ağlaya ağlaya çalışıyorum :(sinirden kendimi mahfettim

amin canım::( eve gittigimde yuzyuze konuşucam anlatıcam umarım başarılı olabılırım ama eşimde çok inatçıdır o bakımdan şamsım azda olsa denicem... Olmazsada suprızı kendı kendıme hazırlıcam evde küçük bı kutlama şeklınde bunada karşı koyamaz sanırım sıgaradanda suan itibarıyle çok tıksındım sıgara paketı onumde bakıyorum gözlerım doluyo bunun içinmi bu durumdayım dıyorum :(
kendımı çok aciz hissetmeye başladım iş arkadaşlarımada söyledım bırdaha yanımda aslasigara molası sıgara arası muhabbetını yapmayın dedım hepsı zaten gördü halimi umarım başarılı olucam çok tşk ederım yorumlarınıza allahın izniyle kutulcam tamammen çıkarcam hayatımdan irademi zorlucam ...

]

ohhoooo sız sıgarayı bıraktınız bıle tebrık ederım:)
Sıgarayı bırakmak beyınde baslayıp ıradeyle sonlandırıldıgı ıcın sız beynınızde bıtırdınız ıradenıze de bu noktada sahıp olacaksınız ınsAllah.
Ayrıca esınızın sızın hayatınızı kısıtladıgını dusunmeyın bence.Şöyle dusunun;
esınızın cok kotu bır arkadası olsa hem maddı hem manevı zararları olan sız 'ben sana saygılıyım' deyıp susarmıydınız yoksa bazı yaptırımlarla o kısıyı esınızden uzaklastırırmıydınız.
Evlılık yıldonumunuz sımdıden kutlu olsun:)

aynı sorunu bnde yasadım bana bırkmazsn ayrılırm dedı sevgılım o derece anla dedı ıctgımı kokusundn anlıodu o ıcmedıgı ıcın neftret edıo sıgaradn ama bnde krsı koyamıodm onun kaybetmemek ıcın bırktm allhtan ıradem cok kuvvetlı yoksa sevgılıdn olcktk.s Allah korusun:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

aslında güzel bişey yapıyo eşiniz sizi sizden korumaya çalışıyo bence yatışın, gidin sıkı sıkı sarılın eşinize :)

aslında güzel bişey yapıyo eşiniz sizi sizden korumaya çalışıyo bence yatışın, gidin sıkı sıkı sarılın eşinize :)

aynen zorlada olsa bırakmama vesile oldu yoksa ben hala içiyor olucaktım ama coğu insan bırakamıyor sigarayı onlar için çok zor durum baksana hiç bi özel günü kutlamayalım yeterkş içmeme bişey deme dio kız ama seni öyle tanıdıysa karışmamalı ya tamam bırak der bı kaç kez sn bırakmıyorsa üstelememeli

Ben cok kiziyorum boyle insanlara ya. Esin gibilere yani.
Sagligini dusunmesi cok guzel, ona sozum yok. Ama hep derim, sigara icenler de en az icmeyenler kadar biliyorlar sigaranin zararlarini. Onlar guzel oldugunu sanip icmiyor yani, bagimlilik midir, irade meselesi midir artik bilmem. Ama birakip birakmamak onlara kalmis, eger baskasinin yaninda icmiyorsan kimse yargilayamaz bunu.
Sacma sapan triplere girecegine sabirli olup yardimci olsaymis keske. Sonucta sen de birakmak isteyip de birakamiyormussun. Bu konuda sana destek olacagina kusup gidiyor. Bence cok anlamsiz yaptigi seyler.
Bu arada tarafli degilim. Hayatimda 1 kere bile sigara icmisligim yoktur. Eskiden ben de "icme, birak" gibi baskilarin normal ve etkili oldugunu sanirdim. Sonra bunlarin hicbir yarari olmadigini, hatta son derece sacma oldugunu anladim. Sigara birakmanin ya da ikna etmenin daha yararli yollari var. Bu baskilari asalim artik bence.

Bak ben kaynanamı sevmem ama bazı huyları çok hoşuma gider. Günde 2 - 3 paket sigara içen, sigarası az geciksin sinir küpüne dönen, sabah daha yataktan kalkmadan sigara yakan, gece uyanıp sigara içip yine yatan kaynanam "artık içmiyorum" dedi ve bıraktı :53:

bi arkadaş sigara kendinizle alakalı diye birşey yazmış ama hiçde öyle değil aynı evde yaşıyosunuz aynı yatakta yatıyosunuz onun pis kokusu içmeyene nasıl geliyor biliyormusunuz siz heleki ağız kokusundan bahsetmiyorum bile :50: kocanız çok rahatsız oluyorsa bunu evlenmeden önce halletmeniz lazımdı zaten bende nişanlıyım 7 yıldır birliteyiz nerdeyse 7 yıldır sigara kullanmıyor nişanlım çünkü mümkün değil birlikte yaşamamız aşırı iğreniyorum yapıcak bişey yok :9: bence kocanız size süpriz yapıcaktır ilk yıldönümünüzü es geçmez hiç merak etmeyin göya size böyle ceza vermiş :) ama süpriz yapıcaktır :34:

bikaç gün önce bahsetmiştim eşim sigara içmeme çok karşı bende engel olamadıgımda ara sıra içiyorum
yakalanmayacagımı bildigim anlarda tabi geçenlerede işyerime ani baskınla yakalanmıştım
ve ogunden beri konuşmuyordu benle,bende üstelemedım ıkı üç güne sınırı gecer unutur dıye neyse bugun dedı tmm affetim
ama evlılık yıldönümümüzü kutlamıcaz sana ceza hiç unutmaycagın birşey olur tum planımız varsa ıptal haberın olsun ddi
ılk yıldönümümüz 05-02-2012 yanı salı gunuydu.tabı ben şok oldum sinirlerım boşaldı hala aglıyorum bende hiçbir özel günümüzü kutlamayalım bende
sigara içmeye devam edeyım dedım kapattım tlfnu tekrarda aramadı msj da atmadı çok canım yanıo bır aydır planını yapıyorduk
iple çkıyorduk benı cezanlandırıo aklı sıra nasıl davrancagımı ne dıyecegımı şaştım sınırden zor yazıyorum bırıyle paylaşmak ıstedım:(

isteyen nasıl anında kesiyor? sevdiği için bi anda bırakanlar var canım okadar sigra içmesine rağmen bence eŞin hakLı. ve senin için yapıyor bunu

Ayy neden bırakasın ki yaa..

Sen zararının falan farkındasın, sigaranın ne illet pis bişey olduğunu biliyorsun sonuçta..

Eşin haklı değil bence, çocuk değilsin netice de.. Ben olsam baştan içiyorum der geçerdim. Ki öyle de yaptım, bırak demez diyemezde zaten. İstediğim zaman bırakırım

bikaç gün önce bahsetmiştim eşim sigara içmeme çok karşı bende engel olamadıgımda ara sıra içiyorum
yakalanmayacagımı bildigim anlarda tabi geçenlerede işyerime ani baskınla yakalanmıştım
ve ogunden beri konuşmuyordu benle,bende üstelemedım ıkı üç güne sınırı gecer unutur dıye neyse bugun dedı tmm affetim
ama evlılık yıldönümümüzü kutlamıcaz sana ceza hiç unutmaycagın birşey olur tum planımız varsa ıptal haberın olsun ddi
ılk yıldönümümüz 05-02-2012 yanı salı gunuydu.tabı ben şok oldum sinirlerım boşaldı hala aglıyorum bende hiçbir özel günümüzü kutlamayalım bende
sigara içmeye devam edeyım dedım kapattım tlfnu tekrarda aramadı msj da atmadı çok canım yanıo bır aydır planını yapıyorduk
iple çkıyorduk benı cezanlandırıo aklı sıra nasıl davrancagımı ne dıyecegımı şaştım sınırden zor yazıyorum bırıyle paylaşmak ıstedım:(

bırak gitsin şu mereti, kocandan daha mı kıymetli

Ben sizin yerinizde olsam çok daha şiddetli bir tepki verirdim. Sonuçta çocuk değilsiniz, neyin yararlı neyin zararlı olduğunu biliyorsunuz, öyle onu bire bir etkilemeyecek isteklerini yaptırmak için sizi duygusal olarak cezalandırması çok yanlış eşinizin. Burada mesele sigara filan değil, sınırlar bana göre.

sigara içen bi insala, içmeyen birbirini anlayamaz. ben içmiyorum ve içen biriyle aynı evde yaşayamam belki kocasıda öyle bi insandır, sizce bırakmasımı daha iyi içmesimi sonuçta artık tek kişi değil ve ileride hamile kalınca zaten bırakacak ozamana kadar tamamen unutmuş olur ama hiç birşey zorla olmuyor tabi.

O öğle desede, eminim yine bir süpris yapardı, keşke sit gitmeseydin.
sigarayi bırakmakda öyle kolay değil, hele günde bir paket kullanıyorsanız.
sen kafandan bir kerede burakacagim diyip anlaşmadan zor burakirsin.

anlaşilan kafandan bırakmak gibi bir niyetin yok. Ozamam nikotinli bantlar kulan, yada tehlikeli bilmem ama sahte sigaralar var, nikotin veriyor. Biraz istekli olmaya çalışın.

eşiniz sanırım kutlanmıyor, onun için ne kadar tiksindiricidir. Ben kullanıyorum, eşim kulaniyor olmasına rağmen bazen tiksiniyorum:27:

hata gercekden pis bir şey! Eşim kullanmasaydı hemen burakmişdim;) sarilirken ve ya öpüşurken, adam rahatsız olur yahu:)) tiryakide olsam, böyle bir şeyi göze alamazdim..:)

Eşiniz yıldönümünü zaten kutlamak istemiyormuş bence.bende sigara içiyorum kimse de karışamaz buna

Bende sigara iciyorum
Bu benim keyfim
Ben bilmiyormuyum zararlarini?
Bal gibi biliyorum hemde..
Ama devam da ediyorum..
Kimsenin demesiylede birakmam..
Birakacaksam kendim istedigimde
Kendi irademle..
Baska turlusu
Babam olsa karistirmam...

29 yıllık sigara tiryakisiydim. Hemde nasıl tiryaki, herkes bırakır sen asla bu mereti bırakamazsın derlerdi. Bir günde bıraktım sigarayı. Mümkünse tabiki bırakın. Ama eşiniz istediği için değil kendiniz için bırakın. Siz çocuk değilsiniz. Yönetilmeye hatta ceza almak gibi komik şeylere bu yaşınızda muhatap olmanız çok komik. Eşinizin size verdiği cezayı ben 10 yaşındaki kızıma uyguluyorum.
Dediğim gibi sağlığınız için iyiyi kötüyü en iyi siz bilirsiniz. Bırakırsanız çok güzel olur ama unutmayın sadece kendiniz için yapın bunu.

ben bunu tercih meselesi olarak görmüyorum.
huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmek için evlendim eşimle. ve onun her gün yavaş yavaş kendini zehirlemesine izin veremezdim. yüzüne de onlarca kez söyledim. bırakmadığın sürece senden çocuk sahibi olmam ve bu zıkkım yüzünden hastalanırsan asla senin yanında olmam diye.
bu benim eşimden haklı bir beklentim. sabah kahvaltısında sigara içmek için sofradan aceleyle kalkan, her ne kadar dişini fırçalasa da, deodorant kullansa da üstü başı duman kokan, gerçek kokusunu bilmediğim bir adam vardı karşımda.

eşim de en sonunda haklı serzenişimi anladı ve 10 ay önce birden bırakıverdi şu lanet şeyi. günde 1 pakete yakın içiyordu. ama bırakıcam dedi ve o gün bıraktı. umarım herkes kurtulur şu zehirden. hem sağlığınız gidiyor hem paranız.

Back
X