Menopoz Adetlerim düzensiz..Doktor erken menepoz bile olabilir dedi,ben ne yaparım :(

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar

Janx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
267
3
46
İstanbul
kızlar merhaba,ilk mesajım ve ilk konum böyle zor bir problem için olacakmış meğerse..bende adet düzensizliği vardı uzun zamandır,ama öyle çok nadiren 3 ay olmadığım olurdu..genelde her ay olurdum, en geç 1.5-2 ay da bir olurdum geciktiğinde ise..ama nisandan beri hiçbir şekilde adet olacagıma dair bir belirti olmadı ve olmadım da..geçenlerde doktora gittim ve ultrasonda kist falan çıkacağını bekliyorken,doktor,bu süre içinde sende yumurtalıklar gelişmemiş dedi,hatta adet söktürücü versem yine de adet olmazsın dedi :( o yüzden hormonlarıma bakmak için tahlil verdi,onu da yarın falan yaptıracağım inş..ama düşünün bu tahliller adetin 3. günü yapılması gerekirken ben adet olamayacağım için adeti beklemeyeceğim..doktor yaşın genç ama önlem alınmazsa erken menepoz bile olabilirsin dedi bana..3 gündür gözümün yaşı dinmedi,ya ilerde hiç çocuğum olmazsa ben naparım..henüz evli değilim ve 24 yaşındayım,ama çocuğum olmazsa bilmiyorum benim halim ne olur :(( lütfen bana bir akıl verin..ben çok sık internete giremiyorum hemen size cevap yazamayabilirim ama girdiğim zaman herbirinizin fikirlerini düşüncelerini tek tek okuyacağım..hormon tahlillerimin sonuçlarını da buraya yazarım..şimdiden çok teşekkürler...

erken menepoza karşı yapılacak birşeyler,doğal formuller veya kürler varsa ve yazarsanız da çok sevinirim..:59:

Güzelim burada sitede alternatif tip basliginda bitkisel tedaviler var.Bunlari yapaabilirsin.Ben 40 yasindayim banada erken menopoz teshisi kondu.Buradan okudugum bilgilerle 3 aydir hastalaniyorum.iyice arastir bu sayfalari.Telaslanma daha yasin cok bgenc..

Güzelim burada sitede alternatif tip basliginda bitkisel tedaviler var.Bunlari yapaabilirsin.Ben 40 yasindayim banada erken menopoz teshisi kondu.Buradan okudugum bilgilerle 3 aydir hastalaniyorum.iyice arastir bu sayfalari.Telaslanma daha yasin cok bgenc..

cevabınız ıcın tesekkur ederım..dedıgınız gıbı burdan arastırmam ıyı olacak sanırım..bu adet problemlerı galıba bızde bıraz genetık,ozellıkle anne tarafında..annemde cok nadır hasta olurmus:( bugun kan tahlılı yaptırdım,salı alıcam sonucları..umarım cok anormal sonuclar cıkmaz

yazınızı gordum ogrendıklerınızı paylasırsanız cok sevınırım cunku benımde erken menopoz sorunum var
neler yaptınız ?
sımdıden tesekkurler

Merhaba , Bende 32 yaşındayım .. Seni ço iyi anlıyorum tabi sen benden daha gençsin .. Umuyorum bir çözümü vardır .Ben evliyimve 2010 kasım dan bu yana cocuk sahıbı olmya calısıyoruz. 5 ay once ara kanama ve kıst teshısı ıle tutarsız bır durum olmaya basladı ve en son temmuz ayında ginera kullandım kıst ıcın ve adet gorudum .bıttıgınden berı de olmuyorum . Bana doktorun bırır dıre erken menopoz dedı ve yılkıldım . sonra baska doktorlara gıttım . Sımdıde 10 eylulde doktorum bana muayneden sonra adet olabılırsın dedı bekleyelım . bugune kadar yıne bısey yok ve farlutal kullanmaya baslayacagım yıne olmaz ıse artık adetın ucuncu gununu beklemeden hormon testlerını yaptırıp doktora gıdecegım .. Allah yardımcımız olsun .. bende hep arastırma yapıyorum ama cok moralım bozuluyor .. ne yapmam gerektıgıne daır bır fıkır vermek ısteyen olur ıse cok memnun olurum .. tesekkurler

soğan kürü ve testere dişli aslan pençesi kürünü erken menepoza karşı korunma yöntemi olarak saraçoğlu söylemişti bence ilk fırsatta başla çünkü menepoza girdikten sonra
fayda etmiyormuşş....umarım korkulacak bişi yoktur ....pko varsa gecikmelerinin olması zaen normal .....başka bi doktorada daha görünmeni tavsiye ederim felaket tellallığı yapan
eksik beyinli doktorlardan nefret ederim kesin sonuca ulaşmadan şu olabilir bu olabilir denmesini yanlış buluyorum...

soğan kürü ve testere dişli aslan pençesi kürünü erken menepoza karşı korunma yöntemi olarak saraçoğlu söylemişti bence ilk fırsatta başla çünkü menepoza girdikten sonra
fayda etmiyormuşş....umarım korkulacak bişi yoktur ....pko varsa gecikmelerinin olması zaen normal .....başka bi doktorada daha görünmeni tavsiye ederim felaket tellallığı yapan
eksik beyinli doktorlardan nefret ederim kesin sonuca ulaşmadan şu olabilir bu olabilir denmesini yanlış buluyorum...

Çok teşekkürler yanıt verdiğin için . Ben bır ay önce hayit tohumunu denedim . 1 ay içtim sogan kürüde denemiştim . Aslanpençeside aldım şimdi onuda içeceğim. Zaten su anda gittiğim değil bir önce gittiğim doktor öyle çat diye söyledi çok üzüldüm gerçekten . Ama şimdi International dan Moşhe bey egidiyorum o bana 10 eylulde kı muayne de sankı olabılırsın adet dedı ve bugune kadar muhlet verdı olmazsan farlutal ile deneyelım dedı o da olmazsa artık testlerını yaptır getır kotu senaryo olur bızım ıcın ama yınede onları yaptır ve gel bakalım dedı .. umuyorum ıyı şeyler olur ama morale cok ıhtıyacı oluyor ınsanın ... teşekkür ederim ..

Ben adet olmadan hormon testı yaptırdım..sonuclarına ne kadar guvenılır bılemıyorum..cunku doktor sokturucude versem olmazsın dedı bana:( pers gunu sonuclarımı doktora gosterecegım,ne ılac vercek,ne dıyecek bılemıyorum..hayıt bana yaramıstı,bu sene ocak 23 te hasta olduktan sonra,şubat ortalarında ıcmeye basladım ve 4 martta yıne hastalandım..sonra da bıraktım..ondan sonra da olmadım zaten adet..annemde hep 4-5 ayda bır olurmus adet,ama masallah 3 kardesız,o anlamda bır sıkıntı yasamamıs..bızler daha mı bı doktor ve ılac bagımlısıyız bılmıyorum..artık ne dusunecegımı sasırdım ben..boyle bı durumda evlenmek bıle karsı tarafa haksızlık olur dıye,hevesım kacmaya basladı..kafayı yıyıcem artık..testere dıslı aslan pencesı aldım bnde ama daha bır kere denedım,tadı ıhlamura benzıyo,fena degıl,hayıttan daha ıyı..ama ne ıcsem nasıl ıcsem artık bılemıyorum ben.cok kafama takmamaya calısıyorum ama olmuyo,yapamıyorum..kendımı eksık hıssedıyorum..herkes adet oldum,adet olmama şu kadar gun var deyınce kendımden nefret edıyorum:(

doktor bugün bana cyclo progynova adlı ilacı verdi..yumurta rezervlerimde azalma varmış,ama ilerde hamile kalmanı engellemz dedi..biraz moralim düzeldi açıkçası..fsh hormonum normal,ama diğer 2 tane hormonum çok yüksek çıktı..bu ilaç kilo yapar mı acaba ?

Ben adet olmadan hormon testı yaptırdım..sonuclarına ne kadar guvenılır bılemıyorum..cunku doktor sokturucude versem olmazsın dedı bana:( pers gunu sonuclarımı doktora gosterecegım,ne ılac vercek,ne dıyecek bılemıyorum..hayıt bana yaramıstı,bu sene ocak 23 te hasta olduktan sonra,şubat ortalarında ıcmeye basladım ve 4 martta yıne hastalandım..sonra da bıraktım..ondan sonra da olmadım zaten adet..annemde hep 4-5 ayda bır olurmus adet,ama masallah 3 kardesız,o anlamda bır sıkıntı yasamamıs..bızler daha mı bı doktor ve ılac bagımlısıyız bılmıyorum..artık ne dusunecegımı sasırdım ben..boyle bı durumda evlenmek bıle karsı tarafa haksızlık olur dıye,hevesım kacmaya basladı..kafayı yıyıcem artık..testere dıslı aslan pencesı aldım bnde ama daha bır kere denedım,tadı ıhlamura benzıyo,fena degıl,hayıttan daha ıyı..ama ne ıcsem nasıl ıcsem artık bılemıyorum ben.cok kafama takmamaya calısıyorum ama olmuyo,yapamıyorum..kendımı eksık hıssedıyorum..herkes adet oldum,adet olmama şu kadar gun var deyınce kendımden nefret edıyorum:(

Herşeye rağmen önce bu şekilde bir tanı konmadı . Konsa bile ne yapılacak cok sey var . Eger doktorundan memnun olmaz isen Istanbul da ısen PROF dr Moshe Benhabib iyi bir doktor ona gıtmenı tavsıye edebılırım . Hersey yoluna girer hayatta herseyde bır neden var . Inancını saglam tutarsan daha iyi olur:1:.. Hem sen daha gencsın hersey ıcın daha vaktın var .. ben rısklı bır durumda olmama ragmen yınede ıyı olmaya calısıyorum .. buraya daha sık yaz .. belkı faydası olur cunku psıkolojı cok onemlı :))

Herşeye rağmen önce bu şekilde bir tanı konmadı . Konsa bile ne yapılacak cok sey var . Eger doktorundan memnun olmaz isen Istanbul da ısen PROF dr Moshe Benhabib iyi bir doktor ona gıtmenı tavsıye edebılırım . Hersey yoluna girer hayatta herseyde bır neden var . Inancını saglam tutarsan daha iyi olur:1:.. Hem sen daha gencsın hersey ıcın daha vaktın var .. ben rısklı bır durumda olmama ragmen yınede ıyı olmaya calısıyorum .. buraya daha sık yaz .. belkı faydası olur cunku psıkolojı cok onemlı :))

cevabınız için çok teşekkür ederim..benim gibi paylaşım yapanları görünce hem seviniyorum hem üzülüyorum aslında..üzülüyorum çünkü bu öyle illet birşey ki ancak benim gibi çekenler bilir..hasta olamamanın verdiği psikoloji,vücudun değişimi..keşke hiç kimse böyle sorunlarla karşılaşmasa,düzenli bir şekilde adet olsa..ama hep diyorum allah çaresiz ve daha beter hastalıklar vermesin..seviniyorum,çünkü sorularıma,sorunlarıma bizzat benimle aynı derdi paylaşanlardan cevap ve destek alıyorum..buugun doktorumun verdiği ilaçları kullanmaya başlayacağım..eğer sonuç alamazsan ve bir değişiklik olmazsa tavsiyenize mutlaka uyacağım ve o doktoru da araştıracağım..

Back
X