Sıkışıp kalmıştım sanki çocuğum olsa kurtulacakmıydım bunlardan HAYIR. belki onunda canı sıkılacaktı böyle bir anneyle. Birşeyleri değiştirmeliydim ama nasıl, neyi. Oturdum uzun uzun düşündüm. önce beni rahatsız eden neler var hayatta onları bulup uzaklaşmaya çalıştım.
doktor mu değiştirdim, okulum mu tayin istedim, saçım mı boya yaptırdım, kayınvalidem mi sık sık gitmemeye başladım, sıkıntı sorun hiç dinlememeye çalıştım, bol bol gezdim, boncuk dizdim takılara merak saldım, hiç bilmiyorken ip aldım basit bişeyler örmeye başladım, tek başıma sinemaya gittim, gidemediysem vizyondaki filmleri evde izledim (cips, kola, mısır eşliğinde), indirimleri takip ettim alışveriş yaptım, kişisel gelişim kitapları okudum (çoğunu daha öncede okumuştum) havuza, bol bol yeşillik alanlara gittim,negatif insan o an için annem bile olsa dinlemedim vs vs.... ( tabi bu yazdıklarım çok kolay olmadı inanın)
Rabbime şükür ettim dua ettim beni böyle eksiksiz yarattığı için, herşeyimi tam verdiği için, O'nun bir bildiği vardır dedim kendime KARIŞMA...
Ağlama demedim kendime sakin ol, rahat ol dedim..
VE EN ÖNEMLİSİ kendimi suçlamayı bıraktım.Kendime, düzenli çalışan kalbime, dalağıma, böbreğime. beynime, gözüme.ciğerime... bunu yapamazdım. Bu dünyada en önemli insan bendim, en sevdiğim insan bendim.Eğer ben kendimi bunu yaparsam insanlar bana neler yapmazdı.......