ah etmek doğru mu?

deniz_1425

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
9
0
1
30
Merhaba benim eski sevgilim beni aldatti yalan soledi arkamdan isler cevirdi ve benim sayemde universiteyi bitirdi. Ustunde cok emegim var ah etsem ona gunah olur mu askere de gidecek tabi hic bisekilde bisy olmasini istemiyorum. Ama benim yasqdiklarimin bin katinı yasasin istiyorum. onun yuzunden her gun acı cekiyorum ben kimseye guvenmek istemiyorum herkes beni aldatacakmıs gibi hissediyorum. Sanki hayatım boyunca hep tek kalacakmısım gibi. Cok mutsuzum

Ben kimseye ah etmenin iyi birşey olduğunu düşünmüyorum. Şahsi fikrim.
Fakat çok canımı acıtan insanlara dediğim tek birşey var "Allah bildiği gibi yapsın"
Bence yeterli, en güzeli Allah'a havale etmek.
Siz de öyle yapın...

için soğuyacaksa ah et, ahınla başına bişey geleceğini sanmıyorum, ama zaten böyle bi karakter bi başka insandan belasını bulur bi gün, çekirge bir sıçrar iki sıçrar hesabı... iki yüzlü insanlara en büyük ceza iç huzursuzluğu bence... sürekli birilerini kullanmayı düşünen biri nasıl iç mutluluğa ulaşır ki

Ama benim yasqdiklarimin bin katinı yasasin istiyorum.

Niye sizin yaşadığınız kadarını yaşamak yerine bin katını yaşasın?
O kadar kinlenmişsiniz ki adalet duygunuz zedelenmiş.
Biraz rahatlamaya çalışın, bırakın herkes hayatına baksın nasıl olsa bir yerlerden çıkar,
ama siz yaşanmışlıkları ardınızda bırakmayı bilmedikten sonra daha çok acı çekersiniz.
Çünkü artık acınızın kaynağı sizi aldatan eski sevgiliniz değil, sizsiniz.

Biraz zaman ver geçecek acın o zaman ah ettin diye dertlenme. Ne kadar acı olursa olsun ilerde hepsi geçiyor. Boşver.
O onun karaktersizliğiymiş. Şükür et kurtulmuşsun.

ah etsen ne olacak etmesen ne olacak. allahından bulsun de geç. sen ah edince tutacak mı sanki? hayatına bak ya.

Kinlenmemek mumkun degil ki ben ona uc yilimi verdim ilk sevgilimdi ne yalanlar soyledim ona ne aldattim onu bana her zaman cok guvenilir ve iyi niyetli bi insan oldugu mu solerdi yaptıklarımın karsiligi bu muydu bunlarin haketmedim hic bisekilde

Senin sayende nasil bitirdi universiteyi orayi anlamadim. Sinavlarina sen mi girdin?

Herkesin hak ettiğini yaşadığı yerlere cennet ve cehennem deniyor, dünya değil.
Bu size bir hayat tecrübesi olarak geri dönmüş, böyle böyle insan sarrafı oluyoruz, böyle böyle sevdiklerimizi ve kendimizi kimlere karşı korumamız gerektiğini öğreniyoruz. Bunları bir artı olarak düşünün, zordur ama düşünce yönünüzü değiştirmezseniz bir 3 sene daha kendinize acı çektirir gereksiz vakit kaybedersiniz.

Bakın, gitmiş bitmiş adam kendi hayatına bakıyor. Siz de bakın.
Kimsenin hakkı kimsede kalmaz, rahat olun, öfke, kin bunlar sadece sizi yıpratır, onun haberi dahi olmaz.

olay yeni olduğu için canın acıyor belli bir zaman sonra iyiki kurtuldum gerçek yüzün
gördüm diceksiniz unutmaya çalış emin ol o zaman hatırlamayacaksın bile

Ah etmeyin, Allah'a havale edin. Bir insanın yaşaması gerekenlere biz karar veremeyiz. Belki tecrübeydi, yaşamanız gerekiyordu. Kimsenin çektiği acıdan da "ahım tuttu" diye keyiflenmemek lazım. Hayat bu, hepimizin başına "asla olmaz" dediğimiz şeyler gelebiliyor.

Keskin sirke küpüne zarar diye çok güzel bir atasözümüz var bizim bilirsiniz.Siz ona kinlendikce ve size yaptığı haksızlığı unutmayıp beddualar ettikçe en çok kendinize zarar verirsiniz.Olanlardan bir hayat tecrübesi kazandınız şimdi silin atın kafanızdan. Hayatınızın en güzel yılları nefret ederek geçmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…