"Ah keske ailemi dinleseydimde o adamla evlenmeseydim" yada tam tersini diyenler..

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118

Sevdiginiz insanla evlenmenize ailenizin karsi cikmasina ragmen evlenip mutlu/mutsuz olanlar...

Haydi paylasin...

Son düzenleme:
Ailem cok istedi esimle evlenmemi, sükür hicbir zaman pisman olmadim!!:kahve:

Ama ablamin keske babami dinleseydim, dedigi cok olmustur, 11 sene sonra bosandi, annemin ve babamin bütün dedikleri cikti cünkü!!!!:kahve:

Cevremdede gözlemledigim kadariyla bir evlilikte anne baba rizasi ve onayi olmadigi zaman o evlilik yüzde 90 yürümüyor!!:delphin:

Büyüklerimiz birseyler görüyor biliyorki bazi evliliklere onay vermiyorlar!! Her anne baba evladinin iyligni ister!! :kahve:

evlilikte anne ve baba rızasının önemli olduğunu düşünüyorum.
nede olsa onların hayat tecrubeleri ile daha mantıklı düşünebiliyorlar..
inşallah kimse pişman olmaz...

Bazi topiclerde okuyorum, ailem istemedi evlendim cok mutluyum yinede, yada keske dinleseydim cok mutsuzum diyenleri. Bu yüzden merak ettim bende.
Aileler tabikide bizden daha iyi görüyorlar ilerisini, ama söyle bir olay var, teyzemin kizida esiyle yaklasIk 8 sene önce evlendiler, enistemler felan o kisinin olmasini cok istemislerdi, tabi teyzemin kizida dahil, ama aradan yillar gectikten sonra, aslinda damatlarinin bos gezenin bos kalfasi oldugunu ögrendiler. Teyzemin kizida evlendigine pisman, eskiden cok severdim onu ama simdi Allah'in gücüne gitmesinde keske ölsede kurtulsam diyor!!
Biraz kader kismet isi herhalde.

ailem ailesini sevmedi mutsuz olursun dedi dinlemedim evlendim eşimle çok mutluyum
ailesiyle değil :delphin:

ayy inşallah herkezin anne babası onaylar hayırlısıyla tabi yaa etrafta pişman olan çok vardır eminim

galıba bızler aşık olunca gozumuz sevdıgımızın hatalarını gormuyor....
normal karsılıyoruz yada kapatıyoruz...
ama 3.kısıler ve ozellıkle aıleler daha farklı gozle bakıp....
kararlarıda dusuncelerıde daha dogru ve mantıklı oluyor...
bırde yasanmışlıklar tecrube işin içine gırınce haklı oluyorlar..
ama cok zor bır durum.... aıle ve sevgılı arasında kalmak ve gelecegının ne olucagını bılememek..
allah herkesı kaderınden guldursun..

kızlar ben severek evlendim annem çok üzülürsün evlenme dedi. babam yok bu arada. neyse evlendik çok zıt aile ve kafa yapılarımız çıktı. fakat çok merhametli ve iyi kalpli bir eşim var ve onu çok seviyorum hatta gece geç saatlere kadar çalıştığı için annemin yanına taşındık 2 senedir annemle oturuyoruz evleneli 2,5 sene oldu bu arada :)))))) kavgamız yok çok şükür belkide birbirimizi nerdeyse hiç görmüyoruz ondandır pazar bile çalışıyor :(((

iyiki annemleri dinelmeyip evlenmişim
hayatımda yaptığım en iyi şeydi

ailem evlenmeden önce hiç istemedi eşimi ama rabbime şükürler olsun ki ailemin rızasını alıp onunla evlendiğime çok mutluyum allah bozmasın...

biz severek evlendikk pişman değilimm
hatta tekrar dünyaya gelirsemde eşimle evlenirim ama ailesi başka olursa daha ii olur tabii

Ben daha annesinin birine sunu yapma kzm dypte kızın yaptıgı ve haklı cıktıgı bısey gormedım
Bu evlılık kurumu ıcınde gecerlı olsa gerek...
Aile demiyorum ama bir anne bir seye hayır dıyorsa dinlemek gerekir, bir bildigi gordugu mutlaka vardır.
ve o cıkar.. siz yinemii diye yerlerde surunmek aglamak ıstersenız ama sonuc degısmez:D

ben bundan 1yıl önce evlendim karşı çıkmadılar ama oailenin problem yaratacağını şunlar olabilir bak demişti babam ama ben istiyorum diye karşı çıkmadı ama evet babamın söyledikleri çıktı eşim asgari ücretle çalışıyodu gemi makinalarını bitirmişti yurtdışına gidebilmesi için sınavlar vardı onları kazandı ve 8ay sonra yurtdışına çalışan gemiye girdi ve ailesi kudurdu 500 ytl alan 4500 ytl almaya başladı ve sürekli beni kötüleyip aramızı açmaya çalıştılar ve en sonunda benden ayıramayacaklarını anladılar ve ya karın yabiz diye seçim yapmasını istediler veseçim yaptı eşim geldi ve ailesini seçti şimdi boşanıyoruzzzzz hala devam eden ve nekadar süreceği belli olmayan bi dava şimdi babam haklı çıktı ama evliliğme karşı gelmedi ama babam bile bukadarını beklemiyodu yani bizi ayıracaklarını diyorum ve keşke seni vermem deseydi ogünde evlenmeseydim

ben bundan 1yıl önce evlendim karşı çıkmadılar ama oailenin problem yaratacağını şunlar olabilir bak demişti babam ama ben istiyorum diye karşı çıkmadı ama evet babamın söyledikleri çıktı eşim asgari ücretle çalışıyodu gemi makinalarını bitirmişti yurtdışına gidebilmesi için sınavlar vardı onları kazandı ve 8ay sonra yurtdışına çalışan gemiye girdi ve ailesi kudurdu 500 ytl alan 4500 ytl almaya başladı ve sürekli beni kötüleyip aramızı açmaya çalıştılar ve en sonunda benden ayıramayacaklarını anladılar ve ya karın yabiz diye seçim yapmasını istediler veseçim yaptı eşim geldi ve ailesini seçti şimdi boşanıyoruzzzzz hala devam eden ve nekadar süreceği belli olmayan bi dava şimdi babam haklı çıktı ama evliliğme karşı gelmedi ama babam bile bukadarını beklemiyodu yani bizi ayıracaklarını diyorum ve keşke seni vermem deseydi ogünde evlenmeseydim

:( üzüldüm diyebiliyorum sadece ..gercekten uzuldum

ben keşke ailemin sözünü dinlemeseydim dedim çoook zaman..o zaman bu evlilik de olmazadı...
en çok ailem vesile oldu..bende aşık olmuştum ama anneme senin yüzünden diye çok dedim..onu sen çıkardın karşıma..sen zorladın diye çok söylendim...

ah cnm ya..baban ufak bişi tahmin etmiş.kim bilebilri böyle olacağıını senin evlendiğin insan da iş yokmuş kusura bakma..seni bırakmamalıyıd.ailesi isterse silsin..sen artık onun soyadını almışsın,karısı olmuşsun...bi süre sonra onlarda seni ne kadar sevdiğini anlar ve ona bi seçim yaptıramayacaklarını anlarlardı..
bazen paranın ne çok şeyi değiştirdiğine hayret ediyorum..kağıt parçası,yuvaları yıkıyo,karakterlleri değiştiriyo,kimine güç veriyo..kimini sapıttırıyoo..

ben kızınca ve kavga edince diyorum bunu, başka bir sıkıntım yok çok şükür....

ama ailelerin dedikleri mutlaka dinlenmeli ve bu konunun üstünde durulmalı ve damat adayını neden istemediklerini ayrıntılı öğrenmeli....

şimdi açık söylemek gerek, etrafımda var, çok efendi kişiler ama ekonomik nedenlerle istemiyorlar, ya da mezhep farkları yüzünden istenmiyorlar, aileleri nedeniyle istenmiyorlar yani ölçü ne olmalı....? sizin ve aile beklentileriniz hangi durumlarda farklılaşıyor?

bir de adamın çapkın olduğu, şiddete eğilimli olduğu vb. paçalardan akıyordur, siz farketmiyorsunuzdur aşktan dolayı....aileniz açıkca görüyordur....

bazı vakalarda istenmeyen damat daha sonra evin en kıymetlisi olur....
bazılarında istenmeyen damat gerçekten ailenin dediği gibidir....
bazılarında istenen damat sonra istenmez olur....

yani bu konu oldukça karmaşık olduğu için farklı farklı yanıtlar gelecektir....

ben ailemin istemediği biriyle evlendim ve iyikide evlenmişim.belkide hayatımda en iyi yaptığım işti.ailemde şuan benimle aynı görüşe sahip.bazen ailellerde yanılabiliyor. tabiki evlilik şans oyunu gibi bişey bence şansın varsa kazanıyorsun yoksa kaybediyorsun.

Back
X