ah şu trafik korkum paranoyakmıyım acaba :(

ayln35

Kalbimin tek sahibi...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
293
77
38
hanımlar merhaba..benim derdim bana göre uykularımı kaçıracak kadar büyük.ne zaman araba kullansam o gece aklıma gelmeyen kötülük kalmıyor.nasılmı ? şöyle... ehliyetimi 2007 de aldım ama uzun yıllar araba kullanmadım.işimden dolayı arabayı öğrenmem gerekiyordu.çünkü işim oturduğum yerden değil arabayla bi oraya bi oraya maalsef. neyse eşim çooook güzel araba kullanıyor ve bağrış çağrış kavga ede ede benimle araba kullamayı öğretti bana.işlerimi halledebiliyorum şükür bi problem yaşamadım ama ne zaman ewe gelip yatağa girsem hemen aklıma ya kaza yapsaydım ya birine çarpıp öldürseydim ya ben ölseydim ya bi yerim kopsaydı ya sakat kalsaydım diye düşünüyorum valla korkudan ölüyorum.uykularım kaçıo.ve benim şansıma ne bilmiyorum haberlerde sürkli eci trafik kazaları izliyorum denk geliyor resmen :( mesela dün akşam oğlumu parka götürdüm gtirdim arabayla gaye4t sorunsuz gidip geldik.ama uyumak içn yatağa girince felaket senaryolarını yazdım hemen.napcam ben nasıl atcam bu düşünceyi kafamdan yardım edin.benim gibi olan varmı aranızda.

dipnot: hep sağ şeritten en fazla 70 km hızım olur.sola geçmem bile:KK17:

bir uzman yardımı alsanız iyi olur.
trafik korkusunu aşmışınız. daha başka şey var. adını şedemedigim

hanımlar merhaba..benim derdim bana göre uykularımı kaçıracak kadar büyük.ne zaman araba kullansam o gece aklıma gelmeyen kötülük kalmıyor.nasılmı ? şöyle... ehliyetimi 2007 de aldım ama uzun yıllar araba kullanmadım.işimden dolayı arabayı öğrenmem gerekiyordu.çünkü işim oturduğum yerden değil arabayla bi oraya bi oraya maalsef. neyse eşim çooook güzel araba kullanıyor ve bağrış çağrış kavga ede ede benimle araba kullamayı öğretti bana.işlerimi halledebiliyorum şükür bi problem yaşamadım ama ne zaman ewe gelip yatağa girsem hemen aklıma ya kaza yapsaydım ya birine çarpıp öldürseydim ya ben ölseydim ya bi yerim kopsaydı ya sakat kalsaydım diye düşünüyorum valla korkudan ölüyorum.uykularım kaçıo.ve benim şansıma ne bilmiyorum haberlerde sürkli eci trafik kazaları izliyorum denk geliyor resmen :KK43: mesela dün akşam oğlumu parka götürdüm gtirdim arabayla gaye4t sorunsuz gidip geldik.ama uyumak içn yatağa girince felaket senaryolarını yazdım hemen.napcam ben nasıl atcam bu düşünceyi kafamdan yardım edin.benim gibi olan varmı aranızda.

dipnot: hep sağ şeritten en fazla 70 km hızım olur.sola geçmem bile:KK17:

düşünmeyeceksin.... evhamlı bir insansın herhalde.... sonuçta trafikteysen hep risk var. . Bende kendim sürekli araba kullanıyorum rahatım ama başkasının yanında oturunca ha çarptı ha çarpacak gibime geliyor aman dikkat et araba var sürekli müdahale ediyorum korkuyorum yani gören araba kullanmıyor zanneder evham işte bunlar..ama kendim kullanırken bir şey yok.. rahat ol canım.. aklına getirme.. Allaha emanetiz. sonuçta kaldırımda yürüsen bile olacağı varsa oluyor Allah kimselere yaşatmasın..

Yolda yürürken hatta uyurken bile ölebiliriz oysa ki !
Ve siz 70 km hızla allah korusun bir yere çarpsanız airbagler açılır bunları düşünün biraz pozitif olun..

düşünmeyeceksin.... evhamlı bir insansın herhalde.... sonuçta trafikteysen hep risk var. . Bende kendim sürekli araba kullanıyorum rahatım ama başkasının yanında oturunca ha çarptı ha çarpacak gibime geliyor aman dikkat et araba var sürekli müdahale ediyorum korkuyorum yani gören araba kullanmıyor zanneder evham işte bunlar..ama kendim kullanırken bir şey yok.. rahat ol canım.. aklına getirme.. Allaha emanetiz. sonuçta kaldırımda yürüsen bile olacağı varsa oluyor Allah kimselere yaşatmasın..
haklısın kaderde varsa yatarken bile başına gelir insanın.ben araçta tekken sorun yok gayet rahatım.ama yanımda biri olunca mesela eşim çocuğum direksiyondada ben varsam içim mahvoluyor.mesela geçen gün eşim bi yerden dönerken arabayı bana verdi al kullan diye valla belli bi yol geldikten sonra ağlaya ağlaya geldim ewe.eşim arabada olunca elim ayağım titriyor kasılıyorum doğru bildiğimide yapamıyorum.ama eşim yokken sanki bisiklet kullanıyormuşum gibime geliyor.ne oluyor bana anlamıyorum :(

haklısın kaderde varsa yatarken bile başına gelir insanın.ben araçta tekken sorun yok gayet rahatım.ama yanımda biri olunca mesela eşim çocuğum direksiyondada ben varsam içim mahvoluyor.mesela geçen gün eşim bi yerden dönerken arabayı bana verdi al kullan diye valla belli bi yol geldikten sonra ağlaya ağlaya geldim ewe.eşim arabada olunca elim ayağım titriyor kasılıyorum doğru bildiğimide yapamıyorum.ama eşim yokken sanki bisiklet kullanıyormuşum gibime geliyor.ne oluyor bana anlamıyorum :KK43:
bende tek kullanırken rahatım birileri varken daha çok kasılıyordum ama zaman geçtikçe alıştım.. kafanı rahat tut kötü şeyler düşünme Allah korusun hata yapmana vesile olur kötü düşünceler.. Ben kaza yaşamış bir insanım (arabayla takla attık) ben kullanmıyordum yanda oturuyordum ama kazadan sonra bir müddet araba kullanamadım sonra olumlu düşünerek attım onu üzerimden ve şuan sorun yok çok şükür

2 hafta kadar önce kendimi yiyip bitirdim, psikolojimi bozdum. Etkilerinden daha yeni yeni kurtuluyorum sayılır. Sürekli sevdiklerimin başına ya bir şey gelirse filan diye. Kaybetme korkusu beni yedi bitirdi. Geceleri gizli gizli ağladım. Psikologa gitmeyi düşündüm fakat sonra kendi sorunumu kendim çözmeyi denedim. Sanırım başarılı da oldum.

Önce bu kaybetme korkusunu hangi zamanlarda yaşadığımı hatırladım. Genellikle ben de gece yatarken, herkes uyuduğunda, yalnız kaldığımda bu duyguya kapılıyordum. Ama asıl neden yalnızlık değil. İnternette ve televizyonda gördüğüm haberlerden o kadar etkilenmişim ki, içime içime işlemiş geçen gün patladım işte. Ayrıca o gün ailemden birinin kalbini mi kırdım diyelim, kalbini kırdığım için vicdan azabı çekip kaybetme korkusuna kapılıyordum.

Senin bu korkunun en büyük sebebi de bana kalırsa televizyonda izlediğin haberler. O haberleri izleme, bi süre haber kanalını açma hatta. İstediğin, sevdiğin diziler izle, sonra gece yatarken düşündüğün şeyleri neden düşünüyormuşum ben diyeceksin bu ruh halinden kurtulduktan sonra. Gece yatarken duanı et öyle yat. Ben her gece dua eder rahatlarım. Allahın izniyle de hiçbir şey olmaz tatlım.

Başaramazsan psikologa git ama ben başaracağına eminim :)

bende tek kullanırken rahatım birileri varken daha çok kasılıyordum ama zaman geçtikçe alıştım.. kafanı rahat tut kötü şeyler düşünme Allah korusun hata yapmana vesile olur kötü düşünceler.. Ben kaza yaşamış bir insanım (arabayla takla attık) ben kullanmıyordum yanda oturuyordum ama kazadan sonra bir müddet araba kullanamadım sonra olumlu düşünerek attım onu üzerimden ve şuan sorun yok çok şükür
geçmiş olsun.kaza atlattıktan sonra terar araba kullanmak zor olsa gerek.ben öyle bişey yaşasam uzun zaman alır tekrar araba kullanmam.inşallah bende alışırım yanımda birileri varken rahat kullanmaya.

Valla psikologla asilacak bir durumsa gidelim hemen. Bende de hamileyken olustu, hala kullanamiyorum. Karsidan, sağdan, soldan gelen her araci bana carpacak zannediyorum. Esimin yanina oturdugum zaman da ayni seyleri hissediyorum.

Ayrıca kaderinde ne yazıldıysa o olur, araba sürdüğün anların keyfini çıkarmaya bak. Hızlı gitmezsen ve dikkatli sürersen Allahın izniyle hiçbir şey olmaz. Kaderinde yazılmış olanı değiştiremeyeceğine göre geceleri bunu düşünüp kendini paralamanın anlamı yok. Paranoyak mıyım diye düşünme canım, herkesin zaman zaman yaşayabileceği duygular bunlar.

Ama ne zamandır bu duygular içerisindesin o önemli.

2 hafta kadar önce kendimi yiyip bitirdim, psikolojimi bozdum. Etkilerinden daha yeni yeni kurtuluyorum sayılır. Sürekli sevdiklerimin başına ya bir şey gelirse filan diye. Kaybetme korkusu beni yedi bitirdi. Geceleri gizli gizli ağladım. Psikologa gitmeyi düşündüm fakat sonra kendi sorunumu kendim çözmeyi denedim. Sanırım başarılı da oldum.

Önce bu kaybetme korkusunu hangi zamanlarda yaşadığımı hatırladım. Genellikle ben de gece yatarken, herkes uyuduğunda, yalnız kaldığımda bu duyguya kapılıyordum. Ama asıl neden yalnızlık değil. İnternette ve televizyonda gördüğüm haberlerden o kadar etkilenmişim ki, içime içime işlemiş geçen gün patladım işte. Ayrıca o gün ailemden birinin kalbini mi kırdım diyelim, kalbini kırdığım için vicdan azabı çekip kaybetme korkusuna kapılıyordum.

Senin bu korkunun en büyük sebebi de bana kalırsa televizyonda izlediğin haberler. O haberleri izleme, bi süre haber kanalını açma hatta. İstediğin, sevdiğin diziler izle, sonra gece yatarken düşündüğün şeyleri neden düşünüyormuşum ben diyeceksin bu ruh halinden kurtulduktan sonra. Gece yatarken duanı et öyle yat. Ben her gece dua eder rahatlarım. Allahın izniyle de hiçbir şey olmaz tatlım.

Başaramazsan psikologa git ama ben başaracağına eminim :)

ewet bende aynı sizin gibiyim.aslında sadece arabayla ilgili değil. hep gece olur böyle düşünceler bende.tam yatarken uykuya dalacakken...bende çok defa ağlaya ağlaya yatağımdan kalktığımı bilirim.daha öcede vardı bu tarz şeyler ama doğum yaptıktan sonra arttı.şimdide çocuğuma bişey olacak diye ödüm kopuyor.hep tuhaf tuhaf şeyler geliyor aklıma.oğlum uyurken aklıma gelen bu şeyler yüzünden ona bakıp bakıp çok ağlamışımdır.ama sizinde dediğiniz gib ne zaman kötü bi haber izlesem yada bi olay anlatılsa yanımda o gece ve bikaç günü böyle oluyorum.normalde bişey yok

Geçmiş olsun canım bende 3 takla atmak suretiyle bir tırın altına sıkışmıştım burnum kanamadan çıktım sadece sağ bacağımda hafif bir şişlik oldu itfaiyenin gelmesini beklemeden arabadaki malzemelerle çıkarttığım için oda yol yardımı arayıp yeni bir araba ve enkazla ilgilenebilecek bi ekip istemiştim tutanaklar tutulduktan sonra basıp gitmiştim 240 la tabi bi hafta içinde 2 radar 1 tanede kırmızı ışık cezasıda ödedim hala da akıllanmam :16:

bende de var o korku, hatta kaza anını gözümde canlandırıyorum bile gayet gerçekci, manyaklık farkındayım:KK53::KK53: ama elimde olmadan oluyo, hem de kendim değil herhangi biri araba kullanırken, genel bi trafik korkusu var yani

10 sene once yasadigim olaydan dolayi bende de hep kaza yapacakmisim korkusu var. Yeni yeni uzerimden atmaya calisiyorum. Bazen bilincaltina yerlesti mi kolay kolay gitmiyor.

kullanmaya başladıım ilk aylarda ben de böyleydim sayılır (bu kdr fazla diil)
hamlelerimi düşünürdüm hep, şu tehlikeli bi hareketti, şurda yanlış yaptm, acele ettim, geç kaldım...vs gibi
her gece değerlendirirdim belki kendimi...
her gün eşime yolculuumu anlatır dururdum
3.ayda falan geçiyor arkadaşım takma bu kdr...problemin olduunu düşünmüyorum..
bir süre sonra pratikleşiyorsun ve stres kalmıyor ayrıca keyif almaya başlıyorsun
ilk günler varınca okula ...oh! derken sonraları, keşke bitmeseydi demeye başladım...

tavsiyem kesinlikle müzik, sakinleştirecektir seni...

haklısınız galiba daha fazla araba kullanarak ve aklımdan bu tarz düşünceleri atarak vede müzikle bu işin üstesinden gelebilir sanırım.hepinize çok teşekkür ederim hanımlar sağolun :)

Geçmiş olsun canım bende 3 takla atmak suretiyle bir tırın altına sıkışmıştım burnum kanamadan çıktım sadece sağ bacağımda hafif bir şişlik oldu itfaiyenin gelmesini beklemeden arabadaki malzemelerle çıkarttığım için oda yol yardımı arayıp yeni bir araba ve enkazla ilgilenebilecek bi ekip istemiştim tutanaklar tutulduktan sonra basıp gitmiştim 240 la tabi bi hafta içinde 2 radar 1 tanede kırmızı ışık cezasıda ödedim hala da akıllanmam :KK16:
maşallah sana :) güler misin ağlar mısın? Saol sanada geçmiş olsun ama gerçekten dikkatli ol ya trafik kazası korkutucu bir şey, arkadaşım trafik kazası yüzünden şuan %70 sakat evli ve bir kızı var hayat çok zor oldu onun için :(

maşallah sana :) güler misin ağlar mısın? Saol sanada geçmiş olsun ama gerçekten dikkatli ol ya trafik kazası korkutucu bir şey, arkadaşım trafik kazası yüzünden şuan %70 sakat evli ve bir kızı var hayat çok zor oldu onun için :KK43:
Kedi gibiyim şimdi kaç canım kaldı bilmiyorum valla allah sabırlar versin arkadaşına ve ailesine..
Ben araba yarışı yapıyorum küçüklüğümden beri marlbora takımı istemişti bi ara ama sadece hobi .. Adrenalin yoksa bende yokum..
Arabaya binince sadece yola odaklan yanında birini öldürseler konsantreni bozma :KK66:

Ben de yuzunce sorun yok ama eve gelince boguldugumu, bi dahakine bogulacagimi, baskalarin da bogulacagini goruyorum. Ruyamda nefes alamıyorum ama 2 gün sürüyor geciyor..:KK53:

Back
X