Ah Annem ah...

UniQuE88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2011
842
2
0
Diğer
Kızlar Annem aşırı derecede sigara içiyor. Hemde okadar çok içiyor ki artık sesi iyice kötüleşti normal konuşamıyor sesi boğuk geliyor iyice gitti yani. Birde öksürüğü günden güne artıyor doğru düzgün nefes alamıyor nefes darlığı çekiyor resmen :43: çok endişeleniyorum lafta dinlemiyor kaç defa doktora gidelim dedim, en azından sigarayı azalt veya hafiflerinden iç diyorum ama ciddiye bile almıyor beni. İnadına yaparmış gibi daha çok içiyor, birini söndürüp diğerini yakıyor. Canı sıkkın olduğunda 2-3 tane üst üste içiyor. Çok korkuyorum kızlar Allah korusun birgün tıkanıp kalıcak diye ödüm kopuyor :43:
Kaç kere konuşmayı denedim dinlemiyor bile, sigara paketini elinden bile aldım resmen cinnet geçirdi kadın "VEEERRRR" diye üzerime saldırdı elimden zorla aldı paketi. Ne yapacağım bilmiyorum şu laneti bıraksa sağlığı yerine gelse biran önce :(
Artı birde bronşit hastalığı var, nefes darlığının ve sesinin boğuk gelmesinin hep o yüzden olduğunu söylüyor beonşiti bahane ediyor, ama ben sigara yüzünden günden güne kötüleştiğinden eminim :(
Biz doktor muyuz ne yapabiliriz bu durumda diyeceksiniz şimdi, ben sadece paylaşmak istedim çok korkuyorum Annem için çoook :(

onun kendini dusunmesi lazim.. O dur demezse birseylere,uzgunum sen pek birsey yapamazsin!

Benim annem de çok içiyor...İçmeyince zaten deli gibi oluyor acayip saldırganlaşıyor...Hiç bi hastalıktan da korkusu yok bazen onu korkutmak için diyorum "sigara yüzünden hastalnırsan sana bakmayacam bilmiş ol" valla bağımlılık mıdır kişilik bozukluğu mudur pis bi illet bu sigara Allah herkesi kurtarsın içinden çok yanındakilere dert

sen endişelensen de annen için annenin de bir yerde kafasından sigarayı atması ve bırakmayı istemesi gerekiyor bence yoksa diğer türlü zor inşallah bırakır kısa süre de

Dönem dönem bende bile oluyor söylediklerin. Günde iki pakete yakın sigara içiyorum malesef.

Doktor en son bana bir ilaç verdi. Asist diye, balgam söktürücü, her gün içiyorum hiçbir sıkıntım yok.

Azaltamıyorum malesef, annen de benim gibiyse ilacı önerebilirsin en azından etkisini bu derece göstermez.

onun kendini dusunmesi lazim.. O dur demezse birseylere,uzgunum sen pek birsey yapamazsin!

"Bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum" herkesin ki gibi annemin de bahanesi bu :(gerçi yaklaşık 30 senedir içiyor kolay kolay bırakamadığına inanırım. Hergün daha da beter öksürüyor Allahım sen yardım et daha da kötüye gitmesin :(

Dönem dönem bende bile oluyor söylediklerin. Günde iki pakete yakın sigara içiyorum malesef.

Doktor en son bana bir ilaç verdi. Asist diye, balgam söktürücü, her gün içiyorum hiçbir sıkıntım yok.

Azaltamıyorum malesef, annen de benim gibiyse ilacı önerebilirsin en azından etkisini bu derece göstermez.

Almanya da bu ilaç varmı bilmiyorum araştırmam lazım :44:

2 pk.mi?:53:
naapıyorsun sen canım yaaa..bu genç yaşta...:50:
oğluşumda bana çok kızıyor.. hani şu kamu spotu şeylerini gösteriyor ya tv,çocuklar çok etkileniyor..
babasıyla bana kızıyor..hakkaten oğlum böyle söyleyince, daha bir dank ediyor kafama..:26:

ben de adaçayı filan içiyorum..eskpektoranlı yani balgam söktürücü şuruplar iyi gelir..

Bunların hiç birini takmayan Anneye nasıl yardım edilir? Kolundan tutup doktora sürükleyemem ya :S

babamda öyle çok sıgara ıçıyor ve paso öksürüyor :ssz:
bende yavaş yavaş onun gıbı oluyorum :50:

gerçı bız geçen ay aktardan doğal şeyler aldık balgam söktürücü babam ıçtı acayıp faydası oldu
doğal yöntemlerı denesenız balgam ıçın? hem bronşıt varmış rahatlar annenızde

2 pk.mi?:53:
naapıyorsun sen canım yaaa..bu genç yaşta...:50:

Annem de bırakmamı istiyor, kaç kez beraber bırakalım dedi ama yok bırakıyoruz ben gizli gizli içiyorum annem fark edince geri başlıyorum.
Doktora da gittim. Yüksek derecede bağımlıyım, şiddetli bağımlılar ilaç desteği olmadan kolay kolay bırakamıyorlarmış. İlaç da denedim, gene yok. Babam sırf ben bırakayım diye terapiyle bıraktı, terapi de işe yaramadı. O bıraktı ben devam ettim. Bırakmayı gerçekten istediğim dönemde bile bir paket bitiriyorum. Daha 21 yaşındayım şimdilik zararını görmüyorum ama ileride çok görücem muhtemelen. :50:

Bunların hiç birini takmayan Anneye nasıl yardım edilir? Kolundan tutup doktora sürükleyemem ya :S

malesef yapcak pek bırşey yok canım
büyükler bu konuda bızden daha çok ınatçı çocuk gıbı olabılıyor
doktor babama böyle devam edersen kanser olucaksın çok kötü cığerlerın dedığı halde bana mısın demıyor
ınsanın ıçınden gelmelı :50:

Önceden tek tük icerdim bin de bir, o zaman da icime cekmezdim tabiki, hatta icmeyen arkadasım yoktur onlar arasında bir tek ben kullanmazdım sigarayı, kokusundan nefret eder, hepsine de ne buluyorsunuz bunda? diye sitem ederdim, malesef annemin vefatıyla zayıf anımda irademe yenik düstüm bir, iki, üc derken baktım aramaya basladım, paket aldım.. İnsan eline almaya görsün..

Ayrıca babam' da anneniz gibi, üzüntüden, stresten birini söndürmeden digerini yakıyor, ne yaptıysak bıraktıramadık bırakmıstı, annem hastalanınca tek tük icemeye basladı, vefatından bu yana' da yine paket alıyor, hic birsey yapamıyoruz bırakması icin, bırakıcam diyor geciyor.. :(

Son düzenleme:
Aslında Bir makine varmış sigarayı bırakmaya yardımcı oluyormuş..
hatta hastane bizim burada,yani hastanede olan bir alet,seanslı mı nedir bilmiyorum..
bi arkadaşın k.validesi 30 küsür sene içmiş ve bu makineye gitmiş,nasıl bişeyse artık .
ama kadın bırakmış sigarayı,ücretinin 3-4 sene önce 1000 tl falan olduğunu duydum..
net bir bilgim yok..

kzı ölen bir akrabam oldu.yağmurlu havada onu dışarıdan bi şey almaya zorlamış.yıldırım çarptı kızı.suçluluk ve üzüntü.günde iki paket sigara içti.yaşı 40 yok.kanser oldu.1 yıl sonra öldü.son halleri çok kötüydü.iskelet kaldı.su içemiyordu.ölmek istemiyorum dedi.geride iki çocuk,genç dul bir eş.
onu öyle bir hastaneye getirseniz ben çok etkilendim,nadiren içiyorum.psikiatris olabilir bir üzüntü boşluk varsa.insan bir meşguliyet yoksa bir amaç can sıkıntısından bile içer.
inş.her şey düzelir.sizi anlıyorum.

Doktorun ilk şartının sigarayı bırak olacağını bildiği için gitmek istemez. Tecrübeyle sabit.
smoking.gif
:17:
cigarette-butt.gif

canım annecıgın cıddı bır bagımlı olmus artık .
sen bır baskası ne derse desın ,o asla vazgecemez.
yanı senın yapabılecegın hıc bırsey yok .
sıgaryı bırakma bantları hıc denedınız mı ?
yanı acaba kendısı bırakmak ıstıyor mu ?
kendısı bırakmak ıstemıyorsa ne kullanırsa kullansın fayda etmez zaten .
once kafada bıtırılmelı cunku .
ama annen pek bıtırmeye nıyetlı gıbı gorunmuyor .
zordur emınım kı annenın gozlerının onunde erımesı
ve senın hıc bırsey yapamaman gercekten zordur .
allah yardımcın olsun cnm

Back
X