• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah şu emrivakiler...

çok rastlanan durum:) çiftler romantik samimi ufak bir düğün hayali kurar.. sonra aileler devreye girer.. düğün olur sazlı sözlü bol göbekli kalabalık bişiy :)
ya hiç yapmayacağız düğün istemiyoruz diyip arkadaşlarınızla birşeyler organize edip sittin sene ailelerin kafanıza kakmasını çekeceksiniz ya da kalabalık düğünü nasıl daha çekilir hale getiririzi düşünüp yeni planlar kuracaksınız..
hem düğün yapalım hem gereksiz kalabalığı çağırmayalım mümkün değil maalesef..
düğün gereksiz kalabalıkla göbek atılan bir ritüel toplumumuzda :) azıcık elit olsun bi kalite olsun diyip çok didiklerseniz bütün gece üfleyip püfleyip "ay içim daraldı" diyen teyze amcaları çekersiniz bi de..
eşimle müzik seçimimizi zevkli kılmaya çalışıp yaşadık bunu.. "ay mevlüte gitsek daha çok eğlenirdik"dediler.. bir somurtma.. ailelerde hemen "ay memnun olmadı şinasi dayı" telaşı :)
en mutlu gününüz kimseyi kırmadan eğlenmeye bakın.. düğün 1 günde bitiyor o kırılanlar o kırgınlıklar bi ömür sürüyor..

O ''ay memnun olmadi şinasi dayi'' telaşi direk benim annemi anlatiyor :) Ayrica toplumumuzdaki ritüeller sağolsun çok yorucu kiliyorlar işi ama işte naparsin büyükleri de kirmak istemiyor kimse bir noktada :) Açikçasi benim buradaki şaşkinliğimin bir diğer sebebi de şu ana kadar isteklerimize hiç karşi çikiş olmamasiydi , ilişkimiz konusunda yani.Aileler bu yaz için yapalim düğünü diye öneri sundular misal ama ben yüksek lisans ve işi bi arada götürücem böyle bir şey istemiyorum bu sene , 26dan önce olmaz dedim kibar bir dille ne alinan oldu ne de ikinci kez tekrarlayan :) Ama demek ki gerçekten önemli oluyor bu davetli mevzusu ki ikilemeler var :) Teşekkürler tavsiyeler için :KK50:

Benim kastetdigim annenizin nişanlısıniz ailesinin çağırmayi düşündüğü kişileri nikaha çağırmasi orda taki olur herkes evine gider fazla bir para ödemiyosunuz belediyeye bağlı yerlerde ama aileniz satavatli bir düğün istiyo sanırım o zaman işiniz zor :KK43:

Şatafatli olmasa bile herkes o düğünü görmeli mantiğinda malesef :KK45:Belediyeye bağli yerlerde para ödenmediğini de bilmiyordum bu arada.Teşekkürler , işim zor gerçekten :)

O ''ay memnun olmadi şinasi dayi'' telaşi direk benim annemi anlatiyor :) Ayrica toplumumuzdaki ritüeller sağolsun çok yorucu kiliyorlar işi ama işte naparsin büyükleri de kirmak istemiyor kimse bir noktada :) Açikçasi benim buradaki şaşkinliğimin bir diğer sebebi de şu ana kadar isteklerimize hiç karşi çikiş olmamasiydi , ilişkimiz konusunda yani.Aileler bu yaz için yapalim düğünü diye öneri sundular misal ama ben yüksek lisans ve işi bi arada götürücem böyle bir şey istemiyorum bu sene , 26dan önce olmaz dedim kibar bir dille ne alinan oldu ne de ikinci kez tekrarlayan :) Ama demek ki gerçekten önemli oluyor bu davetli mevzusu ki ikilemeler var :) Teşekkürler tavsiyeler için :KK50:

canım aynen öyle.. ne kadar anlayışlı ne kadar uyumlu da görünseler.. iş "düğün"e "ele güne karşı"ya gelince herkesi bir "şinasi dayı" telaşı alır normaldir :)
düğün evlenenlere ait birşey olamıyor.. aileler aslında çocukları doğduğu gün "düğün"e odaklanıyorlar bilinç altında..
kızım 2 yaşında.. deselerki ilerde düğün yapmayacak,,, şimdiden içim burkulur :) anne baba başka bir alemden bakıyor olaya anlayışlı olacaksınız gençler :)

canım aynen öyle.. ne kadar anlayışlı ne kadar uyumlu da görünseler.. iş "düğün"e "ele güne karşı"ya gelince herkesi bir "şinasi dayı" telaşı alır normaldir :)
düğün evlenenlere ait birşey olamıyor.. aileler aslında çocukları doğduğu gün "düğün"e odaklanıyorlar bilinç altında..
kızım 2 yaşında.. deselerki ilerde düğün yapmayacak,,, şimdiden içim burkulur :) anne baba başka bir alemden bakıyor olaya anlayışlı olacaksınız gençler :)

Öncelikle allah bağişlasin kizinizi :DBir anneden daha ayar almiş olduk haha.O zaman şöyle diyoruz anneyi kirmadan ikna edebilirsek ne ala , edemezsek pekala :)

Öncelikle allah bağişlasin kizinizi :DBir anneden daha ayar almiş olduk haha.O zaman şöyle diyoruz anneyi kirmadan ikna edebilirsek ne ala , edemezsek pekala :)

bi de "anne olunca anlarsın" diyeyim de tam olsun o zaman :) şaka bi yana hep kızım mutlu olsun istedikleri olsun isteyen bir anneyim çoğu anne gibi :) yanlış anlaşılmasın :)

kız "samimi olsun mütevazi olsun" derken anne "neee düğünü mü olmayacakmış bitanecik bebeğimin" moduna girebiliyor :) orta yol bulunur herkes mutlu olur inşallah.. derdiniz bu olsun her zaman daha büyük dert olmasın hayatınızda..

İşte ona da sicak bakmiyorlar.Amaç asil o şenlikte olmalari hatta :) En son baktim ikna edemiyorum bunlara bi yer tutarim gelinsiz damatsiz yapsinlar bizim düğünü :KK49:
Yok canim o zaman soyle ellerini ceplerine atsin iki ailede siz iki genc altindan nasil kalkicaksiniz 500 kisi azmi.benim kir dugunu oldu hayalimdeki gibi 450 kisiydi onlarin icinde vay efendim kaynanamin komsusunun geliniin topugu cimlerde su yemis bi yere saplanmista iste ayagi burkulmus bunun icin bize geldi kv dugunde:)yani didisinin didisi hem gelecek hem mutlu olmayacak sen bu ayri nikah isine ayil bayil ikna et:)intihar numarasina kadar gotur:):):)

bi de "anne olunca anlarsın" diyeyim de tam olsun o zaman :) şaka bi yana hep kızım mutlu olsun istedikleri olsun isteyen bir anneyim çoğu anne gibi :) yanlış anlaşılmasın :)

kız "samimi olsun mütevazi olsun" derken anne "neee düğünü mü olmayacakmış bitanecik bebeğimin" moduna girebiliyor :) orta yol bulunur herkes mutlu olur inşallah.. derdiniz bu olsun her zaman daha büyük dert olmasın hayatınızda..

Kesinlikle :) En kötü günümüz böyle olsun yani :)

Yok canim o zaman soyle ellerini ceplerine atsin iki ailede siz iki genc altindan nasil kalkicaksiniz 500 kisi azmi.benim kir dugunu oldu hayalimdeki gibi 450 kisiydi onlarin icinde vay efendim kaynanamin komsusunun geliniin topugu cimlerde su yemis bi yere saplanmista iste ayagi burkulmus bunun icin bize geldi kv dugunde:)yani didisinin didisi hem gelecek hem mutlu olmayacak sen bu ayri nikah isine ayil bayil ikna et:)intihar numarasina kadar gotur:):):)

Ya onlar zaten her şeyi biz yapicaz , en güzelini yapicaz modundalar.Ama biz bi kismini ödeseler bile çoğunluğunu sirtlarina bindirmek istemiyoruz.Şükür ki bizim durumlar onlara göre bi nebze daha iyi.Ama tabii evi , eşyasi derken ne kadar dayaniriz bilemem :) İntihar numarasi demek haha kalbine inmezse ikna olur herhalde :) :)

Ya onlar zaten her şeyi biz yapicaz , en güzelini yapicaz modundalar.Ama biz bi kismini ödeseler bile çoğunluğunu sirtlarina bindirmek istemiyoruz.Şükür ki bizim durumlar onlara göre bi nebze daha iyi.Ama tabii evi , eşyasi derken ne kadar dayaniriz bilemem :) İntihar numarasi demek haha kalbine inmezse ikna olur herhalde :) :)
Hahah napalim cicim hersey mubah suan:):)insaallah bi kere yasaycaksin icinde kalmasin:)

Kesinlikle bende öyle düşünüyorum.O kadar masrafi gereksiz insanlar için yapacağamiza kendimize , belki balayina belki evin içine harcariz yani ne gerek var milleti memnun etmek için külfete.Bakalim umarim başarili olurum ikna konusunda.Zamanim var en azindan bunun için :)

Çok da doğru düşünüyorsunuz.:KK66: Madem ki zamanınız da var şöyle ara ara çıtlatırsınız bu durumu ailelerinize. İnşAllah problem çıkarmazlar da her şey sizin istediğiniz gibi olur.:KK68:

Öncelikle merhaba
Kısaca bahsedeyim kendimden ; 25 yaşindayim ve yaklaşik alti buçuk aydir sözlüyüm.Nişan vs. istemediğimi belirttim ben hemen sözden sonra.Önümüzdeki yaza düğün yapmayi planladik hep.Bu sene ikimizinde en yoğun dönemlerinden biri olacak iş hayatinda , bu nedenle 10-11 ay sonraya düğün yapacak olmamiza rağmen şimdiden karinca kararinca planlar yapmaya başladik.Hatta çoğu detayi belirlemiştik bile , sahilde deniz kabuklariyla süsleyebileceğimiz sevimli , fazla büyük olmayan bir yeri gözümüze kestirmiştik hatta. O konuda da en ufak bir sorun olmadi.Tabii bilmiyordum ki ailelerin sevgilim kadar anlayişli çikmayacağini:KK61:

Şimdi şöyle ki biz bu karinca kararinca planlari yaparken rezarvasyon içinde bir bilgi alalim dedik.Çünkü ailemize yükü yikmadan kendimiz ödemeyi planliyoruz.Bir miktar olur aklimizda ona göre hesap yapariz diye öğrenmek istedik.Yemeği , orkestrasi vs. nasil bir ücret çikacak diye yani.Taslak olarak bir misafir listesi çikaralim dedik.Hobbaaa zaten burda koptu ipin ucu.Benim hazirladiğim 90 kişilik liste annemin didinin didisina kadar yazmasiyla 210 kişi oldu.Kisacasi benim sahil kenari düğün oldu mu size okyanus kenari :KK33: Bir öğrendim ki sevgilimin ailesinde de durum farkli değil.Bir 220 kişilik listede onlardan çikti :KK17: Daha kendi annemi bile ikna edememişken onlara nasil çağirmayin derim onu da bilmiyorum.Hatta annemin gönüldür hatirdir ayip olur gibi takintilarini düşününce onlari ikna etsek bile annem asil zor olan olacak , biliyorum :KK64:Bir akil verin lütfen.Ne gereksiz yere ömrümde bi defa gördüğüm insanlar gelsin de düğünün o samimiyeti bozulsun istiyorum ne de gereksiz insanlar için iki kat borca girmek istiyorum.Gerçekten yani annem sağolsun bizi kaziklamaya çalişan dolandirici amcama kadar listeye yazmiş:KK34:Tabii anne baba onlarda sonuçta kalplerini kirmakta olmaz ama işte...Siz olsaniz ne yapardiniz fikirlerinizi bekliyorum ahalii , şimdiden teşekkürler :KK50:
Sen görmemiş veya tanımıyor olabilirsin.Ama anne baban tanıyor.Onların da kendi tanıdık bildiklerini evlatlarının düğününe çağırma hakkı var.Nikah salonunda herkesi davet ettiğiniz bir nikah kıyar,sonrasında kendi istediğiniz özel bir grupla,düğününüzü yaparsınız.

Öyle mi ya , üzüldüm sizin kir düğününüze de bak şimdi :KK51: Ama neyse olan oluyor ne kadar ukte kalsada yapacak bir şey olmuyor , evliliğinizde mutluysaniz en önemlisi o :) Düğünler davetler hediyeler hep kisa süreli önemli olan yanimizdaki insan olacak :) Öyle teselli ediyorum bende şimdiden kendimi :)
Daha düğünüm olmadı nişanlıyım :) başka teselli edicek bişey yok ki zaten :))

Sen görmemiş veya tanımıyor olabilirsin.Ama anne baban tanıyor.Onların da kendi tanıdık bildiklerini evlatlarının düğününe çağırma hakkı var.Nikah salonunda herkesi davet ettiğiniz bir nikah kıyar,sonrasında kendi istediğiniz özel bir grupla,düğününüzü yaparsınız.

Tabii ki insanlari çağirma haklari var ama sadece hatir gönül için annem kendisininde yakin olmadiği insanlari vs. çağirmak istiyor.Ya da yakinlarsa bile bir gün halimizi hatrimizi sormamiş insanlari falan.Ayip olur diye yani :) Birde sanirim yöreden kaynakli olarak gürültülü , bol şamatali düğünler görmüşler hep annem ve ailesi.Sadece nikaha çağirma fikrine de pek sicak bakmiyor.Hi tabii hiç gelmemelerine ikna etmektense buna ikna etme ihtimalim daha yüksek :)

Back
X