• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağlamayı nasıl engellemeliyim?

seno_seno

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
846
33
298
Eskişehir
merhaba arkadaşlar.benim sorunum insanlara karşı kendimi savunurken,sıkıntımı anlatırken yada öfkelendiğimde kendimi müdafa ederken ağlamak.
ben ağlamak istemiyorum. daha güçlü olmak istiyorum.duygusal bir yapım var ama ikili ilişkilerimde ağlayıp zayıf düşmek istemiyorum.tavsiyelerinizi bekliyorum,sohbet etmek istiyorum sizlerle.

Canım aynı sorun bende de var ama önceden böyle şeyler yoktu.Duygusal olarak çok yıprandım hala da yıpranıyorum.Psikolojikmen yanii..bende böyle..bazen hiç olmadık yerde gözyaşım süzülüveriyoo kendime kızıyorum,hemen toparlamaya başlıyorum ama olmuyoooo off off...:25:

Canım aynı sorun bende de var ama önceden böyle şeyler yoktu.Duygusal olarak çok yıprandım hala da yıpranıyorum.Psikolojikmen yanii..bende böyle..bazen hiç olmadık yerde gözyaşım süzülüveriyoo kendime kızıyorum,hemen toparlamaya başlıyorum ama olmuyoooo off off...:25:

anlıyorum canım evet haklısın.yıpranmaktan ziyade oturmuş bir karakter oluyor bu.ben bunu istemiyorum.daha neşeli ve güçlü bilsin insanlar beni.ağlayınca güçsüzlüğüm çıkıyor.toplumda kendimi savunacağım diye ağlamaktan bıktım.konuşmaya ihtiyacım var.

bende aynı dertten muzdaripim

sinirlendiğimde özellikle ağlıyorum

çook gıcık oluyorum bu sefer kendime kızıyorum

topici takip edicem bakalım bi çaresi varmıymış

:)) sağolcanım.ne bileyim yaa:( cidden ağlamak istemiyorum.insanlığın engüzel göstergesi duygunu ifade etmektir ama ben fazla ağlamak istemiyorum.

Ben de aynı durumdayım.
Aslında önceden daha fazlaydı. Yavaş yavaş yeniyorum.
Bence bunu yenmenin tek yolu: Bencil olmak.
"Kimsenin ne düşündüğü umrumda değil!" diyebilmekte.
Ben bazen yapabiliyorum:)

dugusal olarak icinde cok birikmis ki söze basladigin an kendimi anlatamicagim yapamicagim korkusu sardigi an kilitlenip sonrada caresizlikden kendine kiziyorsun bak basaramadim yine diyorsun kendine:31:kendine kizma nedenlerini düsün bi
Kücük adimlarla samimi arkadaslarinla herhangi bi konuda kendini gelistirebilirsin konusa konusa o an ne icinden geciyorsa bagirip cagirmakdanda cekinme acilmani rahatlamani saglar :) aglamaksa aglamak kendini sIKma zaman ile ufak adimlarla yola gelir zaten insan öyle olaylarla karsilasiyorki simdiye kadar birikmisligin alakasiz yerde bi patliyo bi dahada o susskunlugun kalmiyor :52:

ama bunu degıstıremezsın kı ofkelendıgınde aglıyorsn.. mesela benımde sesım tıtrer karsımdakı hala anlamıorsa artık sınırden aglarım ama duygusal bı ınsan degılım... hele yuzum nasıl kızarır varya sankı ben sucluymsum gıbı .. ınsanın yapısında var cnm bnm..

Ben de aynı durumdayım.
Aslında önceden daha fazlaydı. Yavaş yavaş yeniyorum.
Bence bunu yenmenin tek yolu: Bencil olmak.
"Kimsenin ne düşündüğü umrumda değil!" diyebilmekte.
Ben bazen yapabiliyorum:)

evet galiba biraz gamsız olmalı.ama herşeyi fazla takıyoruz galiba bunu da aşmak gerekiyor.nasıl olacağını bilemiyorum pek.

dugusal olarak icinde cok birikmis ki söze basladigin an kendimi anlatamicagim yapamicagim korkusu sardigi an kilitlenip sonrada caresizlikden kendine kiziyorsun bak basaramadim yine diyorsun kendine:31:kendine kizma nedenlerini düsün bi
Kücük adimlarla samimi arkadaslarinla herhangi bi konuda kendini gelistirebilirsin konusa konusa o an ne icinden geciyorsa bagirip cagirmakdanda cekinme acilmani rahatlamani saglar :) aglamaksa aglamak kendini sIKma zaman ile ufak adimlarla yola gelir zaten insan öyle olaylarla karsilasiyorki simdiye kadar birikmisligin alakasiz yerde bi patliyo bi dahada o susskunlugun kalmiyor :52:

yazdıklarınız çok güzel,sağolun hepiniz.
kişisel gelişim kitaplarını severek okurum ama ders alacağım yerleri bile unutup gene istemediğim gibi davranıyorum.güçlü olmayı nasıl başarıyorsunuz arkadaşlar?

ama bunu degıstıremezsın kı ofkelendıgınde aglıyorsn.. mesela benımde sesım tıtrer karsımdakı hala anlamıorsa artık sınırden aglarım ama duygusal bı ınsan degılım... hele yuzum nasıl kızarır varya sankı ben sucluymsum gıbı .. ınsanın yapısında var cnm bnm..

evet tatlım anlıyorum yapımızı değiştiremeyiz tabiki ama aza indirgemenin çaresi olmalı.gerçekten öfke anında kontrol edebilmeliyiz.bende verdiğim tepklerle haksız konumuna düşüyorum :63:

kişisel gelişim kitaplarını severek okurum ama ders alacağım yerleri bile unutup gene istemediğim gibi davranıyorum.güçlü olmayı nasıl başarıyorsunuz arkadaşlar?

Aslında ben ağlamayı güçsüzlük saymıyorum.
İnsan istediği yerde istediği gibi davranabilmeli.
Eğer davranamıyorsa üzülen kendisi oluyor.

evet...:( hepimiz farklı farklıyız.hepimiz duygularımızı farklı ifade ederiz.ama çevrem benden sıkıldı diye düşünüyorum.sulu gözüm diye.konuşurkende gözlerim doluyor ,sinirlenincede dolan gözler boşalıyor..
dağınık kalsın desem hepten açarım çeşmeleri :62:

evet...:( hepimiz farklı farklıyız.hepimiz duygularımızı farklı ifade ederiz.ama çevrem benden sıkıldı diye düşünüyorum.sulu gözüm diye.konuşurkende gözlerim doluyor ,sinirlenincede dolan gözler boşalıyor..
dağınık kalsın desem hepten açarım çeşmeleri :62:

sulu gözlü ol, ne var ki...
Seni de öyle sevsinler:)

hem kitap oku hem uygula canim daha etkili olur sacmada olsa susma :) canim su kadarini söylim bu ne demek istedigimi özetlicektir ben hicbir sekilde tepki veremiyordum öylece kala kaliyordum:53:cok icerlerdim üzülürdüm kahrolurdum ama tepki yokdu o an
Ama simdi :nazar: süpürgem eksik :9: :) Sonradan aliskanliklar huy edinmek zor ama imkansiz degil

hem kitap oku hem uygula canim daha etkili olur sacmada olsa susma :) canim su kadarini söylim bu ne demek istedigimi özetlicektir ben hicbir sekilde tepki veremiyordum öylece kala kaliyordum:53:cok icerlerdim üzülürdüm kahrolurdum ama tepki yokdu o an
Ama simdi :nazar: süpürgem eksik :9: :) Sonradan aliskanliklar huy edinmek zor ama imkansiz degil

evet ama ben erkek arkadaşımla tartışırken ağladığımda herşeye ağlama diyor.ilerleyen günlerde kendimle cebelleşip ağlamama kararı alıp normal ve tepkisiz davransam yani konuşmadan dinlesem ee niye susuyosun bişeyler söylesene diyor.iyice sustuğumda bağır çağır hakaret et ama bişey söyle dio :1::1: napcağımı şaşırdım alla allaa

cnm benım tavsıyem aglamaktan sana zarar gelmez karsındakının o an senın ıcın ne dusundugunu umursama sırf agladıgın ıcın bunu insan oldugun ıcın yapıyosun duygusuz olmadıgın ıcın bunu degıstırmeye calısma benım esimde evliliğimiin ilk yıllarında tartısmalarımızda galadıgım ıcın kızardı sırf agladıgın ıcın senınle muhım konuları konusamıyorum aramızdakı sorunları konusamıyoruz konusamayınca halledemıyoruz dıyodu ve gercekten konusamıyoduk küs kalıyoduk buyuzden ben kendıme aglamamayı ogrettım bogazım dugumlendı nefes alamıcak gıbı oldum ama gozyaslarımı akıtmadım belkı yuzumden bellıydı aglamaklı oldugum ama gozyasımı akıtmadım ılk zamanlar cok zordu ama zamanla alıstım ve en kotusu artık aglayamıyodum aglamak rahatlamak acılmak ıstıyorum ama aglayamıyodum belkıde bu yuzdendırkı logusa donemım cok aglak gectı sımdı eskıye gore daha ıyıyım aglancak yerde aglayıp aglanmıcak yerde aglamamayı basarıyorum sanırım ..

Back
X