- Konu Sahibi babayeva_gunel
Ama olmuyur ne kadar deniyorum fısıldamak ve onun dinlemesi hahah bizimki durmuyorki hep ağlıyor saç kurutmani dinletiyorum ama bazen oda fayda etmiyor daha 3ayini doldurmadiki diş olurmu?
Diş genetik olurmuş. Yani anne baba ne Zaman ilk dişlerini çıkarttıysa Bebek de birinden birine çekiyo. Benim oğlum 3 aylıktı diş patlattığında mesela, ben de erken çıkarmışım dişlerimi. Diş çıkarıyorsa salyası çok olur canım. Eli sürekli ağzında olur, kaşımak ister.
Sen yalnızmısın bebeğinle. Yani yardım eden birileri var mı sana?
İlk aylar zor geçiyo, şimdi ben de geriye dönüp bakıyorumda neler yaşadık biz de. Yalnız olunca daha bi zor.
Bebeğinin karnını avucunun içine alacak ve yüzü yere bakacak şekilde taşımayı denesene. Çok rahatsız gibi görünen bu poz, bizimkinin en sevdiği ve rahat ettiği haldi. Elin, bebeğin karnına hafif baskı yapacak. Bir de bir masaj var, onun görselini bulabilirsem gönderiyim sana. Elinle hafif hafif saat yönünün tersine yukarıdan aşağıya ovuyorsun bebeğinin karnını. Aşağıdan yukarı gelmeden hep yukarıdan aşağı.bir de ayaklarını bileklerden tutup dizlerini kıvırarak karnına doğru ittir.
Büyük insanı düşün, gazı oldumu ne kadar da rahatsız olur. Soda içer, ıkınır, hareket etmeye çalışır. Gazı olan birinin kalp kirimi geçirdiğini düşündüğünü bile gördüm, düşün. Bebekler de pıtlamayı geğirmeyi oturtdu mu rahatlat. Zor bi dönem. Havalar da soğuyo, üşütmemeli.
Kakası normal di mi bu arada