adetim 4 gün gecikti? korunuyorduk hamile olma ihtimalim?

damla_yy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
15
0
36
İstanbul
bayanlar adetim 4 gün gecikti, biz geri çekilme yöntemi ile korunuyorduk hamile kalma ihtimali sizce var mı? birde 3 ay sonra bebek gebelik planlıyorduk, önce doktora gidip muayene olacaktım folik asit başlıycaktım, şimdi böyle kazayla kaldıysam folik asit fln alamadan ne kadar sağlıklı olur sizce?
geri çekilme yöntemiyle hamile kalınma ihtimali ne kadar?

geri çekilme bi korunma yöntemi değil, durumu bilmiyoruz, olabilirsinde, olmayabilirsinde

benim asıl sormak istediğim, olabilirse; folik asit almadan gebe kalınmasının çok olumsuz getirisi olur mu beben açısından?

birde daha test yapmadım adet gecikmesinin ilk günlerinde idrar testi tam sonuç vermez deniyor, o yüzden en az bir hafta geçsin diye bekliyorum.

arkadaşın dediği gibi geri çekilme korunma yöntemi diilki.
bi damlası bile hamile kalmaya yeterlidir sağlıklı insanlar için.

ben hamile kaldığım ay kullanmaya başlamıştım.
herhangi bi sorun yok şuanlık çok şükür.

bi an önce test yap ve folik asite başla hamileysen.

canım aynı durum bendede war :)) bende 6 gündür olmuyorum bizde geri çekilme yöntemiyle korunuyooduk dün test yaptm sonuç NEGATİF hala daha adet olmadım bekliyorum işte....

arkdşlar 7 aylık evliyim , geri çekilme yöntemi her ne kadar garantili bi korunma yöntemi olmasada, çocuk olursada razıyım diye düşünmemizdendi. Hap kullanmak istemedim hiç, kondom ise çok canımı acıtıyordu, bu yüzden.
ama ben bu ay doktora gidecektim muayene olacak folik asit başlayacaktım, neyse bilmiyorum biraz daha bekleyip test yapacağım.

bence hamileliğin kesinleşmesini bekleyerek zaman kaybetmene gerek yok sen hemen al bir folik asit başla eğer bebek varsa erkenden başlamış olursun eğer hamile değilsende zaten 3 ay sonrası için düşünüyorduk diyorsun folik asite hamile kalmaya karar vermeden 3 ay önce başlamış olursun ki her iki türlüde bir zararı yok aksine erken tedbir olmuş olur bebişin için
Allah gönlüne göre versin

çok teşekkürler, dediklerine uyacağım. folik asit biran önce alayım, çünkü test yapıp sonucu beklemem veya hamile değilsemde adet görmeyi beklemem sonrasında doktora gidecek olmam yine bi kaç haftamı alacaktır, ben eczaneden folik asit alıp kendim başlasam dediğin gibi daha isabetli olacak.

peki bunun için tavsiye edilen belli bir marka var mı? yoksa sadece folik asit adında mı isteyebilirm eczaneden?

bende bebk düşünüyorum krunmuyoruz bende folik asit filan kullansammı acaba

yeni okudum mesajını ben birsüre folbiol kullandım memnun kalmadım afedersin kabız yapıyor dr bana folic plus diye bişey yazdı üzerinde anne ve bebek resmi var ilacın şuan onu kullanıyorum sabah akşam tok yani günde iki tane istersenondan alabilirsin ama yinede dr una danış gidince

Son düzenleme:
bende bebk düşünüyorum krunmuyoruz bende folik asit filan kullansammı acaba

kullanmalısın zaten dr sölüyor kullanmak gerektiğini ama sen yinede dr unu sor bende bebek düşünüyorum dr yazdı ve hamileleik düşünüyorsan üç ay öncesinden başlamalısın dedi bebeğin omurilik gelişimi açısından yararlıymış gebelik öncesi bu ilacı kullanmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…