• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ah şu öğrencilik...

Frankie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
7
0
36
Samsun
8. sınıf öğrencisiyim ;
biliyorsnuz ki sbsye girmek zorundayım çok daraldım dershanenin en çalışkan sınıfındayım bu cumartesi sınavım var o kadar mutsuzum ki ya düşersem vs. vs. gibi konular düşünüyorum çalışma isteğimde gelmiyor artı şu anda saat 4 hava kararıncada çalışmak istemiyorum dershane birincisi 480 lerde alıyor ben 440larda zaten evde bi baskı var bunalıyorum tv izlemekten kıstım haftada 1 gün oda bazen bilgisayara 10 dakkalığına giriyorum ama bunaldım
benle aynı duyguları yaşayan bu sitedeki öğrenciler varmı ??? :50:

Senin gibi değilde hala 23 yaşında sınavlarla uğraşan bir insanım.
Maalesef hayatta bir yere gelmek istiyorsan birşeylerin çabasını vermen lazım.
Bende bugünlerde üni. sınavları ve kpss sınavından dert yanıyorum.
Ama kimse için değil kendim için çalışıp çabalıyorum.
Sende vaktin ve imkanın varken daha bu yolun başındayken çalış
Başka birşey yada başka bir sorumluluğun yok hayatta sadece kendine yönelik çaban.
Ama bu değildir ki en güzel çağlarını 24 saat ders başında geçir sosyal hayatınada vakit ayır

ama çok bunalıyo insan bu sbse bittti sonra ygs daha neler hiç bırakmıcak sınavlar peşimizi bide şu var ben hayvan değilimkide sabah akşam ders çalışim hayvan bile dayanamaz buna :52:

ama çok bunalıyo insan bu sbse bittti sonra ygs daha neler hiç bırakmıcak sınavlar peşimizi bide şu var ben hayvan değilimkide sabah akşam ders çalışim hayvan bile dayanamaz buna :52:

Bizim zamanımızda lise giriş sınavı vardı
Sonra öss
Öss bitti üni sınavları
O yetmedi birde kpss
Ama sonu gelirmi bilmem.
Senin gideceğin akademik yola bağlı.
Hayvan gibi ders çalışmak değil
Ama planlı ve programlı bir çalışmayla
Hem hayatını hem sınavlarını aksatmazsın.

Şu hayatta başarılı olan,Gıpta ederek baktığımız insanlar hiç biri kolay veya emek vermeden gelmemişlerdir bulundukları mevkilere. Şimdi kendinden ne kadar verirsen o kadar çok geri alacaksın. Televizyon izleme,yada internete girme. Belki çok iyi rahat bir işte çalışacaksın ilerde. Sadece imza atıp yollucaksn. işte ozmn bütün gün nette sörf yaparsın :) Emeklerinin karşılığını alman dileğiyle..

Aman sende sbs biter öss başlar
Öss biter kpss başlar
Uzar gider
Rahat ol,dershanenin seni bu hale getirmesine izin verme

Tam da beni anlatmıssın ben de 8. sınıf ögrencisiyim ve fen,inkılaptan nefret ediyorum.Diger dersleri seviyorum ama fen yazılısı denince kacacak yer arıyorum ve hic calısma istegim yok . :(

biliyorum size çok sıkıntılı geliyor şu an her şey.
ama sizin yerinizde olmak isteyecek o kadar çok insan var ki.
babam ve oğlum filmindeki bir söz gibi hayat çünkü
biz büyüdükçe hayallerimiz küçülüyor malesef.
oysa sizin önünüzde hayat daha engin bir deniz.
isterseniz doktor , isterseniz mühendis , isterseniz mimar olabilirsiniz.
koca bir okyanuz dolusu hayal sizin önünüzde
ve bunları gerceklestirmek icin imkanınız var
daha genceciksiniz
enerjiksiniz
ve su an sokakta olmanız gerekir piyanıo gitar kursundan cıkıp sinemaya gitmeniz gerekirken bizim sistemimiz malesef sizi hep sınava hazırlıyor
ama sunu eklemeliyim iyi bir liseye girmeniz sizi öss de en az yüzde 30 digerlerinin önüne gecirir.
6 aycık daha sabrediceksiniz ve sonunda cok güzel okullarda okuyup hayallerinize bir adım daha yaklasıcaksınız boyle dusunun.
kolay degil ama derslere zorunluluk olarak degil bilgi edinme olarak bakın ogrenmek güzeldir. her gecen gun daha kültürlü birer genc kıza donuseceginizi düsünün.
bu ülkenin iyi yetismis pırıl pırıl genc kızlara ihtiyacı var.
sansınızı iyi degerlendirin.

Güzelim şimdi senin tek sorumluluğun derslerin . Daha çok gençsin tabiki sıkılabilirsin , gezmek istersin, televizyon, bilgisayar istersin ama unutmaki bunlar için çok zamanın olacak. En güzel fırsatlar en fırtınalı günlerde gelirmiş.Şimdi sen elindeki fırsatları değerlendir.Bunlar şimdi sana boş nasihat gibi gelebilir ama unutmaki burdaki yazılanların çoğu tecrübelere dayanıyor.

24 yaşından sonra bir de tus gibi bir sınava girmeyi denemeni tavsiye ediyorum
oturup haline şükredersin

valla bitti çok şükür :)
tusa çalışmam gerekiyo ama çalışamıyorum ben de dertliyim bu konuda çok fena :((

Bende ygs,lys çalışamıyorum bi türlü
Geçtin sen bu yollardan bakalım artık
Hepimiz için hayırlısı olsun

Son düzenleme:
ay canım benim... hayatın her aşamasında her yaşında halletmen gereken sorumlulukların var. ama üzülme ona göre de gücün oluyor. işte bu yaşında bu sınavlarla boğuşa boğuşa, tv izlemek isterken ders çalışarak bu olgunluğa eriyorsun. lisede de, üniversitede de, seçeceğin alana göre belki kpss belki tus belki yüksek lisansa devam edersin... her zaman sınavların ya da sorumlulukların olacak. okumak sadece iş edinmek için değil canım kendini geliştirmek adına sana çok fayda sağlayacak. üstelik genceciksin... zihnin şu an ne görse kapar. senin yaşındayken çok çalışkan bir öğrenciydim. derslerden kalan vaktimi de gene bir şeyler okumaya, öğrenmeye harcardım.... iyi ki de böyle yapmışım. çünkü o zaman ne öğrendiysem hala aklımda. ama ileriki yaşlarda daha zor öğreniyor insan. orta sondan sonra ingilizce öğrendim. dile kabiliyetli de değildim ama çok çalıştım. aradan neredeyse 15 sene geçti hala dilim iyi. o hala yaşta öğrendiğim için, üniveristede muaftım, üds ye hazırlanmadan girdim.... ama eşim 20lerinden sonra dil öğrenmiş. hala iyi seviyeye gelemedi. bırakınca unutuyor çünki.... mesleğini eline alınca ders çalışmayacaksın. eve gelince ödev yapmayacaksın.... o zamanları hayal et. o zamanlar ne kadar iyi olmak istiyorsan daha kafan alıyorken bir şey öğren. ailen de seni bu yönde ilerletmek için baskı yapıyordur. senin iyiliğin için... inan ileride istesen de kafan almayacak, başka sorumlulukların olacak.

öpüyorum seni ablacım...

Bende ygs,lys çalışamıyorum bi türlü
Geçtin sen bu yollardan bakalım artık
Hepimiz için hayırlısı olsun

össye de fazla çalışmıyordum ama tus öyle değil bütün rakipler sağlam çalışıyor
valla birazcık dişini sıkıp da istediğin yere gitmeye bak cnm

Benim öğrencilerim de sbsye hazırlanıyorlar . Sen gibi bırakanlar isyan edenler de var 4 elle sarılanlar da .
Başarı ter kokar konu eksiklerini tamamlaya tamamlaya gidersen yükün hafifleyecektir .
Şimdiden ygsyi falan düşüme 4 sene var çünkü daha . Öyle düşünürsen ohooo . Sbs var lisedeki sınavların ygs lys ler vizeler finaller bütler yaz okulları . Yani kafadan 1oo sınava daha gireceksn minimum .
Tek sorumluluğun derslerin zaman denetimini yaparsan yapmak istediğğin sosyal aktivitelere de zaman ayırırsın . Rehber Hocanla konuşmanı tavsiye ederim
Başarılar diliyorum

Back
X