Ahmet Hakan'dan Cumhuriyet'e tepki: Çok ayıp!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Ahmet Hakan'dan Cumhuriyet'e tepki: Çok ayıp!

Ahmet Hakan, Cumhuriyet gazetesinin o haberde kullandığı fotoğrafı sert eleştirdi.
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Cumhuriyet gazetesine tepki gösterdi.

Gazetenin, yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan'la ilgili haberi, sosyal medya hesabından Gürcan'ın başı açık fotoğrafıyla duyurması, Hakan'ı kızdırdı.

Cumhuriyet'in yayınladığı fotoğrafı "Çok ayıp Cumhuriyet" başlığıyla köşesine taşıyan Hakan, şöyle yazdı:

Cumhuriyet gazetesinin sosyal medya hesabında başörtülü yeni bakan Ayşen Gürcan'ın, başı açık fotoğrafı yayınlandı.

*

Havuz medyası, Şems medyası, Cumhuriyet gazetesi...
Hiç fark etmez.
Ayıp ayıptır.
Ucuzluk ucuzluktur.

*

Önemli olan...
Düzgün ve ahlaklı kalmak, kalabilmektir.

Allah Allah.. Basi acik fotograf cekilirken ayip degilmis de yayinlarken mi ayipmis.. Sanki kadinin kafasini ilk defa gorecek millet.. Milletin tepesine bakan olacak insanlarin hayatlari da gozonundedir ve kimsenin gecmisini inkar etme luksu yoktur. Neyse o. Rahatsiz oluyorlarsa boyle insanlari bakan diye cikartmasinlar halkin karsisina..

Bence doğru bir tepki olmuş. Kadının zaten eleştirecek bin tane şeyi varken baş örtüsünü kullanmak belden aşağı vurmak biraz. Ayrıca mağduruz da mağduruzcuların ağzına laf vermeye gerek yok

Şuan kapalı ve şuan milletvekili oldu Şuan ki resmini kullanmalari daha doğru olurdu.

Bi zamanlar açılmış olabilir fakat bunu belirtmenin şuan için bi anlamı yok

Polemik ten öteye gitmez.

Bende Ahmet Hakan'ın doğru bir tepki verdiğini düşünüyorum, insanız örtünebilir, sonra örtüyü bırakabilir, tekrar örtünebiliriz, kişisel tercihler kimseyi ilgilendirmez, Bakan şu anda örtülüyse, örtülü bir fotoğrafını koymak zor olmasa gerek, örtüsüz fotoğrafını koyuyorsan ne ima ediyorsun diye sorarlar?
AKP bakanı olabilmek için örtündü aslında açıktı ama işte görün bakın mı denmek isteniyor? Velevki öyle velevki Bakan olabilmek için örtündü sayın, bize ne.

Ben Bakan olarak söylediklerine ve icraatlerine bakarım, söylemini yanlış buluyorsam onu eleştiririm, inancı da kişisel tercihleri de beni alakadar etmez.

Yav niye ayip olsun? Ben bu kadinin ilk haberini gordugumde "ilk defa basortulu bir kadin bakan oldu" sifatiyla gordum. Kafamda olusan resim baska idi. Sonra gazeteden ogreniyorum ki bu kadin AKPden once basi acik bir kadin imis.. Bu olay cok farkli.. Tabii gozumde canlanan resim de simdi cok farkli. Bu olay bazi kadinlarin inanci icin degil, parti ideolojisi icin kapandigini ispatliyor. Bunu gazetenin yazmamasi, benim de okumamam mi lazim? Ben nereden bilecem yazmasa? Benim bizi kimlerin yonettigi hakkinda haberalma ozgurlugum yok mu? Kimin nerden gelip nereye gittigini bilme ozgurlugum yok mu? Iyi olmus.. Basortusu demek ki siyasi bir simge olarak da birileri tarafindan kullaniliyormus.. Bunu ogrendik.
Sagolasin Cumhuriyet, her ne kadar bu durumu KKde gordugum bir resminden ogrenmis olsam da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…