Bahçe Bakımı ve Çiçekler afrika menekşesi !!

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
afrika menekşesi aldım yetiştiren varsa bana bu çiçek türü hakkında bilgi verebilir mi ? ne yapmam gerektiği nasıl bakmam konusunda acaba ?

ayy canim yaa resmini ekip buraya yuklermisinnnn:16::16::16: bende askima afrika meneksesi almayi dusunuyorum :16::16:

merhaba, benim bitkilerle aram çok iyi olmamasına rağmen elimi sürdüğüm afrika menekşeleri çoşar, hiç çiçeksiz kalmaz.

ben menekşeleri cam önüne ama direk güneş almayacak şekilde yerleştiriyorum. asla üstten su vermiyorum, her zaman saksının altından tabağını dolduracak kadar su veriyorum. su verme sıklığı aklıma geldikçe diyeyim o da genelde haftada 1-2 arası. çok sulanmayacak, yani alttan su verdiğinde üstte toprağı ıslak ıslak görünmesin. yapraklarına asla su değmeyecek.

hmmm aklıma başka bir şey gelmedi. aslında gayet kolay bakımı.

afrika menekşesi aldım yetiştiren varsa bana bu çiçek türü hakkında bilgi verebilir mi ? ne yapmam gerektiği nasıl bakmam konusunda acaba ?

ayy canim yaa resmini ekip buraya yuklermisinnnn:16::16::16: bende askima afrika meneksesi almayi dusunuyorum :16::16:
tabi canım yüklerim bu sayfaya gösteririm size de ama azıcık büyüsün toparlansın çiçeğim şu an yeni olduğu için bakımzsız :)

merhaba, benim bitkilerle aram çok iyi olmamasına rağmen elimi sürdüğüm afrika menekşeleri çoşar, hiç çiçeksiz kalmaz.

ben menekşeleri cam önüne ama direk güneş almayacak şekilde yerleştiriyorum. asla üstten su vermiyorum, her zaman saksının altından tabağını dolduracak kadar su veriyorum. su verme sıklığı aklıma geldikçe diyeyim o da genelde haftada 1-2 arası. çok sulanmayacak, yani alttan su verdiğinde üstte toprağı ıslak ıslak görünmesin. yapraklarına asla su değmeyecek.

hmmm aklıma başka bir şey gelmedi. aslında gayet kolay bakımı.
tamam canım çok teşekkür ederim bunlar bile yeterlidir bana çok heves ediyorum benim de çiçeklerim güzelce büyüsün diye :)

$261220112915.webp $261220112916.webp $261220112917.webp $261220112918.webp

işte bunlar da benim afrika menekşelerim arkadaşalr :)

tamam guzelimm bekliyorum sabirsizliklaa menekseleriniii:16::16:

canım ben biraz daha büyüsün istemiştim aslında göstermek için ama seni de bekletmek istemedim menekşelerim bunlar işte paylaştım bakabilirsin :)

Bende hercai menekşesi istiyorum ama bulamadık eşime sordurdum:5:

canım ben biraz daha büyüsün istemiştim aslında göstermek için ama seni de bekletmek istemedim menekşelerim bunlar işte paylaştım bakabilirsin :)

yaa tam istedigim gibiiii cokkk guzellerrrr bayildimmmmm:16::16::16::16: canim bende esime almayi istiyorum ama nerden alacam onuda bilmiyorum normal cicekcilerde bulur ins:26: menekselerine uzun omurler diliyorumm buyudukce resimlerini paylas canim walla seve seve tabip ederimm:16::16::16:

Bende hercai menekşesi istiyorum ama bulamadık eşime sordurdum:5:

ayy insanın istediğini bulaması çook kötü oluyor tahmin edebliyorum ben de menekşeye takmıştım büyütüp bakmak için çook seviyorum çünkü ama ben buldum şükür :) sen de bulursun inşallah istediğin menekşeyi

yaa tam istedigim gibiiii cokkk guzellerrrr bayildimmmmm:16::16::16::16: canim bende esime almayi istiyorum ama nerden alacam onuda bilmiyorum normal cicekcilerde bulur ins:26: menekselerine uzun omurler diliyorumm buyudukce resimlerini paylas canim walla seve seve tabip ederimm:16::16::16:

tamam canım büyüdükçe paylaşırım sizlerle beğenmene sevindim canım :) inşallah sen de bulursun istediğin gibi ben büyük bir alışverş merkezi sayılmaz da öyle bir yer diyebilirim orada satılıyordu öyle bir yerden aldım ben de çok aradım ama menekşemi ama buldum sonun da :)

tamam canım büyüdükçe paylaşırım sizlerle beğenmene sevindim canım :) inşallah sen de bulursun istediğin gibi ben büyük bir alışverş merkezi sayılmaz da öyle bir yer diyebilirim orada satılıyordu öyle bir yerden aldım ben de çok aradım ama menekşemi ama buldum sonun da :)

yaa kocam icin en guzel cicek menekse olacagini dusunuyorum ve sanirim haftaya artik aramalara baslicammm inss bulurum...
ilk once kendim bakmak istiyorum ve daha sonra askima verecemm....

bakimi hakindada yazanlar olursa cokkk sevinirim ben cicek hic bakmadim ve yakinda ilk defa cicek bakacamm:26: inss oldurmemm:18::18:

yaa kocam icin en guzel cicek menekse olacagini dusunuyorum ve sanirim haftaya artik aramalara baslicammm inss bulurum...
ilk once kendim bakmak istiyorum ve daha sonra askima verecemm....

bakimi hakindada yazanlar olursa cokkk sevinirim ben cicek hic bakmadim ve yakinda ilk defa cicek bakacamm:26: inss oldurmemm:18::18:

herkes kocası için hangi çiçeğin uygun olduğunu bilir heralde sen onu düşündüysen yani menekşeyi o da uygundur elbet :) bakımı o kadar zor değil aslında burada bir arkadaşta paylamşmıştı ben de sana onları söyleyim yapraklarına su değmemesi gerekiyor suyu çiçeğin direk üstten toprağına değil de saksının altından suluyorsun canım

aklıma birşey takıldı afrika menekşesi yani menekeşlerimin toprağını değiştirmek istesem bunun belirli uygun bir zamanı var mı ne zamandan ne zamana değiştirmeliyim ? bir de nasıl toprak değiştirmem gerekir ? başka menekşeme bakım için bazı maddeler kulaanılıyormuş bu konuda da bilgisi olan var mı acaba ?

Mesleğini yapamayan bir ziraatçi olarak bildiklerimi aktarayım;

-Afrika menekşesi orta derecede nemli ortamları sever genelde,fazla ısı olsun istemez,çünkü çiçekleri fazla ısıda hemen solabiliyor.
-Humuslu bahçe toprağı ve doğal yanmış ahır gübresi kullanabilirsiniz bir de torf kullanmanızı öneririm toprağı nemli ve gevşek tutar.
-Fazla büyük saksı kullanmamanızı öneririm..
-Toprağı değiştirecekseniz de ilk baharı bekleyin,tek bir yapraktan bile kolayca çoğalabilen türlerdir bunlar..Haftada 2-3 kere bile sulasanız yeterli ayrıca yaprakları yıkayabilirsiniz korkmayın,genelde "yanar"falan derler ama alakası yok...

Son düzenleme:
Mesleğini yapamayan bir ziraatçi olarak bildiklerimi aktarayım;

-Afrika menekşesi orta derecede nemli ortamları sever genelde,fazla ısı olsun istemez,çünkü çiçekleri fazla ısıda hemen solabiliyor.
-Humuslu bahçe toprağı ve doğal yanmış ahır gübresi kullanabilirsiniz bir de torf kullanmanızı öneririm toprağı nemli ve gevşek tutar.
-Fazla büyük saksı kullanmamanızı öneririm..
-Toprağı değiştirecekseniz de ilk baharı bekleyin,tek bir yapraktan bile kolayca çoğalabilen türlerdir bunlar..Haftada 2-3 kere bile sulasanız yeterli ayrıca yaprakları yıkayabilirsiniz korkmayın,genelde "yanar"falan derler ama alakası yok...

mesleğinizi yapamıyor olsanız da öncelikle alanınızda bilgilerinizle bence gayette başarılı olduğunzu söyleyebilirim inşallah kısa zamanda işe de başlarsınız. bilgileriniz için de gerçekten çok teşekkür ederim bunları not aldım bana emin olun çok yararı olacak çok sağolun

Back
X