Kekler - Pastalar ahududu-çilek soslu yaş pasta

dil_nur

Hoşgeldin Dünyama Bebeğim
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2009
3.486
1
156
39
İzmir
bir öceki tarifime benziyor ancak krema ve sosu farklı dolayısıyla değişik bir tat:))

yumurtaları oda sıcaklığında bekletin ve ununuzu eleyin.

5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
2 pk vanilyalı pasta kreması
1 pk ahududu-çilekli sos
muz

öncelikle yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpıyoruz
sonra azar azar unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz
kabartma tozu ve vanilyayıda ilave edip karıştırdıktan sonra pandispanyamız hazır hale geliyor
margarinle heryeri yağladığımız kalıbımıza döküyoruz ve 160 derecelik fırında yakalşık yarım saat pişiriyoruz.
( ama bu sizin fırınınıza göre değişebilir oyüzden ilk yapımda sürekli kontrol etmenizde fayda var ben kendi yaptığım şekliyle anlatıyorum )
pişerken asla fırının kapağını açmayın zaten piştiği zaman mis gibi koku saçmaya başlıyor işte ozaman açın ve temiz bir bıçağı ortasına batırın pişip pişmediğini kontrol edin.
piştikten sonra soğumaya bırakın soğuduktan ikiye bölün önce orta kısma vanilyalı kremayı yayın ve üzerine muz dilimlerini döşeyin.Sonra üstüne pandispanyayı kapatın ve dışını da kalan kremayla kaplayın.
Daha sonra üstü için sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutun ve bir kaşık yardımıyla dikkatli bir şekilde sosuda üstüne yayın daha sonra istediğiniz gibi süslemeler yapabilirsiniz
1 gece dolapta dinlenirse süper olur

Son düzenleme:
anigifhum.gif

servis edilmiş halini de eklemek isterdim ama kaynanama götürdüğüm için bu halini ekleyebildim :kedi:

hhmmm nefis görünüyorcokacimcoook
pasta yapiminda pekte basarili oldugum söylenemezmafoldumben
ama bunu bi denemem lazim belkimde bu sefer sansim yaver gider:Saruboceq:
ellerine emegine saglik canimopuyorumnanaktan

kuşummm ellerine sağlık ama resim görükmüyoo
nedenki canım ya valla bilmiyom :sm_confused:
ben açınca çıkıyo burda gözüküyo gördüğüm kadarıyla ama olmazsa tekrar eklerim süprizzzzz
buarada teşekkür ederim canım öptüm seni Şeniz

hhmmm nefis görünüyorcokacimcoook
pasta yapiminda pekte basarili oldugum söylenemezmafoldumben
ama bunu bi denemem lazim belkimde bu sefer sansim yaver gider:Saruboceq:
ellerine emegine saglik canimopuyorumnanaktan

Çok teşekkür ederim canım istersen bir dilim verebilirim :jeyyar:
Hemen öyle ben yapamam deme eminimki sende çok güzel tutturursun bu pastayı canım inşallah benim tarifimle bir ilki başarırsın kaydirigubbakcemile5

Görünüşüde süper eminim tadıda öyledir meyvalı olduğu için hafif bir tatlı ellerine sağlık arkadaşım :1hug:

hım hım hımm harikaaaa ellerine sağlıkk.........
ben bu çilekli ahududulu sosu tavuk göğsünün üstüne koyuyorum öylede güzel oluyo canım ....
ama senin tarifi bi ara deniyim

Canım ellerine saglık cok güzel görünüyo aynı hazır pasta gibi olmus mükemmel agzım sulandı heeeee

Back
X