Adrese Kayıt Sistemine Kayıt Olmamanın Cezası......????

danis44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2011
16
0
86
İstanbul
BEnim adresim evlenmeden önceki ailemin evi gözüküyordu.ben evlendim ailemde o evden taşındı.benim ikametgahla herhangi bir işim olmadığından ve açıkcası üşendiğimden ikametgahımı evime almadım.KAyınvalidemle oturuyorum.şimdi bir araba alıcam noterden adresimin çıkmadığı söylendi.önceki adresten silinmişim.ve cezası vardı dendi.ya 329 tl ya da 720 tl ceza ödeyecekmişim.Arkadaşlar benim yarın satışı mutlaka almam lazım çünkü aracın parasını çoktan ödedim.başka paramda kalmadı.BEn bu cezayı ödemeden kaydımı istediğim adrese alamayacakmıyım.ceza ödemedim diye mağdurmu olucam.bu cezayı ödemeden işlemini yapan var mıdır.arkadaşlara soruyorum.yok mu bunun bir kolayı yahu.

Son düzenleme:
İyi akşamlar eski oturdugumuz yerde bir komşumuzda ödemişti adrese kayıt sisteminin cezasını nufus idaresine git canım yeni adresini göster basit işler bunlar hemde ceza ödemezsin

İyi akşamlar eski oturdugumuz yerde bir komşumuzda ödemişti adrese kayıt sisteminin cezasını nufus idaresine git canım yeni adresini göster basit işler bunlar hemde ceza ödemezsin

arkadaşım cevabın için sağol.ama cezası olduğunu söylüyorlar komşunuz da ödemiş nie ben ödemiyi ki benden de alırlar nufusa gidince die düşünüyorum

bende üniversite okurken bilmiyordum kaydım üniversite okuduğum ile alınmış.
ama okul bitince ordan silinmiş.
hiçbir yerde görünmüyordum.
iş için mi evlilik için miydi neydi belge gerekti.
nufus müdürlüğüne gittim adam cezası var dedi.
bende ilk defa duydum bilmiyordum dedim.
bilmiyorsanız şimdilik ceza kesmeyeceğim bir daha dikkatli olun dedi.
belki görevliye bilmediğini söylersen insafa gelir yardımcı olur.

valla aynı şey bizde olmuştu ama ceza ödemedik, yeni çıkan bi kanunsa bilemicem, ama ceza miktarı çok yüksek
alışı eski ev üzerinden yap, ne sorun olabilir ki bu durumda

Maalesef 1 haftalık adres değişikliği bildirim süresini aşınca ceza kayıtlara geçiyor ve ödemek zorundasınız.

Adınıza düzenlenmiş oluyor bile dönüşü olmuyor.

Geçen sene taşınma telaşından adres bildirimini unutmuştuk.

gittiğimiz de elimize bir kağıt verdiler ve 380TL ödemek zorunda kaldık.

Cezayı ödemek mecburi...
:26:

Evet bir ceza var ama size söylenen miktar çok fazla geldi bana tabi rakamlar değişmiş olabilir bilemiyorum.
Arkadaşım bir yıl önce bu cezayı 130 lira olarak ödedi.

Canim hem ceza var hemde polis arastirma yapiyo orda oturup oturmadigina dair yani 1 gunde katiyen olmaz Ayni seyi bizde yasadik araba plakasi icin abim adresini tasitti onu cok kolay halletti ama o adresde görübmesi icin 2-3 gun gecti aradan

BEnim adresim evlenmeden önceki ailemin evi gözüküyordu.ben evlendim ailemde o evden taşındı.benim ikametgahla herhangi bir işim olmadığından ve açıkcası üşendiğimden ikametgahımı evime almadım.KAyınvalidemle oturuyorum.şimdi bir araba alıcam noterden adresimin çıkmadığı söylendi.önceki adresten silinmişim.ve cezası vardı dendi.ya 329 tl ya da 720 tl ceza ödeyecekmişim.Arkadaşlar benim yarın satışı mutlaka almam lazım çünkü aracın parasını çoktan ödedim.başka paramda kalmadı.BEn bu cezayı ödemeden kaydımı istediğim adrese alamayacakmıyım.ceza ödemedim diye mağdurmu olucam.bu cezayı ödemeden işlemini yapan var mıdır.arkadaşlara soruyorum.yok mu bunun bir kolayı yahu.

adresinin bağlı olduğu nüfus müdürlüğüne gitmelisin adres beyanında bulunmalısın kayınvalidemle oturuyorum demişsin adreste o göründüğü için imzasını isterler beraber gitmelisiniz 5 dk geçmiyor cezaya gelirsek bir ceza var ama o an almıyorlar sana bir kağıt veriyorlar 15 gün içinde ödersen cezanın 4/3 ünü ödüyorsun(indirimli olarak)mal müdürlüğüne,daha sonra ödüyceksen vergi dairesi kağıt gönderiyor ona göre vergi dairesine ödüyorsun nüfusta çalışan bir arkadaşım var ona sordum senin için yani cezayı hemen ödemiyceksin hemen git kaydını yaptır arabanı al :) hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin.

Back
X