Ağız saldırısına katlanamiyorum

gurbaaprenses93

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
471
239
103
Kirikkale
Kızlar babami cok seviyorum ama yemek yerken Oyl e ağzını sapirdatiyorki katlanilacak gibi değil.Gecen gün misafir geldi nar yiyordu babam da ama öyle bir ses çıkıyor ki ben lavabodaydim ,salonda ki o sesi duydum çok rahatsız edici.En basit ekmek yerken bile sanki ayağınızı çamura basarsınız ses çıkar ya aynen öyle bir ses çıkıyor.Cay içerken diğer odadan duyabiliyoruz höopp sesini.Cok seviyorum kırmak da istemiyorum ama aglicak gibi oluyorum bazen sinirimden.kuruyemis alacaktım canım çekti sırf bu yüzden almadım .En kötü ses kuruyemisten çıkıyor.Nasil takmamayi öğrenebilirim ,benim kendi içimde yapabileceğim bir şey var mi gerçekten hayatını etkiliyor artik.Agiz sapirtisi olaackti baslik

Hos degil evet ama insanlari oldugu gibi kabul etmek lazim. Bu saatten sonra degismesini beklemeyin ve kirmayin.

Ay şu ağız sesleri beni de mahvediyor. Geçen eşim mısır gevreği hazırlamış kendine şu kakaolu top olanlardan Allah'ım nasıl ses çıkartıyor normalde kibar bir adamdır yemek yerken öyle ses çıkarmaz ama bitirene kadar öldüm öldüm dirildim. Kırmak da istemedim hey maşallah ne iştahlı yedin dedim. Bir daha yaparsa uyaracagim ama dayanılacak gibi değil. Ha baba olunca uyarilmaz sanırım ya çok zor. Annenize deseniz o alınır mı acaba? Bilemedim çözümü olmaz gibi ama umarım kendiliğinden aydınlanir

Ben de nenemle dedeme dedim, biri takma diş olduğu için, diğeri de ağzında diş olmadığını söyledi. Ikisi de çok alakasız. Sofraya bazen oturasım gelmiyor, bu sefer de alınıyorlar. Bir insan birşeyden tiksinince gözüne batar durur, sen de başka şeylere odaklanmaya çalış, bir müddet sonra beyin alışıyor, yemek yerken vs. otomatik olarak normal bir durummuş gibi algılıyor.

Kızlar babami cok seviyorum ama yemek yerken Oyl e ağzını sapirdatiyorki katlanilacak gibi değil.Gecen gün misafir geldi nar yiyordu babam da ama öyle bir ses çıkıyor ki ben lavabodaydim ,salonda ki o sesi duydum çok rahatsız edici.En basit ekmek yerken bile sanki ayağınızı çamura basarsınız ses çıkar ya aynen öyle bir ses çıkıyor.Cay içerken diğer odadan duyabiliyoruz höopp sesini.Cok seviyorum kırmak da istemiyorum ama aglicak gibi oluyorum bazen sinirimden.kuruyemis alacaktım canım çekti sırf bu yüzden almadım .En kötü ses kuruyemisten çıkıyor.Nasil takmamayi öğrenebilirim ,benim kendi içimde yapabileceğim bir şey var mi gerçekten hayatını etkiliyor artik.Agiz sapirtisi olaackti baslik
Bebekliğini düşün canım. Kim bilir neler yaptın kustun ağzından salya aktı. Yemekleri parmakladın üstüne sürdün. Belki babanın üstüne işedin. O zamanda baban nasıl sana karşı anlayışlı ve şefkatli ise sen de öyle davranmaya çalış. Evet büyük insan yapınca hoş olmuyor ama baban o senin. En azından yabancı birilerinin yanında yapma senin o duruma düşmeni istemiyorum de.

Ayni durum bende de war. En nefret ettigim seydir bu hayatimida cok olumsuz etkiliyor.
Bir cozum bulursan banada soyle :)
Bazen diyorum bende mi problem.war insanlar yemek yemenin vs tadini cikariyor, bazende ama insanin kendine mukayyit olmasi gerekiyor.
Hep bu celiskilerdeydim Ahh Ahh :/

Çok haklısınız.
İnanın çoğu ailede bir bireyde bu sorun var.
Dün kuruyemiş yerken bi ara ağzım açık kalmış dizi ye bakıp guluyordum o esnada.
Eşim kızdı valla bende sinir olduğum için kusura bakma özür dilerim, dalmışım dedim.

Akrabalarımdan birini bu konuda uyarmislar yaşça çok büyük yaşlı anlatırlar hala, cevap olarak demiş ki siz ne anlarsınız ben yemeğin tadına varıyorum. Deli manyak biz sanki varmıyoruz. Kimse evine bu yüzden yemeğe gitmiyormuş.

Yaşıtın biri olsa sert bir dille uyar diyeceğim ama baban sonuçta canım. İstiyorsan annene bi çıtlat, annen şakayla karışık uyarsın. En azından daha çok dikkat eder.
Benimde babam çok yaşlı değil ama o da şu son zamanlarda yemek yerken ağzına çok bulaştırıyor. İlk başlarda çok midem bulanıyordu rahatsız oluyordum hiç yüzüne bakmıyordum ama sonra alıştım. Nihayetinde canımız ciğerimiz..
sağlıklı ve huzurlu olsun da gerisi hikaye. Bu şekilde düşün.

Çok haklısınız.
İnanın çoğu ailede bir bireyde bu sorun var.
Dün kuruyemiş yerken bi ara ağzım açık kalmış dizi ye bakıp guluyordum o esnada.
Eşim kızdı valla bende sinir olduğum için kusura bakma özür dilerim, dalmışım dedim.

Akrabalarımdan birini bu konuda uyarmislar yaşça çok büyük yaşlı anlatırlar hala, cevap olarak demiş ki siz ne anlarsınız ben yemeğin tadına varıyorum. Deli manyak biz sanki varmıyoruz. Kimse evine bu yüzden yemeğe gitmiyormuş.
Abovv demek bayağı abartarak yiyormuş ki insanlar uyarmak zorunda kalmış. Ya tamam kraliyet ailesinden değiliz ama yemek yemenin bir adabı var. İnsanın midesi gerçekten bulanıyor yani.

Abovv demek bayağı abartarak yiyormuş ki insanlar uyarmak zorunda kalmış. Ya tamam kraliyet ailesinden değiliz ama yemek yemenin bir adabı var. İnsanın midesi gerçekten bulanıyor yani.
Ben bı kere şahit oldum dilini damağına yapıştırıp çekersin ya yemek yerken öyle yapıyor. Ay gıcık olmamak elde değil.
Çay içerken sanki hortumdan su çekiyor.
Yemek yemek tamamen medeniyet göstergesi, insanları rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok ki.
Komşun ses yapıyor uyarmaya gidiyorsun, hele bu konu yemek yerken kulağının dibince şakırtı, şupurtu, su çekme sesi kim dayanabilir.
Master chef programı varya, eskiden bı bölümünü izlemiştim. Chefin bir tanesi çorba içme adabını göstermişti düşün yani şu ağızdan çıkan yemek sesi ne önemli.

Son düzenleme:
Ben bı kere şahit oldum dilini damağına yapıştırıp çekersin ya yemek yerken öyle yapıyor. Ay gıcık olmamak elde değil.
Çay içerken sanki hortumdan su çekiyor.
Yemek yemek tamamen medeniyet göstergesi, insanları rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok ki.
Komşun ses yapıyor uyarmaya gidiyorsun, hele bu konu yemek yerken kulağının dibince şakırtı, şupurtu, su çekme sesi kim dayanabilir.
Master chef programı varya, eskiden bı bölümünü özlemiştim. Chefin bir tanesi çorba içme adabını göstermişti düşün yani şu ağızdan çıkan yemek sesi ne önemli.
Ayy düşüncesi bile bana yetti... Yani bilmiyorum öyle ses çıkara çıkara yiyince boğaza takılmıyor mu o yiyecekler? Mesela yerken konusulursa falan

Ya ayni dert bende de var. Ama ben uyarırdim. Şimdilerde söyleyemiyorum büyüdüm ama küçükken çok uyariyordum. Dayanamıyorum çünkü. Şimdi de biliyor. Ben masadayken ses çıkarmadan yiyor sevmiyorum diye. :)

Bende sevmiyorum yaa çok sinir bozucu.
Eşim bunu zevk alarak yapıyo bazen resmen deliriyorum

Ben de aynı durumdayım. Babamla aynı yemek masasına oturunca aşırı yavaş yiyorum, kalkıp bişeyler yapmak için bahane buluyorum o yesin de kalksın rahat rahat yiyeyim diye. Kaç yaşına gelmiş adam bu saatten sonra değişmez diye uğraşmadım ben hiç. Kendim duymamaya çalışıyorum zaten aynı evde de değiliz en rahatı o.

Bunlardan beterleri var da neyse söylemiyim,madem duyduğunuzdan rahatsızsınız o yerken takın kulaklığı müzik dinleyin.

Back
X