Ah şu kültür farkı ah!

Ya ben mi çok şey istiyorum. Hayat arkadaşı mı seçiyoruz çocuk mu büyütüyoruz anlamadım. Aman da aman gel hadi işin bi ucundan tut mu diyeceğiz illa. Kaç yaşında yetişkin adamlara taktikler yol göstermeler. Daralırım ben. Hiç annecilik oynayamam. Yeni nesil sayılırız biz. Ne zaman bitecek bu kendimi kadın gibi hissediyorum diyen erkekler. Neyse evlatlarımızı bu şekilde büyütelim en azından. Ah Kadesa ah. 1 buçuk yaşındaki oğullarına bezlerini çöpe atmalarını öğreten süper insan. Herkes senin gibi olur inşallah :)

yetişmeyen şeyi yetiştirmeyin bence :)
ben yemek konusunda biraz beceriksizim yani ama haksızlık ediyorum kendime çoğu zaman yetıstıremıyorum ben sadece yemek pısırıyorum
masayı hazırlayan salatyı ayranı tursuyu bılmem neyı hazırlayan o yemegı ısıtan o ben o arada makıneye camasır atıyorum cocugu yıkıyorum veya kendım yıkanıyorum :)
ama en pıs ısler hep bana kalıyor
masadan bır tabak tezgaha koymaz görevi orada bıtıyor

erkekler evlenmeden önce en az 3 sene yalnız yaşamalılar tecrübeyle sabit :27: o zaman kendi evinin temizliğini, yemeğini, ütüsünü yapınca o işleri sadece kadınların yapmadıklarını algılıyorlar.. çocuğunuz için yemek yapın, bir iki hafta çok yorgunum diye sallayın bütün işleri.. belki o zaman yardım etmeyi dener, aç ve pis kalınca..

erkekler evlenmeden önce en az 3 sene yalnız yaşamalılar tecrübeyle sabit :27: o zaman kendi evinin temizliğini, yemeğini, ütüsünü yapınca o işleri sadece kadınların yapmadıklarını algılıyorlar.. çocuğunuz için yemek yapın, bir iki hafta çok yorgunum diye sallayın bütün işleri.. belki o zaman yardım etmeyi dener, aç ve pis kalınca..

Yok rahatsız olmaz benimki.AÇ kalmaz peynir zeytin yer.Ortalığı çok dağıtırsa toplar ama süpürge çok canına tak ederse.O zamana zaten ben çatlarım.

Ben bu konularda bir şeyi çok merak ediyorum. Sevgiliyken, nişanlıyken birbirinizi hiç tanımadınız mı? Yani tanışıp ertesi gün evlenmiş gibi oluyor. Benim eşim ne kadar eşitlikçi olduğumu bilir. Yemeği ikimiz hazırlarız temizliği ikimiz yaparız. Bunu sevgiliyken de biliyordu nişanlıyken de. Siz bunları hiç konuşmadınız mı?

Valla konuşsanızda siz adil olana denk gelmişiniz.Konuştuk tabi gerektiği yerde dedi ama ben gereken yerleri daha bulamadım.Ha perdeleri asar,masayı toplar,bazen oğlanı uyutur.bazen markete gider,kreşten oğlanı alır ve arada da çamaşırları asar.Acaba dedim çok mu üstüne gittim.Eh bir iki bi şey de yapıyor aslında.

yöreyle kültürle alakası yok bence yetişmeyle alakalı. aman sen erkeksin kızım abine su getir diye yetiştirilirse onlarda kendilerine hizmetçisiymişsin gibi davranır. anne rolü çok önemli...

Benim babam mutfakta çok faaldir, eşimde aksine bi o kadar mutfaktan kopuktur. Erkek kardeşim ev işlerinden hiç anlamaz, kendi odasını dahi toplamaz ama eşim aksine ev işlerinde beceriklidir. Yani demem o ki her erkek aynı değil ve ilgilendikleri ellerinin becerilerinin yatkın olduğu konular farklı. Bi anda yaptıramazsın zaten hiç bir şeyi. Ufak ufak zamanla ve canımla cicimle yaptırmaya bak. İnatlaşırsan, suyuna gitmezsen ters teper buda hiç bir işe yaramaz :19:

Anneler oğullarını el bebek gül bebek yetiştiriyor sonra oğluma suyunu bile kendim verdim diye bide övünüyorlar. Benim kaynana da oğluna hizmet etmek için çırpınır doğal olarak eşim de öyle istiyor ama bazen birlikte yemek yaparız zevk için yapar onu da.:32:

yoo bizde erkekler yapar karadenizliyim.Onlarda egeli bizde erkek kadın işi yapmaz diyor.Farklı yerlerde yetiştik haliyle farklı kültürlerimiz var.

Ben bu işi anlayamadım. Eskiden kadın çalışmazdı hatta karısını çalıştıran erkek biraz ayıplanırdı.Kadın evde iş yapar,çocuk yetiştirirdi, erkeğin ise evde iş yapması ayıptı.

Şimdi kadının çalışmaması neredeyse ayıp oldu mutlaka çalışılması lazım hatta oğlan anneleri çalışan kız diye kendilerini paralıyorlar ama erkeğin iş yapması hala ayıp !!!!!!!!!! (aman çöp döksünmüş çöp dökmek nedir ki ev işlerinin yanında:44:)

Biz çalışırken yarım mı çalışıyoruz, 2 saat işe gidip geri mi geliyoruz, 1 gün çalışıp 5 gün yatıyor muyuz??? hayır tam zamanlı onlar kadar ve bazen daha fazla. Eee o zaman evde iş yapmaya gelince neden eften püften iş bile sayılmayan çocuğun yapacağı işleri yaptıklarında bile madalya bekliyorlar?

Bence bu konuyu biz kadınlar olarak küçümsemeyip sıklıkla dile getirerek nasıl ''kadın çalışsın'' imajı zamanla yerleşmişse ''erkek evde iş yapsın'' imajını yerleştirmemiz gerekli yoksa telef olacağız:50:

Son düzenleme:
Örnekte kültür farkıyla alkalı bişey bulamadım ben.

Bence şey
Konu sahibinin ailesinde erkekler de ev iş yaparmış
Ama eşinin ailesinde yapılmazmış, eşi o yüzden ev işi yapınca kendini kadın gibi hissettiğini söylemiş

Son düzenleme:
Sunlari bunlari yapiyor diye saymissiniz. Eee? Adam o kadar seyi yapinca sayilmiyor da iki tane patates dogramadi diye mi suclu oluyor? Hic yardim etmeyen biri degilmis. Camasir asmaya kadar elinden geldigince yardim ediyormus zaten. Ben de sizin gibi bayanlari anlamiyorum. Bu neyin yarisidir, neyin hirsidir anlamadim. Yok, ille yemegi de yapacakmis. Adam her konuda becerikli ya da istekli olmak zorunda degil ki. Hele de yetistirilme tarzi boyle degilse... Evde is bolumu yaparsiniz, yapabildigini o yapar, ki yapiyormus da zaten, siz de mutfaga bakarsiniz. Amma buyutmussunuz konuyu.

Karsinizdaki kisiyi zorla kendi kaliplariniza sokmaya calisirsaniz daha cok huzurunuz kacar boyle. Zira karsinizdaki kisi sizin elinizde yetisecek kucuk bir cocuk degil, artik yasini almis, karakteri oturmus bir adam. Koskoca insanlari yeni bastan buyutmeye calisiyorsunuz. Sonra da yapmadi, etmedi, kavga cikti... Boyle konulara cok rastladim. Seninki yapiyormus bir de, tekrar belirteyim. Umursamaz, ev isiyle alakasiz degilmis yani.

Sadece cocugunuzla kendinize yemek yapip, adami umursamamanizi cok yadirgadim. Cok ayip birsey bana gore. Esinizin yerinde olsam size duydugum guven bayagi sarsilirdi herhalde. Cins olarak herhangi bir tarafi da savundugum yok, objektif bakarak yorum yaptim.

Son düzenleme:
Kızlar merhaba.Gene ben bi türlü kocamla aynı frekansta buluşamayan çözmek için debeleyen ben.Durum şu yemek hazırlığında bi patatesleri kızartmalık doğrar mısın çok yorgunum dedim.Cevap kendini kadın gibi hissediyomuş,alışkın değilmiş vs.Alıştrmaya çalışıyorum oda olmuyor.Bende dışarda erkek gibi çalıştığım için rahatsızım dedim. cevap çalışma o zaman.Yani bu kadar ters tepecek şekilde de söylemedim ama anlamıyor.Bende oğlumla kendime yetecek kadar yaptım,oda yumurta kırıp yemiş.Bundan sonra böyle yeter dedim.Evde hiç bi şey yapmıyor,anası da öyle büyütmüş tamam da bende çok yoruluyorum inanın.nasıl yaklaşmalıyım ki bu tür olumsuzluklar yaşamayım.

Basta nasil alistirirsan oyle gider bence de sana yardimetmesi gerekir hayat musterek madem yapmam duyor ben olsam kazandigim paranin bi kurusunu vermezdim bu erkek işi senin kazandiginla gecinelim derdim kendime de iyi bir yardimci kadin tutardim

Evliliğinizin başlangıcında böyle alıştırmışsınız demekki . .Ben kültür farklılığı göremedim bu konu üzerinde
Mesela bizim evde ütüleri eşim yapar benim yaptığımı begenmiyor. . Sizde ben senin gibi yapamıyorum sen çok güzel patates doğruyorsun diyin azıcık gönlünü yapın :34: Ben böyle yaparak kendi ütülerimi bile eşime yaptırmaya başladımmmm :37:

Valla konuşsanızda siz adil olana denk gelmişiniz.Konuştuk tabi gerektiği yerde dedi ama ben gereken yerleri daha bulamadım.Ha perdeleri asar,masayı toplar,bazen oğlanı uyutur.bazen markete gider,kreşten oğlanı alır ve arada da çamaşırları asar.Acaba dedim çok mu üstüne gittim.Eh bir iki bi şey de yapıyor aslında.

Bir kere çalışan bir bayanın eşinin hiç bir şey yapmama opsiyonu yok bence. Erkek bütün gün sırtında taş taşımıyorsa tabi. Ben ikisinin de masa başı işlerde çalıştığını farzediyorum. Bu sayılan şeylerde de buna şükür diyecek bir şey göremiyorum ben. Sofrayı topluyorsa (toplamaktan kastım tabağı alıp lavaboya koymak değil, makineye koymak ve tezgahı toparlamak), yemeği sizin yapmanız abes değil. Ama kendi oğlunu arada uyutması lütüf değil. Az bile yapıyor. Bu ne ya, kendi evladıyla ilgilenen babanın yaptığı iş mi şimdi. Çocuk büyütmek tek kişilik görev değildir. Çamaşır asmak güzel ama ütü ile kıyaslanamaz bile. Markete gitmek, kreşten oğlanı almak da kimin yolu düşüyorsa onun yapacağı şeyler. Çok matah şeyler değil. Temizlikte işin ucundan tutuyor mu? Bir günden bir güne toz alıyor mu? Yoksa siz koşturup dururken elinde kumanda televizyon mu izliyor.

Bu bir yarış değil, hayatı paylaşmak. Hayat müşterekse tüm dertlere ortak olmak. İlla mutfakta %50 %50 olcak diye bir şey yok ama evin yükünü %50 %50 paylaşmak. Yetişkin bir adam sürekli küfrediyorsa bu saatten sonra değiştiremezsiniz demek olur mu? Bir yanlışı varsa değişecek. Ve biri iş yaparken diğerinin totosunu yayması yanlış.

konu sahibii arkadaşımm acaba sen oğluna öğretecekmisinkii patates doğramayıı eşinii yadırgıyorsunn
bu kadar basit şeyler inanın dert edilecek şeyler değill
nedemek oğlumla bana kadar yaptımm
benim eşim olsaa oo tabağıı alır kafamada ters çevirirdii

Back
X