Niye Bu Kadar Tü Kaka Dediniz Sezeryana kızzllar:uhm:
benim hepitopu dokuz dikişim varsırnaşık şey sezerli doğum yaptım çokta memnunum,dikişler alttaolacağına üstte olsun dedim hem idrar problemim olmadı hemde o kadar sancıyı çekmedim,
hemde.....
zeka özürlerinin
%20si anne karnında ortaya çıkarken geri kalan %80i normal doğum sırasında bebeğin doğum kanalına sıkışıp oksijensiz kalasıyla ortaya çıkıyor maalesef...senağlama senağlama senağlama
doktorunuz size yukarıda belirttiğim etkenlerin olmayacağına dair garanti verebiliyorsa elbette normal doğumu tercih edin...
ama genelde doğumu hızlandırmak için alttan kesip biçiyor bizim doktorlar...
Gerçekten zor bir doğum olmuş.okuyunca şok oldum(33 dikiş)cesaretinden dolayı seni kutlarım.iki doğum yaptım,ilkinde 3 dikişim;2.sinde ise hiç dikişim olmadı.3.de inşallah normal olur.paylaşımını okuduktan sonra daha da cesaretlendim.ne de olsa 2. doğumumun ardından 10 yıl geçti:))Ben de normal doğum yaptım..ilk suyum geldiği andan sonra tam 21 saat sancı çektim.Doktorlar yalvardılar,gel vakuma alalım,gel sezeryana alalım diye ama inatla normal doğumu tercih ettim..ama rahim ağzı yeterli açıklığa ulaşamayınca,kesi attılar.sonradan 33 dikiş yedim..iki hafta,büyük abdestimi tutamadım,çünkü altımda his yoktu dikişler yüzünden..çok çektim..cok...şimdiki aklım olsa,epidural anestezi ile ağrısız doğum yapardım..belki de 12 sene önceden tanınan bir yöntem olsaydı,o zaman da tercih ederdim.
Ama bu gün yine sorsalar,yine de sezeryana evet demem çünkü doğurduktan sonra çook çekenlere yakından şahit oldum..Allahın verdiği doğal yolu kullanmak en iyisi,sağlığı tehdit eden bir engel yoksa tabii...
bence sezeryan doğum,normal doğum yapamayacak anneler için tercih edilmeli.eğer bir sağlık problemi varsa elbette sezeryan yapılmalı.ama sırf acı çekmemek için yapılıyorsa bence yanlış.evladını dünyaya getirmek için çaba sarfediyorsun ,onun çığlıklarıyla anne olduğunu anlıyorsun.12 sene önce kızımı dünyaya getirdiğimde hemen kucağıma vermişlerdi.daha eşini çıkartmadan öle çatalda yatarken hem de.kızımı kucağıma aldığımda ağlıyordu... onu öptüm ve o andaki tuzlu gözyaşı dudağıma değdi.o tadı ömrümün sonona kadar unutamayacağım.kızlar çook güzel bir duygu .allah ,herkese yavrularımızı sorunsuz kucağımıza almayı nasip etsin.canım ya normal doğumda bu kadar zorluk ve acı çekmene rağmen yinede sezeryanı beğenmemen ilginç doğrusu.bende sezeryan olmak istiyorum.ama sezeryan kolay,ağrısız,risksiz olduğu için değil ki.sezeryan sonunda en az1 hafta ağrı ve zorluk varmış.ben normal doğumdan çok korkuyorum.çünkü bir bilinmezlik var.sancıdan kaçmak değil yani.ne kadar sürecek,çokmu zor olacak,rahim sarkması,idrar kaçırması olurmu,çok kesilirmi,doğum uzarmı,uzarsa bebek oksijensiz kalırmı...bende zaten kas zayıflığı var.ama sezeryanı bu kadar kötülemen haksızlık değilmi.bu sezeryan sayesinde kaç bebeğin ve annenin hayatı kurtuluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?