• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağır depresyondan çıkabilen var mı?

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Hanımlar çok ağır bir depresyon dönemi yaşıyorum. Önceki konularımdan da bilirsiniz. Hiçbir şeyden zevk almıyorum. Öyle bitki gibi yaşıyorum. Yemiyorum, içmiyorum. Sürekli yatıyorum. Dışarı da çıkmak istemiyorum, çıksam da zevk almıyorum zaten. Ama bu hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. Doktora gittim. Bana “Senin bir rahatsızlığın yok, sorunların var. Onları çözmen gerek.” dedi ve yolladı. Sorunlarımı da çözemiyorum zaten.2 evlilik yaptım, ayrıldım. İş arıyorum, bulamıyorum. Kötü bir dönem yani. Bu aslında 4-5 yıldır olan bir durum. Hiç düzelmiyor. Hiç iyi bir şey olmuyor. Merak ediyorum böyle bir dönemi, böyle uzun bir süre geçirip sonra düzelebilen var mı aranızda?

Son düzenleme:
yaşamadım ama.
sıkıntın iş bulamama gibi.daha başka şeylerde olabilir bilemem.
kendin için yapman gereken
bir yeşil alana,deniz varsa deniz kenarı yürü şöyle.
derin derin nefes al. erkenden kalk sabahın huzurunu içine çek.
kahve yap canlan, spor yap zımba gibi olursun.
sonra pişman olursun bu günlerin değerini bilemediğin için.
mevsim geçişi falan fıstık ama sonbaharın keyfine bak hazır evde iken.
kendini iyi hissettiğin zaman iş arama isteği gelir ve eminki bulursunda.

Ben yaşadım. Hep ağlama krizleri ve hicbirseyden zevk alamama hicbirseyi yapmak istememe yataktan bile çıkmak istemiyordum hatta ölmeyi bile düşünüyordum. Bu depresyondan çıktım şuanda sağlıklı bir şekilde hayatıma devam ediyorum inşallah sen de çıkarsın.

Depresyon bir hastalıktır. Nasıl ki ben kalp hastası oldum diyemiyorsak doktor teşhisi olmadan depresyondayım da diyemeyiz.

Aynı şekilde nasıl kalp hastası isek kendimizi tedavi edemiyor, doktorlardan, işin uzmanlarından yardım alıyorsak söz konusu depresyon olduğunda da doktor tedavisi almalıyız.

Depresyon öyle çok keyifsizim kesin depresyondayım, dışarı çıkayım sosyalleşeyim, temiz hava alayım da geçsin denilecek bir hastalık değil. İlaç tedavisi gerektirir, şiddetine göre yıllarca sürebilir bu tedavi.

Sözün kısası, doktora gidin.

Depresyon bir hastalıktır. Nasıl ki ben kalp hastası oldum diyemiyorsak doktor teşhisi olmadan depresyondayım da diyemeyiz.

Aynı şekilde nasıl kalp hastası isek kendimizi tedavi edemiyor, doktorlardan, işin uzmanlarından yardım alıyorsak söz konusu depresyon olduğunda da doktor tedavisi almalıyız.

Depresyon öyle çok keyifsizim kesin depresyondayım, dışarı çıkayım sosyalleşeyim, temiz hava alayım da geçsin denilecek bir hastalık değil. İlaç tedavisi gerektirir, şiddetine göre yıllarca sürebilir bu tedavi.

Sözün kısası, doktora gidin.
Gittim. Bana dediği de “sorunlarını çöz” oldu. Ama bu konuda çabalamama rağmen hiçbir şey yapamıyorum.

Ben yaşadım. Hep ağlama krizleri ve hicbirseyden zevk alamama hicbirseyi yapmak istememe yataktan bile çıkmak istemiyordum hatta ölmeyi bile düşünüyordum. Bu depresyondan çıktım şuanda sağlıklı bir şekilde hayatıma devam ediyorum inşallah sen de çıkarsın.
Nasıl yaptınız?

sıkıntın iş bulamama gibi.daha başka şeylerde olabilir bilemem.
İş yok. Evlenemedim. Anne olamadım bazı rahasızlıklarımdan dolayı. Zaten anne olamadığım için ilk eşimle ayrışmıştık. Sonra o baba olmuş ikinci eşinden. Umarım mutludur. Hayat hep bana karşı gibi. Ne istesem elimde patlıyor. Sabah 7 den beri uyandım ama hala kalkamadım. Sizlere yazıyorum şimdi.

Gittim. Bana dediği de “sorunlarını çöz” oldu. Ama bu konuda çabalamama rağmen hiçbir şey yapamıyorum.
Başka doktora gidin o zaman. O da sorunlarını çöz derse depresyonda değilsinizdir fazla sorununuz var demektir.
Doktora bir şey söylemek istemem, konuda yetkin değilim çünkü. Belki probleminizin depresyon olduğunu düşünmedi, belki baştan savdı bilemiyorum. O yüzden ikinci hatta üçüncü bir uzman görüşü almalısınız.

Hanımlar çok ağır bir depresyon dönemi yaşıyorum. Önceki konularımdan da bilirsiniz. Hiçbir şeyden zevk almıyorum. Öyle bitki gibi yaşıyorum. Yemiyorum, içmiyorum. Sürekli yatıyorum. Dışarı da çıkmak istemiyorum, çıksam da zevk almıyorum zaten. Ama bu hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. Doktora gittim. Bana “Senin bir rahatsızlığın yok, sorunların var. Onları çözmen gerek.” dedi ve yolladı. Sorunlarımı da çözemiyorum zaten. İş arıyorum, bulamıyorum. Kötü bir dönem yani. Bu aslında 4-5 yıldır olan bir durum. Hiç düzelmiyor. Hiç iyi bir şey olmuyor. Merak ediyorum böyle bir dönemi, böyle uzun bir süre geçirip sonra düzelebilen var mı aranızda?
Birseylerden zevk almasanizda talmaya calisin. Her gun disari cikip yürüyüş yapin, bol su tüketin, issizlik bir sorun ama halledilebilir, bulunabilir sadece siz degil dünya kötü bir donemden geçiyor. Bu boslugun keyfini cikarin problemlerinize takinti yaparsaniz ilerleyemezsiniz. Kitap okuyun, dizi izleyin, ailenizle bol vakit gecirin, yemek yapin. Yemeyip icmezseniz depresyondan cikamazsiniz. Nefes aliyorsunuz ve o nefesin kiymetini bilerek yasamalisiniz. Bunu bilmezsenix degil 5 yil 15 yil gecse bu durumun icinden cikamazsiniz. Bol bol yazip icinizi dökün, ne istediğinizi, hayallerinizi yazin, hedeflerinizi yazin, sorunlarinizi ve çözüm yontemlerinizi yazin kendinizin farkina varin yazmak sizi size gosteren bir aynadır. Yataginizdan kalkip kendinizi silkip bu yasadiklariniza son verin

Gittiğiniz doktorun doktor olduğuna emin misiniz gerçekten? Bakın eklediğim resim tomografi görüntüsü. Bunun sorununu çöz şekerim ,kendini mutlu et falanla geçmeyeceği çok net. Beyniniz şu an ciddi sıkıntıda. Ben geçirdim major depresyon başka sorunlarla beraber, ilaç tedavisi gördüm , sürekli değişti ilaçlarım hatta.

Başka bir psikayatriste gidin. İlaç tedavisi başlansın. Beyniniz biraz normal fonksiyonlarına dönünce terapiye başlarsanız. Depresyon önemsenmeyen ama ciddi bir hastalıktır.

Eklentiler

• 650x350_depression_overview_slideshow.webp
    650x350_depression_overview_slideshow.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 113
Nasıl yaptınız?
Psikolojik destek aldım + ilaç kullandım.
Benim de hayatımda sizin gibi çok zor bir dönemim oldu. Kendi kendime asamayacagim kadar büyüktü sorunlarım. Eğer siz de kendi kendinize aşamayacak gibiyseniz ilaç ve destek almanızı tavsiye ederim. Çünkü insan depresyondayken iyi olan hicbirseyi gözü görmüyor hayatında kötü olan ne varsa hayatı ondan ibaret sanıyor o yüzden dibe battikca batıyor.

Ben de kurtulanlardan biriyim.
Doktor teshisli hastayım yani insanın kendi kendine koyabileceği bir teşhis olmamalı bu
Bu yazdığınız türü bende daha başlangıç dönemiydi. İyi gunlerimdi yani.
Ağır depresyon dönemi çok çok daha kötüydü.
Ağlama krizleri, kendini parcalamalar, isyanlar, ölümü çokça düşünmek, duvara saatlerce bakma isteği, bir anda yere çöküp ağlamalar.
Bu yazacağımı üzerinize almayın lütfen ama şuan sorunları olan herkes depresyondayım diye ortada dolanıyor.
Depresyonda olan bunu söylemekten keyif almaz.
Ben o halden kurtulmak için neler vermezdim o zamanlar.
Kendimi sebeplere bağladım.
Şu olursa mutlu olurum bu kötü günler geçer diye.
Bir gün fark ettim ki benim durumumun bununla alakası yok.
Belki her şeyi elde etsem dahi bu halimden kurtulamayacagim.
Bunu fark etmek çok ciddi bir cokustu.
Hayatımda kendimi hiç o kadar bitik hissetmemiştim.
Sanki her yer kapkaranlik oldu o an tünel ışık falan kalmadı.

Ama bitti.
Şimdi iyiyim.
Yani ağır depresyon hastaları da iyileşir.
Lütfen her problemleri olup doğal olarak uzulenler depresyondayım demesinler.
O hiç öyle bir şey değil çünkü.

İş yok. Evlenemedim. Anne olamadım bazı rahasızlıklarımdan dolayı. Zaten anne olamadığım için ilk eşimle ayrışmıştık. Sonra o baba olmuş ikinci eşinden. Umarım mutludur. Hayat hep bana karşı gibi. Ne istesem elimde patlıyor. Sabah 7 den beri uyandım ama hala kalkamadım. Sizlere yazıyorum şimdi.
öyle düşünme. herkesin hayatında olacak ,olabilecek şeyler.
piskolojik destek alabilirsin.
bir yerden başlaman lazım

En iyi ilaç kendi kendini dinlemek. Yürüyüşe çıkmalısın.sabahlari erkenden kalkıp yürüyebilirsin zamanla düzelir merak etme bu devran hep böyle gitmez

Hanımlar çok ağır bir depresyon dönemi yaşıyorum. Önceki konularımdan da bilirsiniz. Hiçbir şeyden zevk almıyorum. Öyle bitki gibi yaşıyorum. Yemiyorum, içmiyorum. Sürekli yatıyorum. Dışarı da çıkmak istemiyorum, çıksam da zevk almıyorum zaten. Ama bu hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. Doktora gittim. Bana “Senin bir rahatsızlığın yok, sorunların var. Onları çözmen gerek.” dedi ve yolladı. Sorunlarımı da çözemiyorum zaten. İş arıyorum, bulamıyorum. Kötü bir dönem yani. Bu aslında 4-5 yıldır olan bir durum. Hiç düzelmiyor. Hiç iyi bir şey olmuyor. Merak ediyorum böyle bir dönemi, böyle uzun bir süre geçirip sonra düzelebilen var mı aranızda?
Bu nasıl drmuş ki. Sorunlarını çözmen gerek demiş. Kendi başına çözebilsen zaten ona gitmezdin. Yaşadığın şey bir kısr döngüdür canım. Öncelikle psikolojik hatta psikiyatrik destek alman gerek ki normal yaşantına dönebilesin. Kendi kendine zorladıkça daha da sıkıntı yaşayabilirsin. Sorunlar sadece bizim çözebileceğimiz şeyler olsa bile depresif ruh halinden çıkmadan hiçbir şey yapamayabiliriz. Başka bir dr ile görüşmeni tavsiye ederim.

Doktorunuz depresyon teşhisi koymamıs
Demek ki değilsiniz
Ama doktorunuzun ya senin bir şeyin yok sorunlarını çözmen gerekir demesini hatalı buldum

başka bir doktora daha gidin hastalık değil hasta vardır ve özellikle psikoloji de bu böyle küçümsenemez bir sorunu olmadığına inansan bile biraz onu anladıgını hissettirirsin

dediğim gibi bir kaç doktora daha gidin

Olumlu şeylere odaklanın eski eşiniz için evlilik sadece araçmış demekki. Oysa evlilik iki insanın bir arada olmaktan mutluluk duyması. Çocuk da mevcut mutluluğu pekiştirmek için düşünülecek birşey. Bebek makinasımıyız biz bebek olmayınca boşanalım. O bencil adamdan kurtulduğunuza şükredin. Şu an yalan yapmacık bir ilişki içinde çalkalanıyor olabilirdiniz. Çocuğum var diye tahammül göstermek durumunda kalmış olabilirdiniz. Var olan şeylere şükredin kötü hissettiğinizde. Kendi alanınızın dışında da işler arayın. Girin deneyin beğenmezseniz çıkın başka iş deneyin ama pasifleştirmeyin kendinizi. Çocuk sevgisi duyuyorsanız sadece doğurunca yaşanabilen birşey değil bence bu. Evlat edinme var, koruyucu ailelik var. Belki sizi bekleyen size ihtiyaç duyan minik bir insan vardır. Öncelikle hayata olumlu bakmak ve iş konusunda kendinizi biraz zorlarsanız geri kalan şeylerde de biraz esnek düşünürseniz kalan herşey kendiliğinden düzelir.

Doktorunuzu değiştirin o zaman. Psikolog size "git sorunlarını çöz" demez.
O sorunlarla yaşamayı, nasıl başa çıkabileceğinizi, bakış açınızını değiştirmenizi, görmezden gelmeyi öğretir.
Misal bir ölüm yüzünden depresyona giren biri, o kişiyi mi canlandıracak?

öncelikle çok geçmiş olsun.
ilaç tedavisi alıyor musunuz? önce ilaç içerek ayağa kalkabilme gücünü bulmalısınız, günlük rutin işlerinizi keyifsiz de olsa yapabilme gücüne sahip olmalısınız. daha sonra, hayatınızdaki işleri düzene koymaya ufak ufak başlamalısınız.
bu zamanla olucak bişey, ilacın etkisini gösterme süresi minimum 2-3 haftadır. sabır gerekiyor.
ama dr un güvenilir ve profesyonel olması gerek. doğru ilacı kullanmalısınız. yanlış ilaç kullanımı iyileştirmez.
ilaç etkisini gösterdikten sonra, yavaş yavaş hayatı sorgulayacaksınız, sizde ya da hayatınızda eksik veya yanlış giden şeyleri düzeltme yetisine sahip olucaksınız.
bunların hepsi ilk etapta olmasa da , önceki halinizden kat kat daha iyi hissedeceğinizi garanti edebilirim.
sağlıklı günler,

Back
X