Ağızda hpv çok korkuyorum nolur bakın

sirius2425

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2025
46
0
1
28
Kızlar bekarım, 28 yaşımdayım.
Kızlar çok kötüyüm çok korkuyorum. 8 ay önce erkek arkdaşımla oral ve sürtünme şeklinde ilişkimiz oldu. 1 ay kadar önce de idrarımda yanma oldu. Yeni evlencek arkadaşm da aynı şikayetle hpv pozitif çıkınca ben çok korkmaya başladm. Kadın doğumda kızlık zarına zarar vermeden çubukla sürüntü alındı negatif çıktı. Tam içim rahatlamışken şimdi yutkunurken çok boğazım acıyor kıpkırmızı bademcik ve boğazım. Hpv korkusu varken sadece aklım oraya gidiyor. Bademciğimde beyaz bi nokta sivilce gibi bişey var. Şimdi de ağzımda hpv olmasndan çok korkuyorum. Sanki ateş de yapıyor. İntihar etmek üzereyim korkudan. Bu belirtiler hpv olabilir mi boğaz iltihabı falan mıdır? Çok korkuyorım:: genitale bulaşmayıp ağzımda olma ihtimali var mı? Ağzında daha önce hpv çıkan oldu mu? Bunlar hpv belirtisi mi? Boğazım çok acıyor pütürtüler var kıpkırmızı yutkunamıyorum. Küçük dilim kızarmış. Ağızdan hpv testi yapılıyomuş cuma günü gidicem çünkü şehir dışına çıkıyoruz ailemlr: ama şuan gece 3 ve nabzım 200 sanki kalp krizi geçircek gibiyim çarpıntm var. Fenalaşıcam diye korkuyorum. Testi görmeden kbbye de gidemiyorum. Rezil olucam. Napcam bilmiyorum

Önce bir sakin olmaya çalışın. Jinekoloji doktorunun aldığı sürüntü negatif çıkmış zaten. Yutkunmada zorluk, boğaz ağrısı olması soğuk algınlığından falandır belki. Kbb doktoru da bir muayene etsin duruma göre bakarsınız. Benim hpv hep negatif çıkıyor şükür.

Soğuk algınlığı yok ya. Boğazım inanılmaz acıyor yutkunamıyorum kıpkırmızı bademcikte beyaz nokta var
Elim ayağım titriyor çok kötüyüm. Cuma günü ağızdan test vericm ama dyanamıyorum. Elim ayağım ttitriyo napcm bilmiyorım buraya yazdm

Kime rezil olacaksınız ?

erkek arkadaşınız da test yaptırdı mı siz yaptırdığınız da ? İlişkiniz halen devam ediyor mu ?
Aileme rezil olurum. Genital negatif. Ağzımdan korluyrum. Ayrılmıştk bazı sebeplerden 2-3 haftadr yeniden konuşyoruz. O a bişry söyleyemedm ki konuşmuoyduk . Bnm gnital negatif ağzımdan korkuyorum

Chatgpti şöyle diyor:

En önemli noktadan başlayayım​

Bu yazıda anlatılan ani başlayan boğaz ağrısı, kıpkırmızı bademcik, yutkunamama, beyaz nokta, ateş hissiHPV’den çok, klasik bir boğaz enfeksiyonunu (bademcik iltihabı / farenjit) düşündürür.

HPV:
  • Ağrı yapmaz
  • Ateş yapmaz
  • Ani yutkunma acısı yapmaz
  • Gece 3’te panik ve çarpıntıyla başlayan tablo yapmaz

HPV ağızda/boğazda varsa bile:
  • Yıllar içinde gelişir
  • Genelde siğil benzeri lezyonlar yapar
  • Kızarıklık + akut iltihap + ateş tablosu oluşturmaz

“Genitale bulaşmayıp ağza bulaşır mı?”​

Teorik olarak evet, ama pratikte çok nadir. Üstelik:
  • Genital sürüntü negatif çıkmış
  • Oral HPV bu kadar şiddetli ağrı ve iltihapla kendini göstermez

Bademcikteki beyaz nokta ne olabilir?​

Çok büyük ihtimalle:
  • İltihap odağı
  • Tonsil taşı
  • Viral ya da bakteriyel enfeksiyon

Bunlar KBB’nin her gün onlarca kez gördüğü şeyler. Rezil olunacak hiçbir tarafı yok. Bu doktorların işi.

Asıl acil olan ne biliyor musun?​

HPV değil. PANİK ATAK.

Şu belirtiler:
  • Nabız 200 gibi hissetme
  • “Kalp krizi geçiriyorum” korkusu
  • Gece 3’te kontrol edememe hissi
  • “İntihar etmek üzereyim” düşüncesi
Bunlar akut anksiyete / panik atağın textbook hali.

Çok korkuyorum ya hpv ağrı yutkunutken acı kızarıjlık yapmaz mı şuan ağzımın içinde ateş var resmen ağzım yanıyor .

Aileme rezil olurum. Genital negatif. Ağzımdan korluyrum. Ayrılmıştk bazı sebeplerden 2-3 haftadr yeniden konuşyoruz. O a bişry söyleyemedm ki konuşmuoyduk . Bnm gnital negatif ağzımdan korkuyorum
Eğer yenıden bi yakınlaşma olmadıysa korkmayın .

Çok korkuyorum ya hpv ağrı yutkunutken acı kızarıjlık yapmaz mı şuan ağzımın içinde ateş var resmen ağzım yanıyor .
Bilmiyorum ben hiç yaşamadım bu durumu. Ama siz muhtemelen psikolojik olarak öyle hissediyorsunuz. Yakın arkadaşınız hpv+ olduğu için aynısı bende de var mı kaygısını yaşıyorsunuz şuan. Boğazda enfeksiyon, bademcik iltihabı vs olabilir. Bol bol su için, gargara yapın. Kbb doktoruna gidince içiniz rahat eder.

Evet benim hiç böyle korkum yoktu. Erkek arkadaşımda tam bir birliktelik yaşamadı 2 kişi oldu geçmişte ve benimle yaşadığı şekilde. Xaten çok dikkat eden biridir. Arkadaşımda hpv pozitif çıkınca ve belirler bana uyunca o kadar korktum ki bekarım anneme ne dicem ölürüm daha iyi moduna girdim çok şükür negtif çıktı. Ama tam rahatlamışken boğazım böyle oldu. Bu sefer arsştırırken ağız boğazda hpvyi okuyunca yine aynı yere döndüm: aynı zamanda mı denk gelir dedim: cuma test yapıcam. Negatif olsn diyr yalvarıyorum. Çünkü megatif olmadan kbbye de gidemiyorum annrm teyzem her yere benle geliyor hpv derse doktor kıyamet kopar: belki enfeksiyon iltihap vr ve bekledikçe ilerliyor ama elimden bişey gelmiyor. Napıcsmı şaşırdm canım acıyor yıtkunurken ağzımda acı sıcaklık var ağzım kızarık arkadaki küçük dilim kıpkırmızı ssanki ateşim de var fenalaşıp gece hastanelik olmaktan kokruyorım bide yola şehir dışında çıkıcaz ya varya kendmi şuan camdan atmak istiyorum o kadar stresliym kş kalbim deli gibi atıyor. Aylarca konuşmadk erkek arkdşmla 2 hafta önce aradı konuşoruz. Şimdi net bişey olmadan bişey de demek istemiyorum az önce bi anlık korku panikle bide gittim adamı engelledim

28 yaşında kocaman kadınsınız hastaneye tek gidemiyor musunuz? Neden anneniz ve teyzeniz her yere sizinle geliyor? Ayrıca hasta ile doktor arasında olan konuşma ve hastalık teşhisi gizli kalır. Erkek arkadaşınızla ayrılma sebebiniz neydi peki?

Sizin bence direkt psikiyatriye gitmeniz lazım. Kaygı seviyeniz aşırı yüksek ve ne yaptığınızı bilmiyorsunuz.

İnanın geliyolar heryere. Şuan cuma günü için dişimi sıkmaya çalışıyorum boğazım acımasa strese dayanıcm ama çok acıyor.

Erkek arkdaşmla mezhep farklılıklsrmız var ailem onaylamadı. O da seni bana vermexlrr dedi durdu: bu yakınlaşma brnim hayatımdaki ilkti ve çok korltum. Çok afedrsnz boşalma şeyi arka kısmıma bulaşnca brn saçma sapan hamileym triplerine girdm: biliyorm olamyacgnı ama biye bilmiyorum çok korkuyorum. Adam sevndi bile anası belli babası belli tm izin vercekler dedi. Biraz dalgaya vurdu bnm psikolojm gitti: 4-5 ay boyunca her hafta test yapıyordum adet olduğum halde. Öyle bi şrye soktm ki kendimi. Zaten çok yordum onu da kendimide: bi an kesildi konuşmamız. 5 ay geçti: yazdı bana yazıştk 1 hafta sonra a radı. Bu salı. Öldüm mü kaldm mı hiç mi merak etmedn dedi. Konuştuk kapattık: 2-3'hündür bu korkum başladı. Salıdan beri yazmamıştı. Ben de panikle korkuyla bi an da engelledim

Sizin bence direkt psikiyatriye gitmeniz lazım. Kaygı seviyeniz aşırı yüksek ve ne yaptığınızı bilmiyorsunuz.
Evet ilk kes yaşadm ve çok korkuyorum. İnanın ağzım çok kötü şuan. Veaklıma gelen şey iltihap enfeksiyon değil hpv. Hep o ilişkiye gidiyor aklım.. korkuyorum. Negatif görmeden asla içim rahtlmıyo. Gemital negatif çıkınca öyle rahatladm ki.. üstüne boğaz çıkınca mahvoldum şuan: ya hsyır çok canım acıyo ondan koekuyorum kıpkırmızı geçmiyo daha acı artıyo ben cuma olmsdan kötüleşir hastanelik olurm diye korkuyorjm

Öncelikle kimse g.tten hamile kalmaz, arka tarafa boşalmış olsa bile bu imkansız bir şey. Regl olmanıza rağmen de sürekli kan vermişsiniz bu hiç normal değil takıntı haline getirmişsiniz. Ayrıl barış, engelle aç öyle ilişki olmaz tamamen ayrılın bitsin bence. Acilen psikolojik destek almanız gerekiyor.

Ben burda ne kadar korkmayın endişe etmeyin büyük ihtimalle enfeksiyondur desem de boş. Çünkü siz bayağı takıntı yapmışsınız bu durumu. Mümkünse oral seks de yapmayın bir daha.

Evet ilk yakınlaşma diye mi bilmiyorum o kadar korktum ve takıntı yaptım ki.. hiç ayrılmamıştık biz. İlk kez oldu 2 yıl içinde. 1,5 yıl beraberlen bu olay oldu işte/ sonrası 5 ay ayrılık. Her gün adamı bekledim. Adam geldi ben engelledm ama şuan yaşadıklarımdan haberi bile yok ki... sizce ağzımda hpv olma ihtimali var mı? Genital ayrı ağız ayrıymış. Orda yok diye burda da yok diye bieiy değilmiş. Bu belirtiler enfekdiyon iltihap yazıo heryerde ama hiç hpv ağzında olan birinin şiksyetlerini bilmiyorum. Yine hpv için ihtimal yok mu? Sıfır dğil. Ve şuan çok fazla sorun var ağzımda

Odak noktanızı ağız ve boğaz bölgesinden çıkarın, zihninizdeki senaryoları susturmak için meditasyon dinleyin , papatya çayı için, iyi gelir biraz sakinleştirir. Kendinizi bir tokatlayın silkelenin.

Odak noktanızı ağız ve boğaz bölgesinden çıkarın, zihninizdeki senaryoları susturmak için meditasyon dinleyin , papatya çayı için, iyi gelir biraz sakinleştirir. Kendinizi bir tokatlayın silkelenin.
Tam da meditasyon açtm. Ama sizce hpv ağzımda olabilir mi? Yani neden bu kadar kötü? Bir enfeksiyon ya da iltihap mıdır? Genitalde yok ağızda da yok muudur? Test yapmsdan içim rahatlamıyor ama bu belirtiler hpv mi değil mi anlamıyorum. Bazı şeyler uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…