Yöresel Tarif Adıyamanın hangi yemekleri meşhur?

Yöresel Yemekler
ben 10 yıl adıyamanda kaldım. çiğ köfte çok sık yaparlar. hatta etsizinide. bide basalla diye bi yemekleri vardı. süper olurdu. küçük etli köfte ve nohutlu salçalı, sulu bir yemekti. birde gözleme türü çok yapılır. yani aslında yemekleri daha çok bulgur ve et ağırlıklı.

Adıyamanda nerdeyse her sokakta bır fırın vardır bayanlar genellıkle yemeklerını buraya verırler.Kahvaltıda genellıkle fırına bıber patlıcan fln közletirler.Adıyamanlıların en çok sevdiği yemek ise Besni tava kimi adıyaman tavader çiğ köfteye bayılırlar aynı şekilde içli köfteye tuzda tavuk fln genellikle güneydoğu mutfağındaki tüm yemekler vardır neredeyse

çok teşekkür ederim canlarım:)) şimdiden öğreneyimde ilerde zorluk çekmeyim.tatlıda olsaydı iyi olurdu.besni tava başka yerde meşhurdu sanırım.genellikle yağlı ve et tarzı yemekleri var sanırım:26:

canım benim annem babam adıyamanlı ben izmirde doğdum büyüüm ama yinede yaparım adıyaman yemeklerini.mesela kollottik var nohutlu yoğurtlusuda var patlıcanlı salçalısıda var harika olur. yapıştırma yaparım,içli köfte yaparım,çiğköfte, soğuk köfte peynirli helva... vs genelde arkadaşında dediği gibi bulgurlu etli yemekler yapılır patlıcan çok kullanılır.

bu arada adıyamanlı biriyle nışanlanmışsın şanslısın. adıyamanın erkekleri eşlerine çok değer verir.mesela bir düğün olsun cenaze olsunyemek olaylarını hemen erkekler yapar helleder. gelinlerine dünürlerine değer verirler... kızlar elüstünde tutulur. Allah tamamına erdirsin...

Et;bulgur ve patlıcandan harika yemek yapıyorlar..
Benim de öğrenmem lazım ama ne zaman bakalım..

kızlar bir adıyamanlı olarak söylüyorum her yemeğimiz bir şahaser niteliği taşıyor :)) yemesi çok güzel ama çok yorucu olabiliyor..
bir arkadaş basalladan bahsetmiş genelde bu yemeği içli köftenin yanında yapıyoruz mükemmel bir tadı var..

slm kızlar ben adıyamanlıyım..yemeklerimizin geneli salçalı ve et ağırlıklı..Ayrıca besni tava adıyaman'a özel bir yemek..kısacası bütün yemeklerimiz mükemmell:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…