Aglayan gelin:(

Depiedra

Hedef 60...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.871
1.148
48
35
Bugun esimin teyzesinin oglu evlendi...dugun cikisi gelin ve ailesi sarilip asiri derecede agladilar:KK43: ve ben cok etkilendim ailesi cok uzak olucak geline sehir olarak...sülaleye yasitim ilk defa gelin geliyo en kucuk gelin bendim kuzen esleri icinde esimin..simdi kendi kuzeni evlendi ve gelini kendime cok yakin hisettim...saatlerce dertlesmek istedim onunla..ayni sulaleye gelin geldigimiz icin...valla suan yaninda olup teselli olmak cok cok isterdim:KK43: gurbet gelinleri nasil dayaniyorsunuz buna..allah yardimciniz olsun cok zor..bu geceki hickiriklardan sonra butun gurbet gelinlerine allahimdan sabir ve tez vakitte yeni hayatlarina alismalarini diliyorum:KK43: icime dert oldu aglamalari paylasmak istedim:KK43:

Bugun esimin teyzesinin oglu evlendi...dugun cikisi gelin ve ailesi sarilip asiri derecede agladilar:KK43: ve ben cok etkilendim ailesi cok uzak olucak geline sehir olarak...sülaleye yasitim ilk defa gelin geliyo en kucuk gelin bendim kuzen esleri icinde esimin..simdi kendi kuzeni evlendi ve gelini kendime cok yakin hisettim...saatlerce dertlesmek istedim onunla..ayni sulaleye gelin geldigimiz icin...valla suan yaninda olup teselli olmak cok cok isterdim:KK43: gurbet gelinleri nasil dayaniyorsunuz buna..allah yardimciniz olsun cok zor..bu geceki hickiriklardan sonra butun gurbet gelinlerine allahimdan sabir ve tez vakitte yeni hayatlarina alismalarini diliyorum:KK43: icime dert oldu aglamalari paylasmak istedim:KK43:
Canım ben yurt dışına gelin geldim. Esim burda calısıyor. Bende annemi babamı özlüyorum. Tabiki en basta uzuldum ama alıştım. Bence fazla abartmays gerek yok. Esi artık ailesi oluyor insanın.

:KK43: ilk bayramim cok kotuydu, bak gozlerim doldu simdi...telefonda kendimi zor tutum, konuşamadim.. Babaanneme sarılıp butun goz yaslarimi dokmustum. Sonra alıştım :KK51:

Evlenirken dugun salonu cikisinda hungur hungur aglamalar bana sacma geliyor ya. Hem de o derece. Sevdigin insanla beraber yasayacaksin buna odaklansa daha iyi olur aslinda.

Ben de gurbet geliniyim, inanın ki çok zor. Kendi memleketimi çok özlüyorum, eski hayatımı, alışkanlıklarımı özlüyorum. Burada sudan çıkmış balığa döndüm. Çok zor, dua edin benim gibiler için. Bir an önce memleketimize geri dönelim :KK42:

Benim annesine 2 cadde öteye gelin giden arkadaşım da düğün boyunca ağlamıştı. :D Aradan zaman geçip de görüştüğümüzde ağladığına çok pişman olduğunu, düğün video ve resimlerinin çok kötü olduğunu, hiç birine bakmak bile istemediğini söylemişti. Evlendiğinde daha 19 yaşındaydı. Belki yaşından dolayı bu kadar ağlamıştı.

Sizin gelin de küçüktür diye tahmin ediyorum. Allah mesut etsin. Bundan sonra ağlarsa da mutluluktan olsun inşallah :)

Ben de havaalanında çok ağlamıştım...
İnsan alışıyor ama mütemadiyen özlüyor. En çok bayramlara sinir oluyorum. Ait olmadığım bir sülalede kutlamak, herkesin mutlu hissedip benim ne işim var burada diye düşünmem. Canım sıkıldığında anne bi çay koy geliyorum diyememek...Kuzenlerle toplanıp gülüp eğlenememek...

Bende ailemdem başka bi şehirdeyim.ilk zamanlar evet zor oldu ama alıştım 6 sene bitti.ikide çocuğum var.eşimlede mutluyum şükür.insan alışıyo.

Bizim düğünün sonunda da bizimkiler deliler gibi ağlamıştı, ben onları teselli etmiştim iki saat. Gurbete gelin gittim ben de, aynı sitede karşı binaya. Camdan sohbet edebiliyoruz annemle. Ama anne yüreği işte, ne diyelim.

Alışır alışır, siz üzülmeyin. O şimdi unutmuştur bile ailesini. Ara ara aklına gelir bir müddet, sonra geçer. Özlem hep olur ama alışılır.

Ben de bu ağlama merasimini saçma bulanlardanım. Hayır, o son ana kadar kimsenin aklına gelmiyor nedense.

Ailemden neredeyse ikibin km uzaklıkta, eşimin de tek akrabasının olmadığı bir yerdeyim neredeyse. Evet ailemi özlediğim zamanlar oluyor ama hiç kendimi yalnız hissetmedim. Aksine yalnız kalamıyorum diye şikayetçiyim çevremiz yüzünden. Uçakla 2 saat. Büyükşehirde otobüse binip civar ilçelere de gitsem o kadar sürer.

Bence mesafeleri bu denli büyütmememek lazım.

Abartmaya gerek yok. Aile trajedisi yaşamıyorsun, ailenin evinden çıkıp evleniyorsun sadece. O kadar dayanamayan zaten evlenmez. Bırak sehir dışına evlenmeyi, yolculuğa çıkarken bile duygulanıp ağlayabilir insan.
Bence dertleşmek, teselli etmek vs diye olayı dramatize etmeyin. O kız şimdi unutmuş, eşine konsantre olmuştur bile. Niyetiniz iyi bile olsa, güzel bir olayı dertmiş gibi aksettirmek, karşınızdakinin enerjisini, moralini düşürür sadece. O kız gelir de size ağlarsa düşünürsünüz, onun dışında bırakın ailesiyle durumunu. O an duygulanıp üzülmesi normal. Sizlik ve tesellilik bir durum yok.

Back
X