Bebek Beslenmesi Ah benim minnak oglum.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Kuzum benim

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
746
819
23
32
Mrb arkadaslar. Onceki konularimi belki okuyanlariniz olmustur. Suanda r bucuk aylik bir oglusum var. Malesefki hic emmedi hep mama yedi.ve yaklasik 2 ay once kadar mamayida istemiyordu. Cilditmak uzereydim cocukta bisey var die. Sonra zmnla biraz yeme ye basla di kilo alimida iyi dedi dr takma fazla dedi artik tmm dedim bu kadarla doyuyor heralde. Su ara tekrar cok az hatta hic yememeye basladi. Internetten baktim kasik mamalari varmis. 4 ayliktan basliyo. Acaba devam sutu gibi besleyici olur mu. Uyurken biberonu aliyor. Uyurken biberon verim uyanikken kasik mamasi verim diye dusundum sizce be yapmaliyim bi fikri olan var mi acaba. Bu arada tabiki dr una danismak istiyorum daniscam da ama sizin tecrubelerinizi de seviyorum :KK15:

Yavas yavas kasik mamasina basla bence. Az yiyorsa o kadarla doyuyordr. Kilosu iyiyse sikinti yapma canim. Bi arkadasimizin oglu var 1 yasinda yarim kase corba dahi icmiyor azicik iciyor. Ama onla doyuyor. Oglumda 1kase corbayla doymaz mesela. Cocuktan farklilik gosterir. Uykusunda iciyorsa uyaninca tokluk hissi vermis olabilir. Uykusunda biberon verme uyaninca mama yedir yada biberon ver bakalim bide oyle dene..

Mrb arkadaslar. Onceki konularimi belki okuyanlariniz olmustur. Suanda r bucuk aylik bir oglusum var. Malesefki hic emmedi hep mama yedi.ve yaklasik 2 ay once kadar mamayida istemiyordu. Cilditmak uzereydim cocukta bisey var die. Sonra zmnla biraz yeme ye basla di kilo alimida iyi dedi dr takma fazla dedi artik tmm dedim bu kadarla doyuyor heralde. Su ara tekrar cok az hatta hic yememeye basladi. Internetten baktim kasik mamalari varmis. 4 ayliktan basliyo. Acaba devam sutu gibi besleyici olur mu. Uyurken biberonu aliyor. Uyurken biberon verim uyanikken kasik mamasi verim diye dusundum sizce be yapmaliyim bi fikri olan var mi acaba. Bu arada tabiki dr una danismak istiyorum daniscam da ama sizin tecrubelerinizi de seviyorum :KK15:

Doktorunuzla görüşmeniz en sağlıklısı . Buradaki insanlarda aynı şeyi söyleyecektir

Hiç bir şey yemiyorsa dene tabiki. Gönül ister ki ilk 6 ay sadece anne sütü ama almıyorsa yapacak bir şey yok. Sanırım emme refleksi çok iyi değil. Hem mama hem anne sütu almadığına göre. Bizimki de ilk zamanlar meme kabul etmiyordu o zaman arastirmistim. Dil bağı kısa olan çocuklar emerken sıkıntı yasarlarmis o sebeple biberon ve meme emmezlermis. Doktorunuz dil bağını kontrol etti mi?

Kuzum aynı sorun bende var ve hatta mama ile ilgili konu açmıştım ama taşındı ben bi kaç defa mama değiştirdim benim de bebisim 4 aylik ve 2 ay öncesine kadar 100 120cc yiyen bebisim şimdi anca zorla 60 ya da 70cc zor yiyor 3 saate rağmen çok agladim çok araştırdım ama iste demekki mamadan tiksindi diye düşünüyorum bugün dr kontrolü var bebegin bakalim ne diyecek dr bu arada su an sevdiği mama bebelac içime sinmiyor ama yeterki yesin yapacak bisey yok konunu takipteyim kuzum

Uyurken yiyorsa uyurken yedirin

Oğlum meme emdi ve biberon sevmedi 3,5 aylıkken işe döndüm ve sütü sağıp biberonla vermek zorunda kaldık

Önce uyutup sonra verdik zira uyanıkken içmedi

Siz de öyle yapın madem uyurken içiyor öyle içirin

Kaşık maması konusunda bilgim yok ama doktorunuz ek gıda konusunda bir şey söyledi mi zira bizimkiler 4 aylıktan başlamışlardı yavaş yavaş

biberonu uykusunun arasında verin.
kaşık mamayı da deneyebilirsiniz
bundan sonra yavaş yavaş ek gıdalar da başlar zaten
belki diş çıkarıyordur, o zaman da iştahsız oluyorlar.
en iyisi doktora gitmek tabii

4 aylikken kizima yogurda baslamistim.. oda 45 gun emdi ve birakti 4 aylikken Ari mama yaptim her secenegi mevcut sütlü muzlu elmali 7 tahıli diye bunlar kasik mamasi ama ben biraz sulu yaptim biberonla verdim inan cok faydasini gordum canim. Simdi kizim 4 yasina yaklasti.. cok saglikli masalah hemde dedigim mamalar cok ucuz eskiler bilir cocuklar hep bununla büyütülmüs..

Bu arada belki mamadan tiksinmistir mama değiştirmeyi denedin mi ben basta 2bucuk ay smilac verdim severek yedi sonra birden yemeyince hipp aldım yemedi golden goat alerji yaptı sma tadı kötü dediler denemeye korktum bebelac gold da yemedi ve kk ile arkadaşın tavsiyesi üzerine bebelac aldım şimdi sanki azcik ondan yiyor ama toplasan günde 200cc yemiyor bu arada bebis beni emiyor ama sütüm az doymuyor mama da az yeyince ben de iyice bunalıma girdim ve cokkk uzuluyorum :(((

Kasık maması olmaz bence
Ama dr danısın
Bızımkıde meme reddeıyor
Rededetma zamanı sımdı
Bı sekılde ıcırmek lazım

4 aylikken kizima yogurda baslamistim.. oda 45 gun emdi ve birakti 4 aylikken Ari mama yaptim her secenegi mevcut sütlü muzlu elmali 7 tahıli diye bunlar kasik mamasi ama ben biraz sulu yaptim biberonla verdim inan cok faydasini gordum canim. Simdi kizim 4 yasina yaklasti.. cok saglikli masalah hemde dedigim mamalar cok ucuz eskiler bilir cocuklar hep bununla büyütülmüs..
Ari mama mamanin markasimi

Bu arada belki mamadan tiksinmistir mama değiştirmeyi denedin mi ben basta 2bucuk ay smilac verdim severek yedi sonra birden yemeyince hipp aldım yemedi golden goat alerji yaptı sma tadı kötü dediler denemeye korktum bebelac gold da yemedi ve kk ile arkadaşın tavsiyesi üzerine bebelac aldım şimdi sanki azcik ondan yiyor ama toplasan günde 200cc yemiyor bu arada bebis beni emiyor ama sütüm az doymuyor mama da az yeyince ben de iyice bunalıma girdim ve cokkk uzuluyorum :KK43:((
Mama degisikligi de yaptik. Aptamil kullaniyorum simdi bebelac sma denedim hepsinde sonuc ayni. Ne kadar dogru yapiyorum bilmiyorum ama tarhana veriyorum kahkahalarla yiyor cocuk. Kiyamiyorm ac kalinca kuzuma :(

Canim ben birakali baya oldu icinde tahillar var tahillar dogal yani hele birde 6 aydan sonra 7tahilli gece mamasi var o cok besleyici cocuk acayip uyku uyor aclik hissi sifir cok memnun kaldim sen sade sutluden baslayacaksin ilk . Daha 4 aylik cunku sonra muzlu elmali karisik meyveliye gecersim benim tavsiyem kasik mamasi bu biraz civik yap biberonla icsin ben 4 aydan 9 aya kadar bunla buyuttum . Haa birde pirinc unu var oda iyi sen bilirsin hepainden degisik degisik yaptim ben :KK51:

Back
X