mantıklı... bende şaşırdım. Fakirlik kagıdı ile isim davası açılmıyor fln herhalde diye düşünmüştüm..öyle yada böyle 8-10bin arası vezneye ödencek demişti..Adli yardım talebini kabul edecek olan mahkemedir yani sizim fakirlik belgesi almanız o davayı adli yardımla açtığınız göstermez. Mahkeme karar verdikten sonra da kimse kararınızı iptal ettirmez öyle bir şey yok. Siz katiplere memurlara bakmayın kendilerini hakim düzeyinde gördüklerinden bir değişikler.
İsim değişikliği uzun süren bir dava değil zaten. Ben hiç öyle veznenin bir vatandaşı aradığını falan görmedim sizi kandırıp parayı kendi alacak olabilir.
Hayır böyle bir şey yok. Uyap vatandaşa girin dava açılmış olması lazım. Bakın hatta adli yardım kanun maddesinin gerekçesinde özellikle kararı mahkemenin vereceğini ve bu isim değişikliği gibi çekişmesiz yargı işlerinde de mutlak olduğunu söylüyor.mantıklı... bende şaşırdım. Fakirlik kagıdı ile isim davası açılmıyor fln herhalde diye düşünmüştüm..öyle yada böyle 8-10bin arası vezneye ödencek demişti..
adli yardımımı kabul etmemişlerHayır böyle bir şey yok. Uyap vatandaşa girin dava açılmış olması lazım. Bakın hatta adli yardım kanun maddesinin gerekçesinde özellikle kararı mahkemenin vereceğini ve bu isim değişikliği gibi çekişmesiz yargı işlerinde de mutlak olduğunu söylüyor.
"Adli yardım kararı mutlaka mahkemece verilmelidir. Davalarda, çekişmesiz yargı işlerinde ve geçici hukukî korumalarda, görevli ve yetkili mahkeme, asıl dava veya işin karara bağlanacağı mahkemedir."
Ne gerekçe verilmişadli yardımımı kabul etmemişler
.Ne gerekçe verilmiş
delil olarak ne geçerli olur emzik zinciri vsDelil bildirme dilekçesi sunulması gerekir
Yatırmanız gereken paralar var davacı ile başlayan kısımlarda parasal kısımları tamamlamanız lazım yoksa davamız işlemden kaldırılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?