Ah otizm ahh

Evrim34

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2017
92
26
8
31
Oğlum 4 yaşı bitti hala konuşamıyor.2.5 yasinda otizm teşhisi aldı.beni en çok üzen diğer çocukların onun bu durumunu fark etmeleri.onu da alin araniza dediğim zaman ama o anlamıyor ki demeleri.otizm anneleri.. sizde yasıyormusunuz bu gibi durumlari?

Anlamıyor değil ki, sadece daha farklı bir şekilde algılıyor herşeyi. Otizmli çocuklarda 5-6 yaştan sonra konuşma görülebiliyor, bunun için çok üzülmeyin yani zamanla olur. Özel Eğitim alıyor mu, alıyorsa gittiğiniz kurumdan arkadaş edinebilir. Özel çocuklar birbirlerini daha iyi anlıyorlar, en azından birbirlerini yargılamadan ilişki kuruyorlar.

Oğlum 4 yaşı bitti hala konuşamıyor.2.5 yasinda otizm teşhisi aldı.beni en çok üzen diğer çocukların onun bu durumunu fark etmeleri.onu da alin araniza dediğim zaman ama o anlamıyor ki demeleri.otizm anneleri.. sizde yasıyormusunuz bu gibi durumlari?
Merhabalar benim de kuzenim otizm çok iyi bir eğitim aldı kendisini ifade edebiliyor dersleride pek iyi maşallah sorularınız olursa cevaplayabilirim

Anlamıyor değil ki, sadece daha farklı bir şekilde algılıyor herşeyi. Otizmli çocuklarda 5-6 yaştan sonra konuşma görülebiliyor, bunun için çok üzülmeyin yani zamanla olur. Özel Eğitim alıyor mu, alıyorsa gittiğiniz kurumdan arkadaş edinebilir. Özel çocuklar birbirlerini daha iyi anlıyorlar, en azından birbirlerini yargılamadan ilişki kuruyorlar.

Acaba ben mı büyütüyorum diyorum bazen ama bu farklı oluş her zaman karşımıza çıkıyor eğitime gidiyor ama ordaki çocuklarda aynı kendi hallerindeler.birbirleriyle iletişimde bulunmuyorlar.amcasinin oğlu var 6 yaşında geçen doğum günü vardı bize geldiğinde adını söyleyerek artık konuşacak mı 5 yaşına girdiğinde dedi cevap veremedim

Özel eğitim alıyor değil mi? İleri de mutlaka konuşmaya, kendisini ifade etmeye başlayacaktır iyi bir eğitimle. Kuzenimin oğlu otizimli. Yaklaşık 2 senedir eğitim alıyor ve kendi derdini 2-3 kelimelik cümlelerle de olsa anlatabiliyor. 5,5 yaşında şuan ve kendi giyinebiliyor, kendi yemeğini yiyebiliyor, tuvaletini söylüyor, acıktığında veya bir şey istediğinde söylüyor. Ama malesef diğer çocuklarla olan iletişimi hala az. Ama yine de kendi kendine oyun oynuyor veya kendinden büyüklerle kısacık sürelide olsa oyunlar oynuyor. Hemen sıkılıyor sonra yine kendi oyunlarıyla, zıplayıp atlamalarıyla devam ediyo
Ve hayır siz abartmıyorsunuz. İçinde olduğunuz durum, yaşadıklarınız kolay kaldırılabilecek bir şey değil. Ciddi anlamda psikolojinizin güçlü olması gerekiyor, dirayetli, sabırlı olmanız gerekiyor. Sadece biraz daha kabullenmeniz gerekiyor, üzülmek yerine daha çok çabalayıp çocuğunuzun daha da kendisini ifade edebilmesi için çalışmanız gerekiyor. Sizin çocuğunuz her şeyi algılıyor sadece farklı şekilde algılıyor veya ona karşı daha basit cümlelerle yaklaşmanızı bekliyor. Siz zaten farkındasınızdır bunların ve çocuğunuzun daha iyi olması için çabalıyorsunuzdur eminim.
Allah yardımcınız olsun. Umarım çocuğunuz ilerleyen her gün daha da iyiye gider.

Acaba ben mı büyütüyorum diyorum bazen ama bu farklı oluş her zaman karşımıza çıkıyor eğitime gidiyor ama ordaki çocuklarda aynı kendi hallerindeler.birbirleriyle iletişimde bulunmuyorlar.amcasinin oğlu var 6 yaşında geçen doğum günü vardı bize geldiğinde adını söyleyerek artık konuşacak mı 5 yaşına girdiğinde dedi cevap veremedim
Allah yardımcınız olsun, siz çok güçlü olmak zorundasınız. Çocuklar zaten kendi akranlarına karşı bile çok acımasız davranabiliyor malesef, oyüzden siz herzaman çocuğunuza destek olacaksınız, elinizden geleni yapıyorsunuzdur zaten, çevreyi de görmemeye çalışın, insanlar anlayışsız davranıyorlar çoğu zaman. Allah kolaylık versin

cocuklar acımazsız olabilyor ama bu bilmediklerin ileri geliyor.
bu seni yıldırmasın. cocuklar lütfen oglum kızım neyse bir hasta ama bu gececek. oyun oyunaması lazım. gibi konuşmalar belki işe yarar. yada süper anaları orada ise onlar ile konuşup cocuklarını bu durumu anlatsınlar ve birlikte oyun oynasınlar.
baktın orada ark cıkmadı başka parka başka parka... dene. okulların ana sınıfları ile görüş. özel egitim sınıfları var. sgk ve milli eğitim destekli onlar ile görüş. olmadı bana getir ben oynarım onunla :)

Merhaba
Benim kardeşim otizmli 22 yaşını dolduracak Ağustos'ta :) öncelikle şunu söyleyeyim bizler sanılanın aksine çok şanslı insanlarız aslında evet önceleri zor gelecek size bu durum ama zamanla anlayacaksınız ki çocucuğunuz aslında diğer çocuklardan daha zeki,daha sevgi dolu sadece yardımınızla kendi dünyasından çıkması lazım.Rehabilitasyon merkezinde aldığı eğitimle yetinmeyin devamlı konuşun onunla oyunlar oynayın göreceksiniz dikkat süresi hergün biraz daha fazlalaşacak geçte olsa konuşacaktır inşallah.Kendi dünyasına çekilmesine müsade etmeyin.İnsanların ne söylediğine ne düşündüğüne asla kulak asmayın siz çok özel bi çocuğa sahipsiniz :)

Bizim yeğenimiz otizmli değil fakat 7 yaşında konuşmaya başladı çocuk özellikle erkek çocuklarında bu var bence hiçbi problem yok sıkmayın canınızı.

Özel eğitim +oyun ablası tavsiye ederim. İşini gerçekten iyi yapan birini bulursanız ilerlemesine şok olursunuz

Kardesi yoksa ve İmkaniniz varsa kreş ya da iyi bir oyun ablası çocuğunuz için iyi olabilir.

Merhaba
Benim kardeşim otizmli 22 yaşını dolduracak Ağustos'ta :) öncelikle şunu söyleyeyim bizler sanılanın aksine çok şanslı insanlarız aslında evet önceleri zor gelecek size bu durum ama zamanla anlayacaksınız ki çocucuğunuz aslında diğer çocuklardan daha zeki,daha sevgi dolu sadece yardımınızla kendi dünyasından çıkması lazım.Rehabilitasyon merkezinde aldığı eğitimle yetinmeyin devamlı konuşun onunla oyunlar oynayın göreceksiniz dikkat süresi hergün biraz daha fazlalaşacak geçte olsa konuşacaktır inşallah.Kendi dünyasına çekilmesine müsade etmeyin.İnsanların ne söylediğine ne düşündüğüne asla kulak asmayın siz çok özel bi çocuğa sahipsiniz :)
Maşaallah ne güzel bir ablasiniz. Inşaallah benim de buyuk kizim sizin gibi bir abla olur kardeşine. Benim de oglum otizmli ve işitme engelli. 6 yaşına geliyor. Konuşamıyor henüz. Bazen herşey çok zor olabiliyor ama melegim için gerçekten de bütün zorluklara değer.

Merhaba
Merhaba
Benim oglum suan 40 aylik ve henuz konusamiyor anne baba mama gibi kelimeleri var.atipik otizm tanisi aldi .ben suan cok panik halindeyim oglumun gelecegi icin cok endiseleniyorum.bu forumlarda hep bizim gibi kucuk cocuklarin anneleri var genelde.oglum buyuyunce kendine yetebilirmi diye cok dusunuyorum.egitimcisi cok zeki oldugunu soyluyor zekasi ile ilgili sorunu yok cok sukur.rica etsem kardesinizi biraz daha anlatirmisiniz.okula gidebildi mi?
Arkadas edinebiliyor mu lutfen biraz daha bilgi verin cok zor durumdayim

Back
X