Ağlama krizleri-sıkıntı-dualarınız..

bikusolsam

kalbin bana şifa..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
1.318
29
48
Bursa
Hanımlar, uzun süredir içimde çok büyük bir sıkıntı var,beklediğim ama olmayan bir şey var.
Canımdan çok sevdiğim bir insan beni yarı yolda bırakıp gitti,hemde kalbimi fazlasıyla kırarak.. Belki de içimdeki sıkıntının tek sebebi bu değildir bilemiyorum,tek bildiğim yüreğimi birisi avucunda sıkıyormuş gibi hissediyorum..içim kıyamet.
Bu durumda Rabbime dua etmekten ona sığınmaktan başka bir çarem yok. Sizden istediğim okuyabileceğim,beni rahatlatacak dualar biliyor musunuz? Uzun süredir İnşirah suresini okuyorum iyi geliyor,onun haricinde ne yapmalıyım bu içimdeki çaresizliğin bitmesi için? Uyku düzenim de bozuldu,sabah ezanına kadar oturuyorum ağlayarak dua ediyorum içimden geliyor,küçücük bir dileğim var onun gerçekleşmesini de epey istiyorum. Benim için dua ederseniz öyle mutlu olurum ki,çok sıkıntıdayım.. Şimdiden Allah hepinizden razı olsun. Benim gibi hisseden kardeşlerimin de Rabbim içine huzur doldursun en kısa zamanda..
:14:

canım öncelıkle gecmıs olsun... herseyde bır hayır vardır... demekkı rabbım sana bunu uygun görmuş... tevekkul ve dua tek care

Hanımlar, uzun süredir içimde çok büyük bir sıkıntı var,beklediğim ama olmayan bir şey var.
Canımdan çok sevdiğim bir insan beni yarı yolda bırakıp gitti,hemde kalbimi fazlasıyla kırarak.. Belki de içimdeki sıkıntının tek sebebi bu değildir bilemiyorum,tek bildiğim yüreğimi birisi avucunda sıkıyormuş gibi hissediyorum..içim kıyamet.
Bu durumda Rabbime dua etmekten ona sığınmaktan başka bir çarem yok. Sizden istediğim okuyabileceğim,beni rahatlatacak dualar biliyor musunuz? Uzun süredir İnşirah suresini okuyorum iyi geliyor,onun haricinde ne yapmalıyım bu içimdeki çaresizliğin bitmesi için? Uyku düzenim de bozuldu,sabah ezanına kadar oturuyorum ağlayarak dua ediyorum içimden geliyor,küçücük bir dileğim var onun gerçekleşmesini de epey istiyorum. Benim için dua ederseniz öyle mutlu olurum ki,çok sıkıntıdayım.. Şimdiden Allah hepinizden razı olsun. Benim gibi hisseden kardeşlerimin de Rabbim içine huzur doldursun en kısa zamanda..

Merhaba tatlım güzel yüreğin ferahlasın inşallah senin için dua edeceğim.
Bol bol esmaül hüsna çek özellikle ya reşidü ismiyle hayr kapılarını açmasını çıkar yol göstermesini dile haktan
Ayrıca hacet namazı kılabilirsin

Fetih suresinin faziletlerini oku canım netten
Dileğinin olması için günde 7 kere oku. namazların farzını kıldıktan sonra bu duayı içinden oku vs daha bir çok şekli var bak netten çok güzel sonuçlar alırsın inşallah

Merhaba tatlım güzel yüreğin ferahlasın inşallah senin için dua edeceğim.
Bol bol esmaül hüsna çek özellikle ya reşidü ismiyle hayr kapılarını açmasını çıkar yol göstermesini dile haktan
Ayrıca hacet namazı kılabilirsin

Fetih suresinin faziletlerini oku canım netten
Dileğinin olması için günde 7 kere oku. namazların farzını kıldıktan sonra bu duayı içinden oku vs daha bir çok şekli var bak netten çok güzel sonuçlar alırsın inşallah

Çok teşekkür ederim,Allah razı olsun:)
Dediklerini yapacağım hemen şimdi,tekrar teşekkür ederim Rabbim seninde gönlündekini versin en hayırlısıyla :93:

"la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim"

Manası: “Rahman(Esirgeyen)Rahim(Bagışlayan) Allah’ın adıyla.Çok yüce ve çok büyük Allah’ın himayesine sığınmaktan ve O’nun yüce kudretinden yardım dilemekten başka bir amacım yoktur.Ondan başka kuvvet ve kudret sahibi yoktur.O’na dayandım,O’na güvendim.

Ben hep bunu okurum. Gün içinde çok sık okuduğumda inanılmaz bir sakinlik veriyor. Oku fark edeceksin bir zaman sonra.
Beni biraz ruh gibi yapıyor, pek tepki veremiyorum olaylara. Bir nevi sakinleştirici.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim,Allah razı olsun:)
Dediklerini yapacağım hemen şimdi,tekrar teşekkür ederim Rabbim seninde gönlündekini versin en hayırlısıyla :93:

rica ederim her ne sıkıntın varsa gitsin inşallah
birde ben yunus peygamberin duasının çok faydasını gördüm tavsiye ederim

"la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim"

Manası: “Rahman(Esirgeyen)Rahim(Bagışlayan) Allah’ın adıyla.Çok yüce ve çok büyük Allah’ın himayesine sığınmaktan ve O’nun yüce kudretinden yardım dilemekten başka bir amacım yoktur.Ondan başka kuvvet ve kudret sahibi yoktur.O’na dayandım,O’na güvendim.

Ben hep bunu okurum. Gün içinde çok sık okuduğumda inanılmaz bir sakinlik veriyor. Oku fark edeceksin bir zaman sonra.
Beni biraz ruh gibi yapıyor, pek tepki veremiyorum olaylara. Bir nevi sakinleştirici.

Ben de yıllardır ne zaman sıkıntıya düşsem bunu okuyorum. Gerçekten sakinleştiriyor. :34:

içindeki sıkıntı her neyse,beklediğin ve henüz olmayan şey neyse dilerim rabbim oldurur seni de sıkıntıdan çıkarır..seni yarı yolda bırakan kişi de her kimse rabbim de onun yüreğini de hidayete erdirsin inşallah hatalarından dönsün..bildiğim güzel dualar olarak salatan tuncina,ayetel kürsi,ve künfeyekün duası canım oku çok faydasını görüceksin rabim yardımcın olsun senin için dua okucam inşallah en kısa sürede rahata kavusursun canım..

Ben de yıllardır ne zaman sıkıntıya düşsem bunu okuyorum. Gerçekten sakinleştiriyor. :34:

Aynen . Ben mesela biriyle tartışırken, sinirlendim mi filan ağlarım. Ve bu huyumu sevmem. Bir gün evde tartışma olcaktı biliyordum. Başka bir yerde kafedeydim, Kafeden çıktım başladım okumaya sürekli. 15 dk otobüs beklerken, 45 dk otobüste, inince 5 dk eve çıkana kadar okudum. 200 olmuştur çok rahat. Geçmiştir belkide. Eve geldiğimde ruh gbiydim. Ve ağlamadım. Çok sakince konuştum. Gerçekten fena güçlendiriyor.

İşyerimde büyük birtartışma yaşamıştık boğuluyordum resmen o zaman dua arayışına girmiştim ve bu duayı buldum. O gergin ortamda devamlı okumuştum inanılmaz rahatlatıyor ve karşıdaki olumsuz insanları da etkisiz hale getiriyor sanki :34:

Bir risaleden size birşeyler söyleyeyim.

"Dua bir ibadettir. Nasıl ki namaz bir ibadet ve vakitleri vardır (sabah-öğle-akşam...gibi) Duanın da vakitleri vardır. Duanın vakti sıkıntıya düştüğümüz andır. Nasıl ki namazın rekatları vardır, Dua'nın da rekatları vardır ve süresi taki sıkıntınız son buluncaya kadardır."

Sıkıntılarımız bizim rütbelerimizi arttırır. Allah daha içten göz yaşı dökerek dua ederiz. Göz yaşı dökerek dua etmek ve Allah'tan yardım dilemek Allah'a en güzel yaklaşma yollarından biridir. Bu dünya bizim sınav yerimizdir, sıkıntılarımızla sınav oluruz. Sabrederiz. Dua ederiz. Sıkıntının kaynağı Ahmet-Ayşe-Para-Eşya-Okul...X-Y....vb bunlar sadece figurandır. Başrolde kendimiz ve Allah vardır daima.

Allah bize dünyevi olanları da sevin demiştir elbet. Fakat asıl sevilmesi gerek ahirettir, asıl hayat oradadır. Orayı kazanmak için de sınavı başarıyla geçmemiz gerekir. Biz sevap ve günahlarımızla, tövbelerimizle ve sıkıntılarımızla rütbemizi arttırırız. En sonunda da ona döndürülürüz.

Google'da sıkıntı için dua diye aratmıştım. Birsürü güzel dua buldum, herbirinin amacı farklıydı. Siz de oradan bakın. Bol bol da zikir yapın. Allah yardım etsin size/hepimize...

Back
X