Ağlama Anne....

Arkadaslar size bisey sorucam. Benm durumu biliyosunuz,17 haftalık bebeğimi suyum bittiği için kaybettim. Önce suni sancıyla normal doğum yaptım,sonrasında rahimi temizlemek için kürtaj yapıldı.... İlk hafta kanamam yoğundu,sonrasında azar azar devam ediyo hala... 18gün oldu ama bazı günler biraz yoğun bazı günler az kanamam oluyo. Normal mi acaba? Sizin kanamalarınız ne kadar sürdü?

Düzenle
bebegimm
30 Temmuz 2011 Cumartesi, 00:23 · tarihinde Emine Aykurt Onarıcı tarafından eklendi

* Herkese Açık
* Arkadaşlar (+)
* Sadece Ben (+)
* Özel
*
* Yakın Arkadaşlar
* Batikent Şevket Evl Anadolu Tic Lisesi
* Tüm listeleri gör...
* cilt bakım uzmanı
* Aile
* Ankara Civarından
* Tanıdıklar
*
* Geri Dön

“ Zamansız açtı dalda bir tomurcuk ve zamansız esti bir rüzgar.

Açmadan soldu tomurcuk dalında, kırıldı dal kederinden.

ve

Bir damla yaş aktı yaşlı ağacın gövdesinden.

Ve o yaş en parlak yıldız şimdi, o ağacı gökyüzünden seyreden.“Annesiz büyür mü bebekler ? “Oysa burnumda sizin kokunuzz olmalı.

Biriri tutuyor elimden, birileri birşeyler söylüyor.

Ağlayamıyorum.

Ağlama üzülür diyorlar.

Söz verdim, ağlayamıyorum.

Peki ağlarsam üzülürmüsünüz?

Ağlamak istiyorum.

Gözlerimi kapatıyorum.

Gözlerinizi görüyorum.

elleriniz yumuk yumuk.

Ellerinizi uzatıyorsun.

Uzanıyorum ellerinize

Tam tutacakken kayboluyorsunuzz

Gözlerim açıkken görmek istiyorum sizi,

Çünkü ne zaman kapasam gözlerimi kayboluyorsunuzz Melekler örtermi kanatlarıyla ölen bebeklerin üzerini

Uyuyup kalmışım bir vakit.

yanımdasınız.

Kollarımın arasında.

Mis gibi süt kokuyorsunuzz.

bir yıldız kayıyor geceden.

Ağla diyorsunuzz.

Ağla anne üzülmeyizz.

Toplar göz yaşlarını bize getirir melekler.

Özlediğimizde kayan bir yıldızda seyrederizz yüzünü,

Senin yerine melekler uyutur bizii.

Ve melekler senin ninnilerini söyler.

Ve melekler üstümüzüü kanatlarıyla örter.

Üşümeyizz.

Ve üzülme anne ölen bebekler büyümek için annelerini bekler.

Bu yazı beni derinden etkiledi.Kızımı kaybettim bende kalp damarları ters doğdu 4 gün yanımda kaldı sonrasında ameliyat olması gerekiyordu ellerini öperek babasıyla ameliyata yolculadık.Ameliyatı başarılı geçti ancak tansiyon yüzünden kaybettik meleğimi.Şimdi sanki rüyalar elemindeyim şaşkınım ona kavuşmuşken kaybetmenin verdiği ağır üzüntüler içindeyim.Acaba beni özlüyomu ilk zamanlar çok düşünüyordum kızımın bana ihtiyacı var yanında olmam gerekiyor beni özlediğini hissediyordum bu şiirdeki gibi kızıma melekler mi bakıyor onu koruyorlar mı yerimize.İçim paramparça ne düşüneceğimi ne yapıcağımı bilmiyorum.Bu bayram bana çok ağır geldi herkesin çocukları yanında kucağında biz eşimle kızımın mezarına gittik.Yüce Rabbim bizlere sabır versin..Çok zor çok..

Ağlama Anneee,
henüz küçücüktüm elleri ayakları kucucuk bır bedendım ben kucuk bır bezelye tanesıydım. mucizevi bir seydim anne… senın gözlerinden görünüşüm kapkaranlık bır fotoğraf karesınde kucuk bır keseydim… mutlu muydun şaşkın mıydın ?bilmiyorum belki anıden karsına cıkmıştım belkide uzun süre beklenılmiştım .sana bu kocaman dünyada kucuk bır hedıyeydim.
Canım annem sana tutunmam gerekıyordu sımsıkı sarılmam gerekıyordu büyümelıydım karnında daha da buyuyup kucuk ayaklarımla kucuk tekmelerımı hıssetmeliydin. senı ve sevgılı babamı mutlu etmelıydım. Ellının sıcaklığını yuregının sevgısını hıssedıyorum anne cok kucuk olabılırım ama benım kalbım kocaman anne…
Uykularını kaçıran sorular var aklında şimdi . sürekli nedeni düşünüyorsun, kendinii suçluyorsun ,herkesin gözlerinden gözlerını kaçırıyorsun ne konuşmak geliyor ne de cıglık cıglıga kalmış yüreğinle susmak….gögüslerinin sızısı hala benı sana hatırlatıyor , gece anıden uyanıp artık bos kalan karnında elini gezdırıyorsun sonra derın bır nefes alıp göz yaslarına boğuluyorsun sessiz sessiz aglıyorsun gidişime. senın her göz yasın benım yüreğime damlayan bir ateş anne.yanağından süzülen gözyaşlarını kucucuk ellerımle siliyorum ve dualarına dualarımı ekliyorum güzel annem.
ağlama artık anne, üzülme senden kopuşuma.kucucuk meleğinim artık senın için dualar eden.cennetin kapısından birlikte huzurla girmek için seni bekleyen VUSLAT BEBEĞİNİM.yüregindeki acını bıtır artık anne. ben en savunmasız halimle en güvenli yerdeyim...ne olur artık ağlama tebessüm et bana anne.güçlü ol benim için, mutlu ol ve seni cok seven cennetteki bebegini unutma gülümse anne
melegin
çok ağladım bu yazıya çok...bekliyor inşallah benim meleğimde.ne çok isterdim beni böyle sevmesini hissetmesini...

Back
X