Kekler - Pastalar ahane Meyveli Pasta

• Konu Sahibi Konu Sahibi fazo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fazo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2008
211
1
96
Bursa
Basit bir yapımı var

1-Bu pastayı akşamdan yapmak gerekir .
2-Meyvelerin kararmaması için pastayı servis yapmadan yarım saat önce meyveleri koyun.
3-mutlaka yumurtalarında oda sıcaklığında olması gerekir.

pandispanya için:

4 tane yumurta
1 su bardağı toz şkr
1 su bardağı un
yarım su bardağı nişasta
yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
1 çimdik tuz

kreması için:

4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
50 gram oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya

üstü için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
istediğiniz mevsim meyvesi

yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım beyazlarını 1 çimdik tuzla kar gibi olana kadar çırpın.sarılarıylada şekeri çırpın,sarıları iyiçe köpürüp rengi beyaza dönünce içine suyu katıp çırpın.sonra unu .nişastayı ,kabartma tozunu ,vanilyayı bir kabın içine süzgeçle eleyin sonra yumurta sarılarına azar azar ekleyin.sonrabu harcın içine yumurta beyazlarını ekleyin tahta kaşıkla yada spatulayla yavaşca karıştırın.ben bu kadar uğraşamam derseniz,yumurtaların sarılarını beyazlarını ayırmadan toz şekerle çırpıp içine unlu malzemeyi ekleyip yapabilirsiniz.ama diğer usülde pandispanya daha yumuşak oluyor.sonra pandispanya hamurunu sonra yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş pandispanya kalıbına hamuru dökün ve soğuk fırına sürün sonra fırını çalıştırın ve ilk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayın kekimiz söner.sonra bir kürdan batırın eğer kürdan temiz çıkarsa pişmiştir.1 .2 dakika fırının ayarını kapatıp içinde beletin soğutup ortadan ikiye kesin,bu arada kremayı yapmak için sütü,unu ,nişastayı,şekeri bir kaba koyun karıştırarak ocakta kaynayana kadar pişirin ve ılık bir hle gelene kadar bekletin sonra içine yağı vanilyayı koyup mikserle 5.10 dakika çırpın kekimizin ortasına kremayı sürün üst parçayı koyun ve soğuk sütle çırptığımız kremşantiyle üstünü sıvayın ve isteddiğiniz meyveyle süsleyin afiyet olsun .

Eklentiler

• $Görünt.webp
    $Görünt.webp
    51,6 KB · Görüntüleme: 99
  • $Görünt009.webp
    $Görünt009.webp
    45,8 KB · Görüntüleme: 137
elerine sağlık çok güzel görünüyo. hazır gibi valla doğum günlerinde kapış kapış gider bu. hemen kaydettim:))

çok teşekkür ederim düşünceleriniz için şimdilik sadece aileme yapıyorum pastalarımı ama çok istiyorum sizin söylediğiniz gibi iş olarak yapmayı inşallah bir gün oda olur benim için dua edin tekrar teşekkürler :1hug:

fazo sen niye o kadar uzaklarda oturuyosun
misafirliğe gelecektim sana, banada bundan yaparsın diye :))

fazo sen niye o kadar uzaklarda oturuyosun
misafirliğe gelecektim sana, banada bundan yaparsın diye :))

ah canım yakın olsan ne güzel olurdu tabi sen ne istersen yapardım. sen bu yaz memlekete gitmeyi düşümüyormusun belki orda görüşürüz bacım ama olsun napalım gönüller bir olsun :teselli::teselli::teselli::teselli:

ellerine emegine saglik canim harika ve nefis görünüyo
esim cok sever meyveli pastayi
becerebilirmiyim bilmiyorum ama mutlaka denicem
paylasimin icin tsklera.s.

görünüşü süper pastaneden alınmış gibi aldım tarifini haberin olsun canımyerimseniben

arasına meyve dilimleyip koysak nasıl olur

nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz canım arasına ve üstüne ister meyve ister çikokolata koyun hepside çok güzel olur yapıp denerseniz afiyet olsunkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

görünüşü süper pastaneden alınmış gibi aldım tarifini haberin olsun canımyerimseniben

teşekkür ederim beğendiğiniz için eminim sizin yaptığınızda çok güzel olur şimdiden kolay gelsin kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

ellerine emegine saglik canim harika ve nefis görünüyo
esim cok sever meyveli pastayi
becerebilirmiyim bilmiyorum ama mutlaka denicem
paylasimin icin tsklera.s.

ben size teşekkür ederim mutlaka beçerirsiniz biraz emek gerektiriyor tabiki ama sevdiklerimiz için herşeye değer değilmi :1hug::1hug:

Vallah bayıldım tatlım ilk bakışta hazır pastadan bi farkı yok dibi

Back
X