kızımın velayeti bende zaten dilekcemi yazdı.asliye hukuka götür dedi. götürdüm ordaki veznedeki insanlae bana söylendi birde fakirlik belgesini aldın diye kızdılar. sen bunu alsanda gazeteye ilan parası 5bin tl ödiceksin biliyorsun demi dedi. Bişi demedim beni dosyayı actı içeri bir tane kadına yönlendirdi git oraya ver dosyank dedi. gittim verdim dosyayı beni kadına sikayey etmiş kadın sen kimin ismini değişiyon vs sorular sordu bende kızım vs dedim.
Bana sen adli yardım talepli acmıssın (fakirlik kagıdı ile)
para ödememek icin, ama sen ve devlet varsınız baska sahış yok. sen devleti kusurlu mu görüyorsun. Devlet kendi işlem yaptıgı parayı kendimi ödicek. Devlet kusurlu değil bu kâgit ile dava acamazsın eger davanın kabul edilmesini istiyorsan adli yardım talepsiz acman gerekiyor dedi.
Bana çemkirdi kızdı ben yanlışmı yapmısım bu olay hakkında bilgisi olan varmı adli yardım la cocuk isim değişme davası acılmazmı gecersizmi olur.
Bana davanın kısa sürmesini ve gecerli olmasını istiyorsan dava sonra ücret ödemem dosya masrafını yatırmam gerekiyor dedi. ne kadar tutar dedim 10bin tlyi gecmez eger yılbasına kalmazsa kalırsa yeni tarifye göre ücret ödersin ben seni aricam sende karar ver ona kadar aldli yardım talepini iptal edip acalım davayı yoksa işleme gecmez bir seneden uzun sürer gecersiz olur ddedi.
Adli yardım talebini kabul edecek olan mahkemedir yani sizim fakirlik belgesi almanız o davayı adli yardımla açtığınız göstermez. Mahkeme karar verdikten sonra da kimse kararınızı iptal ettirmez öyle bir şey yok. Siz katiplere memurlara bakmayın kendilerini hakim düzeyinde gördüklerinden bir değişikler.
İsim değişikliği uzun süren bir dava değil zaten. Ben hiç öyle veznenin bir vatandaşı aradığını falan görmedim sizi kandırıp parayı kendi alacak olabilir.
Adli yardım talebini kabul edecek olan mahkemedir yani sizim fakirlik belgesi almanız o davayı adli yardımla açtığınız göstermez. Mahkeme karar verdikten sonra da kimse kararınızı iptal ettirmez öyle bir şey yok. Siz katiplere memurlara bakmayın kendilerini hakim düzeyinde gördüklerinden bir değişikler.
İsim değişikliği uzun süren bir dava değil zaten. Ben hiç öyle veznenin bir vatandaşı aradığını falan görmedim sizi kandırıp parayı kendi alacak olabilir.
mantıklı... bende şaşırdım. Fakirlik kagıdı ile isim davası açılmıyor fln herhalde diye düşünmüştüm..öyle yada böyle 8-10bin arası vezneye ödencek demişti..
mantıklı... bende şaşırdım. Fakirlik kagıdı ile isim davası açılmıyor fln herhalde diye düşünmüştüm..öyle yada böyle 8-10bin arası vezneye ödencek demişti..
Hayır böyle bir şey yok. Uyap vatandaşa girin dava açılmış olması lazım. Bakın hatta adli yardım kanun maddesinin gerekçesinde özellikle kararı mahkemenin vereceğini ve bu isim değişikliği gibi çekişmesiz yargı işlerinde de mutlak olduğunu söylüyor.
"Adli yardım kararı mutlaka mahkemece verilmelidir. Davalarda, çekişmesiz yargı işlerinde ve geçici hukukî korumalarda, görevli ve yetkili mahkeme, asıl dava veya işin karara bağlanacağı mahkemedir."