Aile dostumuz

zenlikzenlik12

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
21
0
16
Ankara
Kızlar ailecek bir derdimiz var, fikirlerinizi almak istiyorum. Lütfen yorumlarınızla yardımlarınızı bekliyorum.

Hemen konuya geleyim.

Bizim 15 yıllık çok yakın bir aile dostumuz var. Bugüne kadar çok şey paylaştık. Yazları denize gitmeler, oturma yapmalar vs... Neyse, benim ablam da AVUKAT, o aile dostumuzun oğlu da AVUKAT. Ablamın avukatlığını yaptığı bir dersane vardı ve oranın patronu da tanıdık. Dün ablam dersaneye gidince, kendisiyle artık çalışmayacaklarını ve bundan sonra AİLE DOSTUMUZUN OĞLU ile çalışacaklarını söylemişler. Ablam da oradan üzüntüyle ayrılmış. Bu olay evde çok yankı buldu bizim. Ablam, babam ve annem çok üzüldüler bu olaya. YAKINDIKLARI NOKTA İSE ŞU: Etik açıdan çok şık olmadığını ve, bizim aile dostumuzun AVUKAT oğlunun bu işi kabul etmemesi gerektiğini düşünüyorlar. Ya da en azından işi kabul etmeden bir defa telefonla aramalıydı diyorlar... SANKİ YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ ABLAMDAN İŞİ DEVRALMASI ÇOK ŞIK OLMADI DİYORLAR... Arkadaşlığa, bunca yıllık aile dostluğuna yakışmadı bu olay diyorlar...

KIZLAR OLAY BÖYLE... Ben de şaşırdım.. SİZCE BU DURUM NASIL YORUMLANMALI??? Lütfen yorumlarınızı bekliyorum!!!!!!

İşin etik olmayan yanı bir tarafa, bu kadar samim oldugunuz yıllarınızı gecirdiginiz artıkm aile gibi oldugunuz insanların bunu yapması çirkin birşey bence kimseyede güven kalmıyor insan böyle şeyler yaşadıkça bence ablanız üzülmesin bugün bir anda hiç bir sebep göstermeksizin ablanızı işten çıkaran bir şirkete veya patrona güveen olmaz çünkü bu direk hak yemedir .Ablan hiç üzülmesin derim her şerden bir hayır doğar belki kısmetine daha iyi sartlarda bir iş çıkabilir.Bide unutmayın ki aile dostunuzla illaki yüzyüze geleceksiniz bence görüsmeyi devam ettirin kendileri bir açıklama yapmak zorunda kalacaklardır ki bunu yapmıyorlarsa bunun altında bir bit yenigi oldugunu düsünürdüm zaten.

valla etiklik bi durum yok..
arkadaşlık başka iş başka...
üstelik dersane sahibinin kafasına silah dayayarak almamışlardır işi sanırım..
vardır mutlaka işi verirken bi bildikleri...

Çalıştığı yer ablandan haklı veya haksız memnun olmayabilir, yerine birini arıyor olabilirler ve bir şekilde birini alacak olabilirler. Bunlar dahi olsa en azından o çocuk ablanın o dersanede çalıştığını bildiği için ailesine açmalı onlarda sizinle paylaşmalıydı.

Bizim oğlumuz yada bir başkası o göreve gelecek gönül isterdiki böyle olmasın vs. Bunlar kabul görebilir ancak o çocuk bir şekil ablanı işinden edeceğini bile bile daha büyük bir torpil koyarak işi ayarladıysa çok çirkin.

Neden etik olmayacakmış anlamadım.

Dershane sahibi sizin ablanızla ölene dek çalışmak zorunda mı? Sonuçta o adamın orda çalışanların ekmek kapısı orası. Demekki birşeyini beğenmemişler ve işten çıkartmışlar. Diğer avukat beye gelince, işe ihtiyacı varsa ve teklif edildiyse neden kabul etmesin ki? Hem o olmasa, başka bir avukatla çalışacaklarmış. Neden kabul etmesin çocuk?

Valla bunda alınacak kırılacak etik olmayacak hiç birşey yok. Kimse kimseye kolay kolay ekmek vermiyor bu devirde. Adama böyle bir iş teklif etmişlerse, ve zaten her halukarda ablanız işten çıkarılacaksa kabul etmesinin neresi etik değil?

bence çok kötü bir durum yok ortada demekki onu daha uygun bulmuşlar
adamda çekinmiştir söylemeye bu işte artık sen çalışmayacaksın demek kolay bir şey değil
siz olsanız napardınız konu sahibi iş verilirken kendinizi mi düşünürdünüz başkasını mı? eğer o adam girmese başkası girecekti zaten ablanızın yerine...ablanızdan umduklarını bulamamışlar ki yeni arayışa girmişler

Çalıştığı yer ablandan haklı veya haksız memnun olmayabilir, yerine birini arıyor olabilirler ve bir şekilde birini alacak olabilirler. Bunlar dahi olsa en azından o çocuk ablanın o dersanede çalıştığını bildiği için ailesine açmalı onlarda sizinle paylaşmalıydı.

Bizim oğlumuz yada bir başkası o göreve gelecek gönül isterdiki böyle olmasın vs. Bunlar kabul görebilir ancak o çocuk bir şekil ablanı işinden edeceğini bile bile daha büyük bir torpil koyarak işi ayarladıysa çok çirkin.

Bu yoruma katılıyorum... Bazıları iş başka arkadaşlık başka demiş...
Fazla bireysel bir düşünce, o zaman biz akrabalarımızın dahi böyle bir durumda işlerini ellerinden alabiliriz, bu sanırım etik birşey!

Ne olursa olsun. Adunul'un da dediği gibi iş yeri ablandan memnun olmayabilir veya farklı nedenlerle ablanı işten çıkartacak olabilir, bu normal birşey. Fakat iş yerinin bir defa ablanı bu konuda uyarması gerekirdi. İş yerleri bu gibi durumlarda işten ayıracakları kişiye bu konuda bilgi verirler ve kendisi ile artık çalışamayacaklarını bildirirler. Ama bunu çok önceden yaparlar, son dakikaya bırakmazlar. İşe kimi aldığı önemli değil, bu komşunuz değil x biri de olabilirdi neticede...

Aile dostlarına gelince, onların size bilgi vermesi gerekirdi!
Bakın böyle bir durum var, bilginiz olsun,gibilerinden... Ablanız veya aileniz bu durumu 3. şahıslardan değil, direk muhattabı olduğunuz aileden duysalardı bu kadar tepki göstermezlerdi. Zaten bu rızık meselesidir. Kimse kimsenin rızkını ne kesebilir ne de mani olabilir. O yüzden rızık Allah'tan ve inşallah ablan için daha hayırlı iş kapıları açılır. Böyle düşünün. Fakat ben yine de aile dostlarınızın bu şekilde "arkadan iş çevirir" vaziyette davranmış olmalarını hoş bulmuyorum, etikte bulmuyorum! Keşke size onlar bu konuda bilgi vermiş olsalardı, o zaman büyütülecek veya üzülecek bir durum kalmazdı ortada...

Artık malesef ki en yakın dostlarımıza bile güvenemez hale geldik.
:19:

ablanızın çalıştığı dershane yeni bir avukat arayışı içinde miymiş?
aile dostunuzun oğlunun bundan nasıl haberi oldu?
gizli gizli görüşmeye mi gitti dershaneyle? en azından giderken bakın beni çağırdılar haberiniz olsun diyebilirdi.
tabii ki işe alınabilir, olaya profesyonel yaklaşmak lazım, sonuçta iş dünyası ama bilgilendirmeden ablanın bunu dershane yönetiminden öğrenmesi onu şok etmiştir.
umarım ablanız daha güzel, daha hayırlı bir iş yeri bulur çalışmak için, bol şanslar...

Etik midir değil midir bilemem ama söz konusu iş olunca böyle şeyler sıkça yaşanıyor..
Belki tanıdığın oğlu ablanızın işine son verdiklerini bilmiyordur veya ablanı onun için çıkarmamış olabilirler..
Zaten ablanı çıkarmışlardır ona da teklif gelince reddetmemiştir...

Etik midir değil midir bilemem ama söz konusu iş olunca böyle şeyler sıkça yaşanıyor..
Belki tanıdığın oğlu ablanızın işine son verdiklerini bilmiyordur veya ablanı onun için çıkarmamış olabilirler..
Zaten ablanı çıkarmışlardır ona da teklif gelince reddetmemiştir...

souvvenir evet canım benden sana katılıyorum, hem bu tür davranışa etik deniyor, sonra da artık dostluğun kalmadığından yakınılıyor.

Eğer dost isek dostluğun hakkını vermemiz lazım, dostluğu ekmek karşılığında bile olsa satmamamız lazım.

Yada başka bir bakış açısıyla, dost lafını aynı aşk gibi dejenere ettik. Hani magazin camiasında tek gecelik ilişkilere büyük aşk deniyor ya o hesap :)

Neden etik olmayacakmış anlamadım.

Dershane sahibi sizin ablanızla ölene dek çalışmak zorunda mı? Sonuçta o adamın orda çalışanların ekmek kapısı orası. Demekki birşeyini beğenmemişler ve işten çıkartmışlar. Diğer avukat beye gelince, işe ihtiyacı varsa ve teklif edildiyse neden kabul etmesin ki? Hem o olmasa, başka bir avukatla çalışacaklarmış. Neden kabul etmesin çocuk?

Valla bunda alınacak kırılacak etik olmayacak hiç birşey yok. Kimse kimseye kolay kolay ekmek vermiyor bu devirde. Adama böyle bir iş teklif etmişlerse, ve zaten her halukarda ablanız işten çıkarılacaksa kabul etmesinin neresi etik değil?

dersane sahibi her iki aileyi de tanıyor sanırım, tanıdık dediğine göre o sonuca vardım. ama karşı tarafı tanımıyorsa dersane sahibini bağlayan bir durum yok. aradaki ilişkilere istinaden patron iki aileyi de tanıyorsa ve ablandan da memnun değil diyelim ailenle arasında bir sorun yoksa bence o çocuğu işe almamalıydı, tek kalan avukat o değil sanırım.

ancak karşı aileyi tanımıyorsa, patronu bağlamıyor dedim.. bu durumda önceden ablanın işten çıkma/çıkrılma gibi bir durumu varsa yerine birini aradıkları aşikar. bu da o çocuk olmuş.olabilir..ama işte sorun yok da sürpriz bir şekilde olduysa bu olay bence de çocuk ya da ailesi araması lazımdı sizi.

Back
X