Doğuma Hazırlık Agrisiz dogum (epidural harici)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gebito

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
7.115
En iyi cevaplar
2
16.326
773
Merhaba,

Gecen ay annem hastanede refakatciydi, kaldiklari oda tam dogumhanenin yanindaki odaymis. Annem daha once de o odada kalmis. ( kendisi dogum yapan akrabalarin favori refakatcisidir ama ben kizi olarak esim kalsin demistim :)) neyse giris boyleydi. Annem hemsireye demis ki artik millet iceriye giriyor sonra ses gelmiyor, duyulmuyor hic dogurdular mi dogurmadilar mi demis. Hemsire de artik oyle cok bagirtmiyoruz farkli teknikler uyguluyoruz demis. Valla ben ve bir suru arkadasim ayni hastanede epidural normal dogurduk hic birimiz de ozel bir teknik, muamele gormedik.
Nedir bu yeni teknikler bilen var mi? Biraz arastirdim agrisiz dogum denilince hemen epidural cikiyor karsima.

Nefes teknikleri, baş etme yöntemleri, hipnoz, doula desteği ve doğuma hazırlık çalışmaları var.

Nefes teknikleri, baş etme yöntemleri, hipnoz, doula desteği ve doğuma hazırlık çalışmaları var.
Hipnoza başlıyorum normal hayatta çalıştığım psikoloğumla. Ama nefes teknikleri falan doğum sırasında insanın aklına gelir mi? Bildiğiniz kaynak varsa paylaşır mısınız lütfen

Ben geçen eğitime katıldım uzaktan online eğitimdi. Nefes teknikleri öğretti hemşire. Doula denen de birşey var. O hep yanında kalıyormus süreci beraber atlatıyorlarmıs. O da aynı sekilde nefes egzersizinden bahsetti. Birde doğum yapma pozisyonlarını gösterdi. Demekki hastanenin kendi hizmeti var her hastanede yok tabii

Hipnoza başlıyorum normal hayatta çalıştığım psikoloğumla. Ama nefes teknikleri falan doğum sırasında insanın aklına gelir mi? Bildiğiniz kaynak varsa paylaşır mısınız lütfen
Ben meditasyon eğitmeniyim ve doulayım yaptırıyorum doulasenavural hesabına bakabilirsiniz.

instagramda İlkadımlar sayfası var. Sürekli canlı eğitim düzenliyorlar. Ücretsiz. Ben cok bilgiler edindim mutlaka takip edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…