Aile baskısı hayatımı dağıtıyor

hislibirisumeyye

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2025
44
-24
1
21
Burda daha önce de açtığım bir konuyu henüz unutamamamın da etkisiyle bu akşam çok uzuntuluyum. Çünkü hayatıma baktıkça sadece baskılarla büyüdüğünü farkediyorum. Ve bu baskilardan her kurtulma girisimimin onu kesiliyor.

Dindar bir çevrede yaşıyorum ve Küçüklükten beri kapaliyim ve çok küçük yaşlarda dahi kapatilmamin yanı sıra sürekli onu giy bunu gitme baskilarina maruz kalıyorum. Daha on yaşında bile değilken babamla bu yüzden tartışıp kendimi savunmak zorunda kaldığım günleri hatırlıyorum. Daha on yaşında bile yokum!

Ortaokulda arkadaşlarımla samimiyetim ve derslerime yeterince ilgi gostermesigim sınıf öğretmenine soylendikten sonraki süreçte, teogdan oldukça iyi bir puan almama rağmen gammazci ve iyi niyetli oldugunu sanan hocam yüzünden liseye gonderilmeme kararı alındı. Sekizinci sınıfı bile lutfen okuyabildim.

Sonra hop çalışma hayatına alındım. İğrenç bir ortamda, onca baskı ve hakaretle, üstelik babamın hemen yanimda oldugu ve hep beni gozetleyip baskı kurdugu bir işyerinde uzun süre çalıştım. Maaşımı hep onlara vermek zorundaydim, genç bir kadin olarak kazandigim parada söz sahibi değildim. Ama yalan yok bana çeyizimi hazirladilar eşyalar aldılar evliliğim için.

Sonra bir şekilde işten çıktım ve kendimi kurtardim. Çalışmaktan bunalmistim çünkü yeterince özgür bile olamamistim. Evde üni kazanmaya çalıştım sınava girdim olmadı açıktan okuyorum şimdi.

Sonra biriyle tanıştım. Ciddi, evlenmek istedi, çok uğraştı. Lakin ailemin aşırı baskıcı olduğunu gördü ve dayanamadı kaçtı gitti. Tek umudumdu

Tüm bunlardan sonra bu evden kurtulmanın tek yolu da kesilmiş oldu. Umudum o kadar azaldı ki. Bir yandan çok urkegim hayata karşı. Bir yandan kafeste gibiyim. Derslerimi çalışmak istiyorum ama ne kafamı verebiliyorum ne de evde iş bitiyor. Bulaşık, yemek, temizlik ekseninde dönüp duruyorum. Annem aşırı şekilde sürekli baskı yapıyor. Takıntılı gibi herşeyi on bin defa tekrar etmeden duramiyor çünkü kontrol manyağı resmen.

Siz soyleyin, ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Çalışma demeyin lütfen çünkü çalışmak istiyorum tek gondermiyorlar asla. Üniversite diploması al memur ol gibisinden konuşuyor tek umudum o olabilirdi ama hem uzun bir süreç ve önemli miktarda dikkat isteyen bir şey hem de günlük kosturmacada ben bunları bir arada yürütmekte zorlanıyorum. Ve artık bunalmış vaziyetteyim

Yaşın daha çok küçük evliliği kaçış olarak görmüşsün ama Allah'ın işine bak ki olmamış. İyi ki olmamış. Sen de biliyorsun çözümü, gerekirse uykudan feragat edip ders çalışacaksın. Umarım en kolay ve sağlıklı bir şekilde kendi yolunu bulursun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…