatlım inşallah herkes şifa bulur

Dogal oluyorda canım hani doktora gideceksin ya adetini çabuklaştıracak birşeyler bile yapmadan gidip sorununa daha net birşeyler söyleyebilmesi açısından demiştm
Yoksa yapabilirsin bunları ben çok faydasını gördüm
Sana tavsiyem kesinlikle ilç kullanma çaylarla falan adet olup doktoruna gözükmen

Doktoruna tekrar danış bence tarlusal vs. iç 6 günde bitip 3 4. günde adet görüyormuşsun. adet olunca 3.gün gidip kan örneğini verirsin. Bence korkma, bitkisel yollarla olur mu bilemiyorum soğan suyu da adet söktürücü diye biliyorum ama ilaç alırsan daha çabuk sonuç alırsın ve tedavine daha çabuk başlarsın. Bana 3 yıl önce konmuştu pcos tanısı 3 yıldır aralıklarla diane 35 kullanıyorum. ilacı bıraktım bu ay adet görmedim bugün doktora gittim tarlusal yazdı adetin 3. günü tekrar tahlil yaptırıcam ben de kontrol için

Doktoruna tekrar danış bence tarlusal vs. iç 6 günde bitip 3 4. günde adet görüyormuşsun. adet olunca 3.gün gidip kan örneğini verirsin. Bence korkma, bitkisel yollarla olur mu bilemiyorum soğan suyu da adet söktürücü diye biliyorum ama ilaç alırsan daha çabuk sonuç alırsın ve tedavine daha çabuk başlarsın. Bana 3 yıl önce konmuştu pcos tanısı 3 yıldır aralıklarla diane 35 kullanıyorum. ilacı bıraktım bu ay adet görmedim bugün doktora gittim tarlusal yazdı adetin 3. günü tekrar tahlil yaptırıcam ben de kontrol için

41incü günde adet gördüm çok şükür . nasıl yani adet süresinimi kısaltıyor ? ben 10 gün adet görüyorum kısalıyorsa çok sevinirim . bu pkosun yüzde yüz çözümü yok galiba değil mi ? çok geçmiş olsun rabbim Şafi ismiyle şifa versin inşallah

Teşekkür ederim:) Ama bu bi hastalık değil, bunla yaşamayı öğrenmeliyiz:) Bu vücudun doğuştan getirdiği bi yapı, overlerin diziliminde bi farklılık sanıyorum. Bu yapılanmaya bağlı olarak bazı semptomlar ortaya çıkıyor adet düzensizliği de bunlardan biri. Bizim yaptığımız adet döngüsünü düzenlemek için ilaç tedavisine başvurmak.Ben 3 yıldır kullanıyorum ama düzene girmedi. Hayır tarlusal adet süresini kısaltmıyor ilaç bittikten sonra 3 4 gün içinde adet kanaması başlıyormuş bakalım ben de yarın içmeye başlayıp adet görünce test yaptırıcam.

Back
X