Ah be kardeşim yazık ediyorsun kendine yazık

Türkiye´de herkes herkesin namus bekcisi olmus.
Kendi islerine bakacaklarina baskalarinin hayatlarina burnunu sokmayi cok seviyorlar masallah.
Madem bizlere bunlari yaziyorsun ve cok eminsin yazdiklarindanki bunlar sadece duyumlar o zaman ailesine anlat. Ama yok bana dokunmayan yilan bin yasasin mantigiyla yasiyorsan birak senin ayagini basamadigi kuaföre oda gitsin ya....Dostmusun düsmanmi pek anlayamadim?

Kaldiginiz yeri neden degistiriyorsunuz ki... Sonucta koskoca insansiniz size nasil zarar verecek? Kolunuzdan tutup evli adamlarla bulusmaya goturecek hali yok herhalde. Yasinizi basinizi da almissiniz baskasindan etkilenecek yasta degilsiniz muhtemelen. Yurt disinda yasadigi hayat sizi ilgilendirmesin, resit olmus ozgur bir kiz dogru veya yanlis ne yaptigi kimseyi ilgilendirmez. Bu yuzden de yurdunuzu degistirmenize gerek yok.Insanlari yasadigi hayat ile yargilamayin. Siz yasadiginiz surecte yurtta nasil davraniyor, daginik mi , size saygili mi, iyi bir oda arkadasi mi? bu gibi seylerle yargilayin. Yurt disinda ne yaptigi kimseyi ilgilendirmez.Kendi hayatinizla mesgul olun bence kimse kimseyi memnun etmek icin belli bir hayati yasamak zorunda degil. Belki duyduklariniz dedikodU, belki bu yil cok arkadas edindi birakilan arabalarda arkadasinin, belki ailesinin durumu duzeldi alim gucu yukseldi. Ayrica ne guzel sizi takdir ediyor demeki zevkinizi begeniyor aldiginiz seyleri almaya baslamis. Ben olsam sevinirdim. Benimde arkadaslarimda gorup begendigim aldigim esyalar olmustur hic alindiklarini gormedim , bende gorduklerini alirlarsada sevinir memnun olurum tarzimi zevkimi begendiklerini dusunurum.Bence siz kendinize odaklanin koskoca kiz bence ne yaptiginin farkindadir. Yargilamaci tavir takinip yurdu degistirmeye kadar gitmeyin boylelikle kendisini haksiz yere yargilamis oluyorsunuz.Kimsenin baskasini yargilama hakki oldugunu dusunmuyorum. Ozekl hayata saygi olmali biraz ama bu ozel hayat kotu olur ama iyi olur kimseyi ilgilendirmez.

Evet haklısınız yargılamacı tavır her zaman yanlıştır ancak her gün eve değişik isimlerde erkekler kargo yoluyla değişik değişik hediyeler gönderiyor,ailenin alım gücüyle alakası olmadığını bu yüzden düşündüm.Oda arkadaşı olarak yeni temizlediğim yerde bir saç teli dahi bırakmadığım dairemize gelip çamurlu botlarıyla evin içinde halıların üzerinde gezdiğine siz de şahit olsaydınız saygı yönünden nasıl olduğunu görürdünüz.Benim telefon numaramı takıldığı adamlara verdi adam arayıp hesap soruyor bana telefonlarımı açmıyor evde mi iyi mi falan.Kaldığım yere gelince yönetici insanlar da bu kız yüzünden telefonla tacize hakarete uğramışlar nerde olduğunu söyleyin yoksa gelir basarım orayı falan.Numaramı değiştirdim kaldığım yer ise o gidecek ben burada kalmaya devam edeceğim.Böyle işte,sorun çözüldü benim açımdan

Türkiye´de herkes herkesin namus bekcisi olmus.
Kendi islerine bakacaklarina baskalarinin hayatlarina burnunu sokmayi cok seviyorlar masallah.
Madem bizlere bunlari yaziyorsun ve cok eminsin yazdiklarindanki bunlar sadece duyumlar o zaman ailesine anlat. Ama yok bana dokunmayan yilan bin yasasin mantigiyla yasiyorsan birak senin ayagini basamadigi kuaföre oda gitsin ya....Dostmusun düsmanmi pek anlayamadim?

Namus bekçiliği değil bu,durumuna üzülüyorum kendini ufak maddi şeyler için kullandırdığını düşünüyorum.Sonuçta aynı evi paylaştık,mutluluklarımızı,acılarımızı paylaştık yeri geldiğinde.Durumuna üzülmesem çözüm aramasam buraya yazıp neden kendimi yorayım ki.Size göre namus bekçiliği olabilir ama bu dünyada iyi kalpli düşünceli insanlar da var hala.Dost düşman...Üslubunuzu düzeltin bence.Sırf mesaj sayınız çoğalsın diye açtığım konuya yazmak zorunda değilsiniz.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın deseydim öncelikle buradaki arkadaşlardan yardım istemezdim.Onlar yardım etmeye,anlatmaya çalışmaya devam etsinler,sağolsunlar iyi niyetle fikirlerini yazıyorlar ama bırakın siz yardımcı olmayın ki yardım etmek değil amacınız.

Evet haklısınız yargılamacı tavır her zaman yanlıştır ancak her gün eve değişik isimlerde erkekler kargo yoluyla değişik değişik hediyeler gönderiyor,ailenin alım gücüyle alakası olmadığını bu yüzden düşündüm.Oda arkadaşı olarak yeni temizlediğim yerde bir saç teli dahi bırakmadığım dairemize gelip çamurlu botlarıyla evin içinde halıların üzerinde gezdiğine siz de şahit olsaydınız saygı yönünden nasıl olduğunu görürdünüz.Benim telefon numaramı takıldığı adamlara verdi adam arayıp hesap soruyor bana telefonlarımı açmıyor evde mi iyi mi falan.Kaldığım yere gelince yönetici insanlar da bu kız yüzünden telefonla tacize hakarete uğramışlar nerde olduğunu söyleyin yoksa gelir basarım orayı falan.Numaramı değiştirdim kaldığım yer ise o gidecek ben burada kalmaya devam edeceğim.Böyle işte,sorun çözüldü benim açımdan

Tamam haklisin senin temizledigin ve yasadigin ortama saygisi yok ise cekmek zorunda degilsin. Herkes pis insanla yasamak zorunda degil. Telefon numarani vermesi baska insanlari rahatsiz etmesi bunlar gercekten gecerli sebep. Bunun disinda yasadigi hayati kendi secmis kendi dusen aglamaz demisler.

Tamam haklisin senin temizledigin ve yasadigin ortama saygisi yok ise cekmek zorunda degilsin. Herkes pis insanla yasamak zorunda degil. Telefon numarani vermesi baska insanlari rahatsiz etmesi bunlar gercekten gecerli sebep. Bunun disinda yasadigi hayati kendi secmis kendi dusen aglamaz demisler.
Evet öyle,ben uyarmış oldum sadece.

Back
X