• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah etmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

maydanozca04

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
546
402
53
Hiç birinin ahını aldınız mı, yada ah ettiniz mi? İlahi adalet var öyle değil mi? Buna inanarak yaşıyorum diyebilirim. Bir insan bir insanı neden küçümser ki sırf maddiyat yüzünden, neden ağlatır ki saatlerce, neden fakirliği defalarca dolaylı cümlelerle yüzüne vurulur ki insanın? Amacım elbette karşı tarafın başına bir şey gelmesi değil ama bunu anlayacak bir insanı fakir görmek ve bunu biz size bunu yaptık, biz size bunu verdik diyecek kadar insan nasıl çirkinleşebilir? Biz oraya geldik, neden otel tutulmadı da o evde kaldık gibi cümleler bir de... Aç değiliz, açıkta değiliz kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz... Kimseden bir şey tamah etmedim, nişanlım gönüllü yapıyor yaptıklarını zaten yüzüme vuran da o değil, kuzeni şunu bunu. Susturamıyorum insanları, gönlüm naif. Konu yanlış yere açılmışsa affola.

Beni cok yaralayan insanlara ah edip beddua etmedim ama cok uzulmustum.

Ama beni nasil uzdulerse aynisi onlarinda basina geldi ;)

Sizi boyle aşagilayip küçük düşürdügünü düşünen insanlarla mesafenizi koruyun derim

Konu nasıl gelişti ne oldu tam belli değil ama ne olursa olsun düşünüp düşünüp ben bunu haketmedim diye kendinizi üzmeyin. Yapılan haksızlık ve zulumler elbet cezasız kalmayacak. Ancak öyle durup durup ben ah ettim hadi ondan çıksın ahım dersek olmaz. Her olaydan bir ders çıkarmaya bakın. Kötü insanlar var tabi çoğunun ağzının ayarı yok, kul hakkı nedir bilmiyor çoğu. Ama unutup yolunuza devam edin. Ne ederse herkes kendine eder, kendi heybesini doldurur. Ama iyilikle ama kötülükle.

Ne hadlerineymiş? Nişanlınız da susuyorsa eğer o da suçlu. Kendilerine göre bir aile bulsunlar o zaman.
Tehditkâr konuşmalar, bak ben söylüyorum sakın duymayacak abim vs. Beni büyüten insanlara laf söylemeler bilmiyorum onlar yüzünden kafam öyle karışık ki:(

Nışanlınızın ailesi çok mu zengin? Yani maddi açıdan aileler arasında uçurum kadar fark olan bi evlilik bence yürümez, siz onlara ayak uyduramazsınız onlarda size

Nışanlınızın ailesi çok mu zengin? Yani maddi açıdan aileler arasında uçurum kadar fark olan bi evlilik bence yürümez, siz onlara ayak uyduramazsınız onlarda size
Böyle yatlari katlari yok, memur hayati denilebilir oyle soyleyeyim. Ama bize gore cok daha iyiler tabi.

Tehditkâr konuşmalar, bak ben söylüyorum sakın duymayacak abim vs. Beni büyüten insanlara laf söylemeler bilmiyorum onlar yüzünden kafam öyle karışık ki:KK43:
Mesafeyi koruyup duymayacaksınız. Gülüp geçin. Sizin hassas biri olduğunuzu farketmislerse ondan da üzerinize gelirler. Uzuldugunuz konularda üzüntünüzü belli etmeyin. Farkettikce üstünüze gelir bazı tipler.

Mesafeyi koruyup duymayacaksınız. Gülüp geçin. Sizin hassas biri olduğunuzu farketmislerse ondan da üzerinize gelirler. Uzuldugunuz konularda üzüntünüzü belli etmeyin. Farkettikce üstünüze gelir bazı tipler.
Nişanlıma söyledim,o takma vs diyor ama onları da atamıyor da satamıyorda ama gidip ben de sert tabirlerle değil naif dille söylüyorum yaşadıklarımı aslında eşim nikahım oldu sadece bir kaç ay sonra düğünüm var. Ama sorun şu ki nikah olduktan sonra çıkan pençeler... Üç sene dile kolay... Hep balım gülüm. Ayrı ayrı şehirlerde yaşayacağız nasipse

Böyle yatlari katlari yok, memur hayati denilebilir oyle soyleyeyim. Ama bize gore cok daha iyiler tabi.
Anladığım kadarıyla öyle çok büyük bi fark yok ama karşı taraf gorgusuz belliki, bu aile bunu hep başına kalkar senin, nişanlında böyleyse bence bi daha düşün.
Ama arada fark gerçekten çoksa çok zor yürümez. Örnek vereyim bizim durumumuz gerçekten iyidir, abimin kız arkadaşı vardı onlarında durumu çok kötü (babası calismiyor kızın ev kirasıni bile bu kız ödüyor, evi bu geçindiriyor düşün) biz abimiz istiyor madem fakirlik te zenginlikte Allah'tan dedik bizimde desteğimizle evlendiler. Nışanlıyken sıkıntılar başlamı zaten, kılık kıyafetini bile abim sıkıntı etmeye başlamıştı ona rağmen evlendiler, evlendikten sonra 1 ay olmadan babasının evine götürdü abim(gerçi burda başka konular vardı ama yine de iş maddiyata dayanıyordu) şimdi baristilar ama hala soğukluk var aralarında, o yüzden böyle uçurum bi fark varsa bence bi daha düşün

Anladığım kadarıyla öyle çok büyük bi fark yok ama karşı taraf gorgusuz belliki, bu aile bunu hep başına kalkar senin, nişanlında böyleyse bence bi daha düşün.
Ama arada fark gerçekten çoksa çok zor yürümez. Örnek vereyim bizim durumumuz gerçekten iyidir, abimin kız arkadaşı vardı onlarında durumu çok kötü (babası calismiyor kızın ev kirasıni bile bu kız ödüyor, evi bu geçindiriyor düşün) biz abimiz istiyor madem fakirlik te zenginlikte Allah'tan dedik bizimde desteğimizle evlendiler. Nışanlıyken sıkıntılar başlamı zaten, kılık kıyafetini bile abim sıkıntı etmeye başlamıştı ona rağmen evlendiler, evlendikten sonra 1 ay olmadan babasının evine götürdü abim(gerçi burda başka konular vardı ama yine de iş maddiyata dayanıyordu) şimdi baristilar ama hala soğukluk var aralarında, o yüzden böyle uçurum bi fark varsa bence bi daha düşün
Ne tuhaf hayat... Beni büyütenler de çok yıprandı, en çok onlara üzülüyorum haketmiyorlar bizi. Abiniz ve eşi adına da üzüldüm dilerim tekrar o eski sıcaklığı yakalarlar. Ölümlü dünya zaten, aniden gelen ölümlerle yıkanıyoruz aslında bizlerle herkes şanslı olamıyor ne yazık ki, ettiğim ahlarla yaşıyorum şimdilik. O da başına bişey gelsin diye değil anlasın sadece diye ben el kızıysam o da el kızı olacak yarın, bana etti ona da ederler

Kimseye ah etmedim.Allah a havale ettim ki aradan çok uzun zaman geçmemesine rağmen bana yaptıklarını yaşadılar.ben de gördüm.

Hiç birinin ahını aldınız mı, yada ah ettiniz mi? İlahi adalet var öyle değil mi? Buna inanarak yaşıyorum diyebilirim. Bir insan bir insanı neden küçümser ki sırf maddiyat yüzünden, neden ağlatır ki saatlerce, neden fakirliği defalarca dolaylı cümlelerle yüzüne vurulur ki insanın? Amacım elbette karşı tarafın başına bir şey gelmesi değil ama bunu anlayacak bir insanı fakir görmek ve bunu biz size bunu yaptık, biz size bunu verdik diyecek kadar insan nasıl çirkinleşebilir? Biz oraya geldik, neden otel tutulmadı da o evde kaldık gibi cümleler bir de... Aç değiliz, açıkta değiliz kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz... Kimseden bir şey tamah etmedim, nişanlım gönüllü yapıyor yaptıklarını zaten yüzüme vuran da o değil, kuzeni şunu bunu. Susturamıyorum insanları, gönlüm naif. Konu yanlış yere açılmışsa affola.
yaptıgı terbiyesizlik bosverin siz mutlu olun kudursunlar

Ben bir kişiye ah ettim maalesef başına gelmeyen kalmadı. Çok üzüldüm. 7 yıl oldu hala burnu b.ktan çıkmış değil. Ama çok üzüldüm, keşke düzelse diye dua ediyorum o yüzden artık kimseye ah etmiyorum.
Siz de boşverin konuyu tam anlamadım ama nişanlınızla iyiyseniz ve o da sizi destekliyorsa başkalarına halt etmek düşer.

Ettirdiler diyelim :) kotulere bisey olmuyo ama merak etme..

Buarada ilerdede boyke seyler sorun olabilir. Ama nisanlin severek yapiosa kuzenine halt yemek duser:)

Nisanlisin ve nisanlinin akrabalari sizi kucumsuyor ve sen buna musade eden erkekle evleneceksin? Simdiden boyle baslayanlar sence daha neler yapar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X