• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adetlere karşıymış...

aashiqui

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2016
133
104
18
33
Öncelikle merabalar
3yillik ilişkim.yakin zamanda (olabilirse) isteme+ söz olacak aynı gün
Benimki Bulgar göçmeni ve ne olur yanlış anlamayı sosyete diye tabir edebileceğimiz bir ailede yetişmiş
Söz öncesi pahalı bir araba soktu araya(krediyle) ben de karşı çıktım bak söz nişan düğün kapıda altından kalkamazsin dedim
O da sözde ne kadar masraf olabilir ki en fazla yol parasıyla felan 1000 tl onu da bulurum merak etme dedi

Ben de bak tektaş bile 1500 bunun alyansi var çiçeği var çikolatasi bar yolu var dedim
Ne tektaşi ya ben onu evlenme teklifi ederken takicam dedi (artık düğün sabahı mi edecek nedir)
Ben de dedim ki bak aile akraba laf eder eleştirir kimseye laf dusurmeyelim dedim
Ki kızlar babamı karşıma alarak bu yola çıkıyorum adam istemiyor
E bak bulduğun kişi seni bi şeylere layık gormedi diyecek

Bu işleri sen değil onun planlaması gerekiyor. Kız istemeye giderken eli boş olması adete karşı olduğunu değil görgüsüzlüğünü gösteriyor.
Daha söz kesilirken bu hesaplara giren adamı düğün hazırlıkları sırasında neler yapacak acaba?

Bu arada nişan hakkında da konuştuk işte en kötü 1bilezik bari takın bak annemler diyo bizde nişanda 3 bilezik takı kırmış dedim
Kimse bana bir şey dayatmasin ben adetlere sıcak bakmıyorum bir şeyler içimden gelince fazlasıyla yaparım ama ben şunu yap bunu tak derse ailen asla yapmam
Bak evlenelim ben seni boğazda yemeğe de goturrum ansızın
Bi bakarsın bi kuyumcunun önünde kolye görürüm bu askimin olmalı der hiç beklemediğiniz anda sana hediye de ederim ama bana mecburi şeylerle gelmeyin dedi

babanizi bilemem soz nisan beraber yaptik babamin evinde aike ici en fazla 20 kisi vardi tektas felan takilmadi,baska takida taktirtmadim ceyrek bile istemedim,sahsen onlara ayiracagimiz (esinden cikan para senden cikti sayılır oderken zorlugu sen cekiyorsun) para ile esya aldik.herkes kendi kiyafetini kendi aldi misafire bile taki taktirtmadim..evde borek sarma mercimek kofte vs bide nisan pastası oldu damat bir yüzükleri birde gelirken baklava ,cikolata gondol bide cicek parasi verdi ..gerci ben bohca vs de istemedim gereksiz yere geriliyor insan o islerde..

Evlilik öncesi araba alıp borcunu evli iken ödeyecek.. bana doğru gelmedi.. o borç sizin de borcunuz olacak..

Tektaş gerekli mi değil mi ayrı bir konu ama siz istiyorsanız söz nisan sırasında takilmasini bunu yapmalı..

Bu arada nişan hakkında da konuştuk işte en kötü 1bilezik bari takın bak annemler diyo bizde nişanda 3 bilezik takı kırmış dedim
Kimse bana bir şey dayatmasin ben adetlere sıcak bakmıyorum bir şeyler içimden gelince fazlasıyla yaparım ama ben şunu yap bunu tak derse ailen asla yapmam
Bak evlenelim ben seni boğazda yemeğe de goturrum ansızın
Bi bakarsın bi kuyumcunun önünde kolye görürüm bu askimin olmalı der hiç beklemediğiniz anda sana hediye de ederim ama bana mecburi şeylerle gelmeyin dedi
Sen de bir garipsin.
İnsan nişanda takılacakların siparişini mi verir?
Senin yaptığın da çok ayıp bence.

Biliyorum oradan garip gorunuyor olabilir ama Türk örf adet bilmeyen biri var karşımda ve bu insan 55 binlik kredi çekip araba alıyor su an ve bunları konuşma mecbur kaldım
Altın para pul umrumda değil ama ele kinattirmasin ne kendini ne beni tek derdim bu. Laale Laale

Bir tek taşım var nedir ne değildir bilmiyorum, sorma gereği duymadım. Yaklaşık beş sene önce 800 liraya aldığımız alyanslarımız var. Nişanda indirimden 50 liraya aldığım bi elbise giydim. Eşim evdeki takımlarından birini giydi, almadık. Nişanda bırak biri,üçü, bileziği, çeyrek bile istemedim. Düğünde de öyle, içinden ne gelirse taktı insanlar, liste vermedim. Şimdi neyim mi var; elinden geleni ardına koymayan beni seven sayan, aileme saygı gösteren, kendi ailesi gibi gören bir eşim, mutlu bir evliliğim,huzurlu bir yuvam var...
Sözün özü, altına, paraya, tek taşa değil huzur ve mutlulugunuza yatırım yapın. Dünyada en değerli mücevher bunlar.

Elleri boş tıngır tıngır sadece alyansla gelecekler. Ben ona beni zor durumda bırakma babama karşı lütfen dedim
O da ben seni kimseye muhtaç etmem evliliğini görüp gurur duyacak baban diyor
Ama şu söz nişan düğünde beni zora sokacak. Benim zor durumumuanlasin diye aklımda bi fikir var kavga edicez ama beni anlasın diye dusundum
Sahte 3bilezik alıp önüne koysam al bak bunların sahte ya da gerçek olması umrumda değil ben olayın maddiyatinda değilim ama bunları tak ne seni kinasinlar ne beni desem.
Asla kabul edip takmayacak ve büyük kavga çıkacak ama biraz olsun anlasin diyorum

Size yemin ederim benim için önemsiz şeyler sadece huzurum olsun başka bir şey istemem
Anneannemden örnek vereyim konuyu açtı ben de anneanne onun adet kavramı yok ne bileziği dedim
O da dedi ki 4-5 cocugunla bekâr adama mi variyon bi ince bileziği çok mu görecek sana dedi

Adam garip sen ondan garip..adetlere karsi olmasina kizmadm herkes sevmez.ama en azndan eli bos gelmek de dogru degil..senin siparis vermen zaten ayip bi davranis ayrica elalem ne der vs kafasndaysan boyle bi tarzi olan adamla daha cok cekecegin var gbi..pek ayni kafalarda degilsiniz sanki..bn adami sana gore biraz daha hakli buldum.

Back
X