Adeti düzensiz olanlar hamile kaldığınızı nasıl anladınız ?

erva147

Bekle beni YAZ =)
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
2.224
429
123
hanımlar benm adetlerim hep düzensizdi. kontroller yapıldı ama sağlık açısından bir soruna rastlanmadı.
yaklaşık 2 aydr adetim gelmiyordu ve eşimle geçen hafta çalışmalara başladık. tam 7 gün önce 1 kere çalışmamız oldu. bugün sabah test yaptım negatf çıktı. biliyorum erken fakat bazılarında çıktığı için bende şansımı denemek istedim.
Sorum şu : adetnz düzensizse nasıl öğrendiniz gebeliğinizi ve kaçıncı gün öğrendiniz ?
biliyorsunuz bizde " adetin gelmezse test yap " diye birşey olmuyo :(
herhangi bir belirti yaşadınız mı ilk haftalarda ne gibi yollar izlemeliyim tecrübeli olanlar lütfen yardım etsin :(

Ben 6 ay adet olmadığımı bilirim... hamile olduğumu sık idrara çıkmaktan ve iştahımın açılmasından tahmin ettim. Son adet tarihi ile hesaplayınca nerdeyse 3 aylık hamile olmam gerekiyordu ama 5bucuk haftalik hamileydim ogrendigimde :)

Ben 6 ay adet olmadığımı bilirim... hamile olduğumu sık idrara çıkmaktan ve iştahımın açılmasından tahmin ettim. Son adet tarihi ile hesaplayınca nerdeyse 3 aylık hamile olmam gerekiyordu ama 5bucuk haftalik hamileydim ogrendigimde :)
cevap verdiiğin için saol cnm. Adeti düzensz olmayanlar bizi anlayamaz sanırım. çnkü düzensiz adet bir nevi gebeliğe engel :(
bu 5 hafta boyunca hiç test yapmadın mı peki ? ve idrar ile iştah açılması ne zman kendini gösterdi hatrlıor musun ?

cevap verdiiğin için saol cnm. Adeti düzensz olmayanlar bizi anlayamaz sanırım. çnkü düzensiz adet bir nevi gebeliğe engel :KK43:
bu 5 hafta boyunca hiç test yapmadın mı peki ? ve idrar ile iştah açılması ne zman kendini gösterdi hatrlıor musun ?

Evet cok sinir bozucu bir durum. Her gecikmede annem belki hamilesindir test yap diyordu ben de adet bile görmeyen biri nasıl hamile olabilir diyordum. 2 yilda belki 20 test yaptim ve her seferinde negatifi gormekten biktim. Artık mide bulantısı baş dönmesi gibi bariz bir belirti olmadan test yapmamaya karar vermiştim.

O dönem Doktor takibindeydim.15 gün gecikirsen hamilelik testi yap gel demisti. Daha fazla gecikirse sokturucu filan veriyordu cunku. Ben de adetim bittikten 45 gün sonra doktora gittim, b-hcg 0.5 cikti yani negatif. Sonra ultrason muayenesinde rahmin kalınlaşmış kendi kendine adet görecek gibisin dedi söktürücü kullanmadım. Aradan nerdeyse 1 ay geçmişti ama ben adet olmamıştım hatta gunleri bile saymamistim. Doktor o kadar kesin konusunca da hamile olma ihtimalimi dusunmedim bile. Zaten belirtiler de adet olacak gibiydi. Kasiklarim agriyordu gogsum hassaslasmisti ve reklamlari bile izlerken agliyordum :) bu arada ogretmenlik yapıyordum ve her tenefüs tuvalete gittigimi fark ettim. Bir de insanlarin elindeki yiyecekleri bile alip yiyesim geliyordu. 1 hafta filan boyle surdu. Ben de daha once boyle birsey yasamadigim icin acaba mi deyip test yaptim veee pozitifff :) doktor bile şaşırmıştı b-hcg 13888 çıktı.

Ha bu arada hamilelik boyunca hiç baş dönmesi ve mide bulantısı yaşamadım. İyi ki illa onları görmeyi beklememisim.

Evet cok sinir bozucu bir durum. Her gecikmede annem belki hamilesindir test yap diyordu ben de adet bile görmeyen biri nasıl hamile olabilir diyordum. 2 yilda belki 20 test yaptim ve her seferinde negatifi gormekten biktim. Artık mide bulantısı baş dönmesi gibi bariz bir belirti olmadan test yapmamaya karar vermiştim.

O dönem Doktor takibindeydim.15 gün gecikirsen hamilelik testi yap gel demisti. Daha fazla gecikirse sokturucu filan veriyordu cunku. Ben de adetim bittikten 45 gün sonra doktora gittim, b-hcg 0.5 cikti yani negatif. Sonra ultrason muayenesinde rahmin kalınlaşmış kendi kendine adet görecek gibisin dedi söktürücü kullanmadım. Aradan nerdeyse 1 ay geçmişti ama ben adet olmamıştım hatta gunleri bile saymamistim. Doktor o kadar kesin konusunca da hamile olma ihtimalimi dusunmedim bile. Zaten belirtiler de adet olacak gibiydi. Kasiklarim agriyordu gogsum hassaslasmisti ve reklamlari bile izlerken agliyordum :) bu arada ogretmenlik yapıyordum ve her tenefüs tuvalete gittigimi fark ettim. Bir de insanlarin elindeki yiyecekleri bile alip yiyesim geliyordu. 1 hafta filan boyle surdu. Ben de daha once boyle birsey yasamadigim icin acaba mi deyip test yaptim veee pozitifff :) doktor bile şaşırmıştı b-hcg 13888 çıktı.

Ha bu arada hamilelik boyunca hiç baş dönmesi ve mide bulantısı yaşamadım. İyi ki illa onları görmeyi beklememisim.
çok sevindim canım o kadar zamandan sona rabbim nasip etmiş ne güzel :)
bn çok ama çok yeniyim bu konularda. hiç bir bilgm yok 1 hafta önce çalışmaya başladık ha bu gün ha yarın derken negatf çıktı.
adet zaten olmuyorum. en son sanırım 30 mayısda btmişti adetim. 1.5 ay oldu yani. hangi siteye baksam adetinz gecikince test yapın diyor. Yahu o zman bn 1.5 aylık hamileyim :D
şaka bi yana hiç adeti baz alamam şu durumda. merak ettiğim daha 1 hafta olmasına ragmen teste negtf çıkması normal mi ? ve herhangi bir belirti göreblir miyim ? senin saydıkların biraz ileriki aşama kuzum :)
Muallakta kalmak sinir ediyor beni gelecekse gelsin şu adet nerde durduğumu bileyim :(

Bende oyleyim cnm.polikistik over var bnde de.6 ay 7ay hatta 8ay adet olmadigimi bilirim ben.gelsin diye inat ederdim ama gene hapla getirirdim:/ 2kere asilama oldum nasib olmadi.bende tüpe dogru gidiciyim sanirim :(

Polikistik over hastası olmadığına emin misin canım? Bence muhakkak doktor takibinde olmalısın yoksa bu şekilde insan daha çok kafasına takıyor...

Bende oyleyim cnm.polikistik over var bnde de.6 ay 7ay hatta 8ay adet olmadigimi bilirim ben.gelsin diye inat ederdim ama gene hapla getirirdim:/ 2kere asilama oldum nasib olmadi.bende tüpe dogru gidiciyim sanirim :KK43:
geçmş olsun kuzum :( bn testler yaptrdm pco çıkmadı ama nerdeyse pconun tüm belirtileri mevcut. neden adetm düzensiz bi türlü anlayamadılar :( Rabbim inş tez zamanda nasip etsin sanada. bn söktürücü kullanmıyorum. kullanmalı mıyım ki ?

Benimde hep düzensizdi bazen 30 35 gün arası oluyodu bazen 40 45 günü buluyodu doktor bi sorun yok diyodu hamileyim stresten uzak durun bence zamana bırakın

geçmş olsun kuzum :KK43: bn testler yaptrdm pco çıkmadı ama nerdeyse pconun tüm belirtileri mevcut. neden adetm düzensiz bi türlü anlayamadılar :KK43: Rabbim inş tez zamanda nasip etsin sanada. bn söktürücü kullanmıyorum. kullanmalı mıyım ki ?

Ins cnim cumlemiZe ins.ben mecbur aliyordum artik sokturucu.cnku asiri kalinlasma rahim icin iyi diil Allah korusun.peki kacgunde adet oluyosun normalde sen?

Polikistiki over hastası olmadığına emin misin canım? Bence muhakkak doktor takibinde olmalısın yoksa bu şekilde insan daha çok kafasına takıyor...
yok canm geçen sene sanırım bir sürü kan verdim 2 hastene değiştrdim ultsona grdim pco yokk dediler. ama netten araştrdım aslında tüm belirtileri var. işte kilo alma aşırı tüylenme ki resmen çenemde boyunmda baya tüy çıkıyor 2 sene öncesine kadar 1 tae bile olmazdı. karında çatlak falan filan. ama 2 hastane bir sürü kan ve ultson birşey yok diyorlar :(

Benimde hep düzensizdi bazen 30 35 gün arası oluyodu bazen 40 45 günü buluyodu doktor bi sorun yok diyodu hamileyim stresten uzak durun bence zamana bırakın

Ne mutlu sana cnm.iste benim 40 45gunu bulsa ona raziyim ama malesef olmuyo iste.

yok canm geçen sene sanırım bir sürü kan verdim 2 hastene değiştrdim ultsona grdim pco yokk dediler. ama netten araştrdım aslında tüm belirtileri var. işte kilo alma aşırı tüylenme ki resmen çenemde boyunmda baya tüy çıkıyor 2 sene öncesine kadar 1 tae bile olmazdı. karında çatlak falan filan. ama 2 hastane bir sürü kan ve ultson birşey yok diyorlar :KK43:

Benim de çıkmadı çıkmadı en son emarda çıktı... doktora gitsen en azından klomen kullanırsın yumurta takibi yaptırırsın canım. Eğer yaşın çok genç değilse geciktirme bu meseleyi derim. Bir de hamilelikten önce lazer epilasyonla tüylerden kurtulmanı öneririm :)

Ins cnim cumlemiZe ins.ben mecbur aliyordum artik sokturucu.cnku asiri kalinlasma rahim icin iyi diil Allah korusun.peki kacgunde adet oluyosun normalde sen?
canm geçen sene 2-3 ayda bir oluyordum. evlendikten sonra her ay olmaya başladım ama günleri hep atıyordu. 10 eylülde geldiyse öbürü 20 ekim 25 ekm gbi yani. evlilikten sonra ilk defa 1.5 aydr gelmiyor. bu arada evleneli 7 ay oldu. bi anlamadım gtti şu meleti ya.

canm geçen sene 2-3 ayda bir oluyordum. evlendikten sonra her ay olmaya başladım ama günleri hep atıyordu. 10 eylülde geldiyse öbürü 20 ekim 25 ekm gbi yani. evlilikten sonra ilk defa 1.5 aydr gelmiyor. bu arada evleneli 7 ay oldu. bi anlamadım gtti şu meleti ya.

Peki test yaptinmi yakin zamanda

Peki test yaptinmi yakin zamanda
bgn yaptım negatf canm :(
Benim de çıkmadı çıkmadı en son emarda çıktı... doktora gitsen en azından klomen kullanırsın yumurta takibi yaptırırsın canım. Eğer yaşın çok genç değilse geciktiorrme bu meseleyi derim. Bir de hamilelikten önce lazer epilasyonla tüylerden kurtulmanı öneririm :)
hadi yaaa. ne bileyim doktorlar emar falan demedi bana cnm. kilo var biraz bnde ondan kaynaklı olablr dediler.
klomen ne bilmiyorum :( ama dediğin gbi doktora gdip bir daha genel kontrol yaptrsam iyi olacak.
bu arada lazer düşünmüyorum yaaa :D

bgn yaptım negatf canm :KK43:

hadi yaaa. ne bileyim doktorlar emar falan demedi bana cnm. kilo var biraz bnde ondan kaynaklı olablr dediler.
klomen ne bilmiyorum :KK43: ama dediğin gbi doktora gdip bir daha genel kontrol yaptrsam iyi olacak.
bu arada lazer düşünmüyorum yaaa :KK70:

Aynen cnim sen hemen gorun bi doktora.doktorda onemli.klomenle kalirsin belki hemen sen

Back
X