• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağır depresyondan çıkabilen var mı?

öncelikle çok geçmiş olsun.
ilaç tedavisi alıyor musunuz? önce ilaç içerek ayağa kalkabilme gücünü bulmalısınız, günlük rutin işlerinizi keyifsiz de olsa yapabilme gücüne sahip olmalısınız. daha sonra, hayatınızdaki işleri düzene koymaya ufak ufak başlamalısınız.
bu zamanla olucak bişey, ilacın etkisini gösterme süresi minimum 2-3 haftadır. sabır gerekiyor.
ama dr un güvenilir ve profesyonel olması gerek. doğru ilacı kullanmalısınız. yanlış ilaç kullanımı iyileştirmez.
ilaç etkisini gösterdikten sonra, yavaş yavaş hayatı sorgulayacaksınız, sizde ya da hayatınızda eksik veya yanlış giden şeyleri düzeltme yetisine sahip olucaksınız.
bunların hepsi ilk etapta olmasa da , önceki halinizden kat kat daha iyi hissedeceğinizi garanti edebilirim.
sağlıklı günler,
İlaç almıyorum çünkü doktora gittiğimde senin bir rahatsızlığın yok. Sorunların var dedi. Psikoterapi önerdi. Yolladı.

İlaç almıyorum çünkü doktora gittiğimde senin bir rahatsızlığın yok. Sorunların var dedi. Psikoterapi önerdi. Yolladı.
4-5 yıldır devam eden bir duruma dr nasıl ilaç önermedi ve depresyon teşhisi koymadı şaşırdım. benim bildiğim süre 2 haftadır teşhis konulabilmesi için.

Hayır maddi durumum buna uygun değil.
Psikolojik destek almak ne yazık ki gerçekten pahalı bir şey, çok üzücü bir durum. Bu kadar önemli bir şeyin bu kadar ulaşılamaz olmasına anlam veremiyorum. Sorun olarak gördüğünüz şeyleri eğer bir türlü çözemiyorsanız belki de sorun değillerdir, sadece kabul etmeniz gereken olgulardır belki. Başka ne söyleyebilirim bilmiyorum, yürüyüş yap kitap oku gibi öneriler sunmak istemiyorum laf olsun diye söylenmiş şeyler insanın daha çok canını sıkıyor. Bunları yaşadığınız için gerçekten üzgünüm, ama hiçbir ruh hali sonsuza kadar sürmüyor, her şey geçiyor. Ben de major depresyon atlattım 2 defa

Bio enerjiste gittinizmi?
Bana size cok nazar degiyor enerjin cok dusuk o yuzden depresyondasin demisti. Bi kac seyler yapmisti ondan sonra kendimi cok daha rahat hissetim. Ama benimki agir degildi.

Bio enerjiste gittinizmi?
Bana size cok nazar degiyor enerjin cok dusuk o yuzden depresyondasin demisti. Bi kac seyler yapmisti ondan sonra kendimi cok daha rahat hissetim. Ama benimki agir degildi.
Ne yapmıştı bio enerji uzmanı mesela? Gerçekten merak ettim bilmediğim bir alan.:KK49:

Doktor halletmez depresyonu keşke sinirli değnek olsa ... Onu yaşayan bilir..... Depresyonda hissediyorsanız öyledir. Kişi bilir kendi ruhunu.... SSK da yada devletde alır sakinleştirici yi gidersin.... Gene size gelen doktor iyiymiş sorunlarını çözmen gerek diye bam telini bulmuş..... Özel uzman ile uzun bir süreç... Karanlık bir tünel.... Elinde fener çıkış arar dolanır durursun..... Seni kim anlar biliyormusun..... Kendi karanlığında uzun süre yürümüş olanlar..... Diğer türlüsü git doktora doktor bilir..... Hamile kalmaya çalışıyorum yazsan bende bunu derdim..... Bak yenilen kazıklar hayat zorluğu yüklerimiz birikimler yaş almak ilgisizlik damlaya damlaya taşan kederler kişilik yapımız olumlu kalmak zor malum..... Yani herşey depresyon konusu olabilir ağır seyreder hafif seyreder..... Uyku yemek bozukluğu ve bilumum bişey yapmama hissi.... Bundan çıkmak için geçmesini bekleme hemen bir şeyler yap iş ara bırakma vazgeçme bir an önce yenilenirsen o hızla çıkarsın.. İlaç almaya başlamak beyinde eksik olan salgıları dengeliyor bir süre sonra kendin üretip o ilaçlarda bırakmak zorunda kalıyorsun bu kesin bir tedavi değil ölene kadar ilaç içmeyeceksen.... Bir nevi ayakta uyutup koma hastaları gibi vücudun beynin toplanmasını bekliyorlar.... Bunun için çok zor biliyorum fakat sen toplamalısın o enerjiyi Bi yerden tutun..... Neresi olursa..... Çözümü bu.... Kronikleşmesine izin vermemelisin..... Bizim ülkede kadınlarda çok yaygın bu..... Kesinlikle yalnız değilsin 🙏

Sezen ablamız ne kadar güzel söylüyor "geçer geçer daha öncekiler gibi buda geçer". Geçmez diyorsun geçiyor bitmez diyorsun bitiyor. Şuan hiç bitmicekmiş gibi gelsede güzel günler elbet gelecek

Ben varım.Bana doktor majör depresyon teşhisi koymuştu.Çok kötü haldeydim günlerce yıkanacak güç bulamadığım olurdu tırnaklarımı kesecek halim olmazdı.ilaç kullandım inanılmaz iyi geldi ben de zorladım kendimi tabi.Ara ara yoklar beni bu depresyon illeti.Benim de çok zor bi hayatım var.Hep kendimi sakinleştiririm nasılsa bitecek bir gün bu yaşadıkların bitecek sen de huzurlu olacaksın derim hep kendime

Bu durumdan kurtulmanizin yolu is bulmak olarak dusunuyorsunuz simdi belki de. Ancak bu modla is gorusmesine giderseniz karsi taraf o enerjiyi alacaktir. Demem o ki once bu moddan cikmaniz lazim. Terapi, doktor, spor ne gerekiyorsa...

İş yok. Evlenemedim. Anne olamadım bazı rahasızlıklarımdan dolayı. Zaten anne olamadığım için ilk eşimle ayrışmıştık. Sonra o baba olmuş ikinci eşinden. Umarım mutludur. Hayat hep bana karşı gibi. Ne istesem elimde patlıyor. Sabah 7 den beri uyandım ama hala kalkamadım. Sizlere yazıyorum şimdi.
düşünce tarzınızı değiştirin önce.Anen olmak zorunda değilsiniz sevginizi başka çocuklara da verebilirsiniz, iş bulmak kolay değil ama çıtayı çok yükseğe çıkarmadan arama yapın elbet bir yerden kapı açılır, zaten bir kere evlenmişsiniz neden illa yeniden evlenmeye çalışıyorsunuz ki bir erkeğe ihtiyacınız olmadan çalışıp para kazanıp sosyalleşebilirsiniz ..hayat size karşı değil siz sadece hep olumsuzlukları görüyorsunuz. ayrıca bence sizin için mutluluk hormonu aşılayacak antidepresanlardan kullanmanız gerek bunun için sağlam bir psikiyatriste gidin... gerekirse uygun görürse ilaç tedavisine başlayın.

Back
X