- 23 Ağustos 2014
- 71
- 30
- 28
çok rastlanan durum:) çiftler romantik samimi ufak bir düğün hayali kurar.. sonra aileler devreye girer.. düğün olur sazlı sözlü bol göbekli kalabalık bişiy :)
ya hiç yapmayacağız düğün istemiyoruz diyip arkadaşlarınızla birşeyler organize edip sittin sene ailelerin kafanıza kakmasını çekeceksiniz ya da kalabalık düğünü nasıl daha çekilir hale getiririzi düşünüp yeni planlar kuracaksınız..
hem düğün yapalım hem gereksiz kalabalığı çağırmayalım mümkün değil maalesef..
düğün gereksiz kalabalıkla göbek atılan bir ritüel toplumumuzda :) azıcık elit olsun bi kalite olsun diyip çok didiklerseniz bütün gece üfleyip püfleyip "ay içim daraldı" diyen teyze amcaları çekersiniz bi de..
eşimle müzik seçimimizi zevkli kılmaya çalışıp yaşadık bunu.. "ay mevlüte gitsek daha çok eğlenirdik"dediler.. bir somurtma.. ailelerde hemen "ay memnun olmadı şinasi dayı" telaşı :)
en mutlu gününüz kimseyi kırmadan eğlenmeye bakın.. düğün 1 günde bitiyor o kırılanlar o kırgınlıklar bi ömür sürüyor..
O ''ay memnun olmadi şinasi dayi'' telaşi direk benim annemi anlatiyor :) Ayrica toplumumuzdaki ritüeller sağolsun çok yorucu kiliyorlar işi ama işte naparsin büyükleri de kirmak istemiyor kimse bir noktada :) Açikçasi benim buradaki şaşkinliğimin bir diğer sebebi de şu ana kadar isteklerimize hiç karşi çikiş olmamasiydi , ilişkimiz konusunda yani.Aileler bu yaz için yapalim düğünü diye öneri sundular misal ama ben yüksek lisans ve işi bi arada götürücem böyle bir şey istemiyorum bu sene , 26dan önce olmaz dedim kibar bir dille ne alinan oldu ne de ikinci kez tekrarlayan :) Ama demek ki gerçekten önemli oluyor bu davetli mevzusu ki ikilemeler var :) Teşekkürler tavsiyeler için