aile geçmişinde preeklampsi olup bu sebeple bebek kaybedip sonradan sağlıklı hamilelik yaşayan var mı

Beyazinci

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2023
51
17
8
33
Herkese merhaba. Ben 27. Haftamda dekolman nedeniyle erken doğum yaşadım ve bebeğimi 3. Gün kaybettim malesef. Perinatolog iki kez tansiyonum yükseldiği için preeklampsi nedeniyle dekolman olmuş olabilirsin dedi. Benim annem de beni doğururken Eklempsi yaşamış ve ölümden dönmüş. Zaten annemden dolayı preeklampsiye genetik yatkınlığım olabileceği söyleniyordu. Burda bu sorunu yaşayıp sonradan sağlıklı hamilelik geçirenlerin hikayelerini çokça okudum. Sormak istediğim şu. Evet bizler ilk hamilelikte bunu yaşadığımız için riskli gruptayız. Peki sonradan sağlıklı doğum yapanlar sizlerin aile öyküsünde geçmişinde preeklampsi olan var mıydı. Yani ben annemden dolayı daha mı fazla riskliyim acaba.

Merhaba bende 30 haftalıktı oglumu kaybettım. Preeklampsi hıc bır belirtim yoktu hıc saglılıklıydım. Sadece son haftalarda hareketleri yoktu kac defa doktora gıttım kesınlıkle hareketli ıyı bır bebek denilip eve gonderıldım. Bır gece cok az pıhtılı bır kan gordum ama azdı hastaneye gıttık kalbı durmus denildi. Yasadıgım şoku atlatamadan hemen normal doguma alındım ve bebeğim tersti ona ragmen dogurdum cok zordu inanın cok. Sızı en ıyı ben anlarım. Suan 53 gun oldu kaybedeli kontrole gidince sadece 6 ay bekle denildi ama ben beklemeyi dusunmuyrm. Tekrar gebelik olursada corospin baslamam gerekliymiş

Merhaba bende 30 haftalıktı oglumu kaybettım. Preeklampsi hıc bır belirtim yoktu hıc saglılıklıydım. Sadece son haftalarda hareketleri yoktu kac defa doktora gıttım kesınlıkle hareketli ıyı bır bebek denilip eve gonderıldım. Bır gece cok az pıhtılı bır kan gordum ama azdı hastaneye gıttık kalbı durmus denildi. Yasadıgım şoku atlatamadan hemen normal doguma alındım ve bebeğim tersti ona ragmen dogurdum cok zordu inanın cok. Sızı en ıyı ben anlarım. Suan 53 gun oldu kaybedeli kontrole gidince sadece 6 ay bekle denildi ama ben beklemeyi dusunmuyrm. Tekrar gebelik olursada corospin baslamam gerekliymiş
Cok üzüldüm ne denir bilmiyorum Allah eşinize ve size sabir versin, inşallah yeniden hamile kalip sağlıkla kucağıniza alırsınız.

Cok üzüldüm ne denir bilmiyorum Allah eşinize ve size sabir versin, inşallah yeniden hamile kalip sağlıkla kucağıniza alırsınız.
Tskr ederım allah razı olsun ama bence aile öykusıyke alakası yok çünkü benim annemde ablalarımda saglıklı sekılde dogum yaptılar aralarında ben yaşadım hıc birinde mesela tansiyon yoktu bende cıktı. Gercı benım bırazda stresten dolayı oldı deprem bölgesinde kalıyrm 2 buyuk deprem yasadım stres benı cok etkiledi. Sz hıc kafanıza takmayın asla stres yapmayın simdiden bunu dusunp ama doltorunuza sormanızda fayda var öncesinde gereklı testler yapılır belkı

Tskr ederım allah razı olsun ama bence aile öykusıyke alakası yok çünkü benim annemde ablalarımda saglıklı sekılde dogum yaptılar aralarında ben yaşadım hıc birinde mesela tansiyon yoktu bende cıktı. Gercı benım bırazda stresten dolayı oldı deprem bölgesinde kalıyrm 2 buyuk deprem yasadım stres benı cok etkiledi. Sz hıc kafanıza takmayın asla stres yapmayın simdiden bunu dusunp ama doltorunuza sormanızda fayda var öncesinde gereklı testler yapılır belkı
Benim ilk hamileliğimde tansiyonum çıkıyordu cok asiri değildi ama 15/10 14/10 oluyordu beni yıpratıyordu başımın ağrısı,kalp atışı beni yerden yere çalışıyordu. İkinci hamilelikte hiç tansiyonum çıkmadı aksine hep düşüktü, inşallah sizinde birdaha yükselmez

Benim ilk hamileliğimde tansiyonum çıkıyordu cok asiri değildi ama 15/10 14/10 oluyordu beni yıpratıyordu başımın ağrısı,kalp atışı beni yerden yere çalışıyordu. İkinci hamilelikte hiç tansiyonum çıkmadı aksine hep düşüktü, inşallah sizinde birdaha yükselmez
Ya ne guzel dediniz Amin amin 🙏Allah razı olsun. İnşallah sızınde hıc bır problem olmadan sıkıntısız kucagınıza alırsınız. Bende hıc bas agrısı çarpıntı protein kaçağı cıkmadı olduysa o gce oldu nasibi yokmus yavrumun

Başınız sağolsun ben de bebeğimi kaybedeli 2 ay olucak. Sanırım aynı zamanlarda yaşadık. Size 6 ay demelerine bile şaşırdım bana 2 yıl diyorlar hep. Resmen doktorlarla pazarlık yapıp 1 seneye ikna etmeye çalışıyorum. Sizin sezeryan olmadı mı. Bende plasentadan ayrıldı bebek yani dekolman. Sizin de dekolman mı olmuştu

İkinci de önlem amaçlı birşey yapıldı mı acaba

Bir de hareketleri yoktu demişsiniz benim bebeğimin de son üç haftada nasıl anlatsam bilmiyorum ama tekmeleri çok çok azalmıştı tekme hiç atmıyordu sadece içimde hareket ettiğini hissediyordum ama nadirdi. Ama az da olsa hareket ettiği için farkedilmedi. Sizin de azaldı demekten kastınız bu muydu.

Başınız sağolsun ben de bebeğimi kaybedeli 2 ay olucak. Sanırım aynı zamanlarda yaşadık. Size 6 ay demelerine bile şaşırdım bana 2 yıl diyorlar hep. Resmen doktorlarla pazarlık yapıp 1 seneye ikna etmeye çalışıyorum. Sizin sezeryan olmadı mı. Bende plasentadan ayrıldı bebek yani dekolman. Sizin de dekolman mı olmuştu
Evet 6 ay dedı doktor hatta ben de sızın gıbı pazarlıkla nolur 2 ay gectı 3 ayda folık kullanıp baslıyım dedım tamam dedı normal dogum yaptım bende. Yanı patalojıye gıttı plesenta ve sonuclar cıktı preeklampsi dedilerde dekolman falan demedi doktor benım o kadar ani oldukş hersey anlatamam. Smdı dekolman da kotu bısey mı onuda bılmyrm

Bir de hareketleri yoktu demişsiniz benim bebeğimin de son üç haftada nasıl anlatsam bilmiyorum ama tekmeleri çok çok azalmıştı tekme hiç atmıyordu sadece içimde hareket ettiğini hissediyordum ama nadirdi. Ama az da olsa hareket ettiği için farkedilmedi. Sizin de azaldı demekten kastınız bu muydu.
Sanırım 3 hafta kadar tamamen kesilmistı cok hareketliydı birden sıfıra indi resmn. Doktora karnım sertlesiyor dedım bebek hareketimş evet dedı olabılır yanı hıc nst ye baglamadan kan verdırmedwn bir ton ılac verip gonderdı benı ve özel dı. Yanı benım azalmadı bebek hareketsiz dı kalbı de atıyordu tuhaftı hemde cok

Sanırım 3 hafta kadar tamamen kesilmistı cok hareketliydı birden sıfıra indi resmn. Doktora karnım sertlesiyor dedım bebek hareketimş evet dedı olabılır yanı hıc nst ye baglamadan kan verdırmedwn bir ton ılac verip gonderdı benı ve özel dı. Yanı benım azalmadı bebek hareketsiz dı kalbı de atıyordu tuhaftı hemde cok
Benim doğum sezeryan oldu. Sanırım size normal doğum olduğu için kısa zaman verdiler. Dekolman bebeğin plasentadan ayrılması demek. Preeklampsi çoğu zaman dekolmana sebep olurmuş. Benim bebek hareketleri tamamen bitmemişti ama azalmıştı zaten doğdu ve 3 gün yaşadı. Günler geçmek bilmiyor çok zor zamanlardan geçiyorum.

Benim doğum sezeryan oldu. Sanırım size normal doğum olduğu için kısa zaman verdiler. Dekolman bebeğin plasentadan ayrılması demek. Preeklampsi çoğu zaman dekolmana sebep olurmuş. Benim bebek hareketleri tamamen bitmemişti ama azalmıştı zaten doğdu ve 3 gün yaşadı. Günler geçmek bilmiyor çok zor zamanlardan geçiyorum.
Ya kıyamam snaa ya o kadar ıyı anlıyrm kı senı 😞zaman biran evvel sızın ıcınde benım ıcınde gecer rabbım bızım agzımızı da tatlandırıcak ben buna ınanıyrm kucagımızı tekrar dolduracak cok saglıklı gebelık de yasycaz 🙏

Amin inşallah 😔 doktora giderseniz hamilelik süreci ile ilgili tavsiyeleri yazar mısınız haberleşelim burdan. Ben genetik test yaptırdım sadece mthfr genim heterozigot çıktı mesela. Pıhtılaşma sorunu var mı baktırmak gerekli sanırım. Bana doktor sadece bu gen pıhtılaşma bozukluğu yapmaz ama folik asit eksikliği olursa pıhtılaşmaya sebep olur dedi. Yüksek dozda folik asit başlamam gerekliymiş hamile kalmadan 3 ay önce. Bu hamileliğimde de kullanmıştım ama dozu daha yüksek olmalıymış

Amin inşallah 😔 doktora giderseniz hamilelik süreci ile ilgili tavsiyeleri yazar mısınız haberleşelim burdan. Ben genetik test yaptırdım sadece mthfr genim heterozigot çıktı mesela. Pıhtılaşma sorunu var mı baktırmak gerekli sanırım. Bana doktor sadece bu gen pıhtılaşma bozukluğu yapmaz ama folik asit eksikliği olursa pıhtılaşmaya sebep olur dedi. Yüksek dozda folik asit başlamam gerekliymiş hamile kalmadan 3 ay önce. Bu hamileliğimde de kullanmıştım ama dozu daha yüksek olmalıymış
Banada öyle söylediler yuksek doz folik asit kullan dıue. Ben zaten deprem bölgesindeydım kendime bakamadım düzenli ilac kullananadm FOLIK de mesela. Ah ah bılsem böyle mı yapardım oglumu cok özlüyrm. 2 ay oldu ama ben ıstyrm bebek pıhtılaşma testı de genetik de yapılmadı bana sadece gebe kalınca coraspin kullanıcam

Banada öyle söylediler yuksek doz folik asit kullan dıue. Ben zaten deprem bölgesindeydım kendime bakamadım düzenli ilac kullananadm FOLIK de mesela. Ah ah bılsem böyle mı yapardım oglumu cok özlüyrm. 2 ay oldu ama ben ıstyrm bebek pıhtılaşma testı de genetik de yapılmadı bana sadece gebe kalınca coraspin kullanıcam
Geçmiş olsun 😔 Sizin normal doğum olmuş 3 ay dolunca hamileliğe izin veriyor doktorlar. Benim sezeryan olduğu için beklemek zorundayım. Ben de çok özlüyorum bebeğimi. 😥

Öncelikle kayıplarınız için çok üzgünüm :( dayanma gücü dilerim. Dekolmanla doğum yaptım 35. Haftada başıma ne geldiğini o kadar anlamadım ki doktorum hissettirmediği için, geçenlerde başka bir hekim altını çize çize büyük badire atlattığımı söyleyince forumlarda okumaya başladım. Ben galiba hem talihsiz hem talihliyim. Aile geçmişinde yada çevremde hiç duymadım zaten başa gelme oranı 1000/6 bir olaymış. Hareketleri biraz seyrelmişti doktorum hemen gel dedi nst de sancı ve rahimde yumuşama vardı. Kontrol amaçlı 1 gece yatacaktım ciğer geliştirici vuruldu bebeğe. Açılma 1 parmak oldu durdu 2. İğnenin etkin saati dolunca taburcu olacaktım. Düzenli saatlerle nst bakılıyordu. Sancılar kesildi keyfim yerinde ağrım yok, kanamam yok, tansiyonum 10.5 ( normalim düşük zaten) muhabbet ediyorum keyfim yerinde acilen bir kaosla hemşire beni sezeryana alacaklarını söyledi, doktorum telefondaydı kalp atışlarını beğenmedim alalım bebeği dedi. Çok güvendiğim için sorgulamadım. Tok karna girince sezeryan baya zorladı beni, sonra bebeğimi bi kokladım doktorum durumu söyledi ve korkma iyisiniz dedi. 15 gün solunum sıkıntısı yoğun bakım ve sonra bebeğimle evimize geldik. Ama o 15 gün ölüm gibiydi sizleri düşünemiyorum kalbim ağrıdı yazıları okurken. Bu durumda tek söyleyebileceğim pimpirikli doktor bulun nolur. İzmir için de mehmet şükrü budak hariç kimselere güvenmem. Dekolman doğum öykülü özel bir öğrencim vardı. Kimin hayır duasını aldık bilmiyorum ama başıma ne geldiğini aylar sonra anlıyorum

Öncelikle kayıplarınız için çok üzgünüm :KK43: dayanma gücü dilerim. Dekolmanla doğum yaptım 35. Haftada başıma ne geldiğini o kadar anlamadım ki doktorum hissettirmediği için, geçenlerde başka bir hekim altını çize çize büyük badire atlattığımı söyleyince forumlarda okumaya başladım. Ben galiba hem talihsiz hem talihliyim. Aile geçmişinde yada çevremde hiç duymadım zaten başa gelme oranı 1000/6 bir olaymış. Hareketleri biraz seyrelmişti doktorum hemen gel dedi nst de sancı ve rahimde yumuşama vardı. Kontrol amaçlı 1 gece yatacaktım ciğer geliştirici vuruldu bebeğe. Açılma 1 parmak oldu durdu 2. İğnenin etkin saati dolunca taburcu olacaktım. Düzenli saatlerle nst bakılıyordu. Sancılar kesildi keyfim yerinde ağrım yok, kanamam yok, tansiyonum 10.5 ( normalim düşük zaten) muhabbet ediyorum keyfim yerinde acilen bir kaosla hemşire beni sezeryana alacaklarını söyledi, doktorum telefondaydı kalp atışlarını beğenmedim alalım bebeği dedi. Çok güvendiğim için sorgulamadım. Tok karna girince sezeryan baya zorladı beni, sonra bebeğimi bi kokladım doktorum durumu söyledi ve korkma iyisiniz dedi. 15 gün solunum sıkıntısı yoğun bakım ve sonra bebeğimle evimize geldik. Ama o 15 gün ölüm gibiydi sizleri düşünemiyorum kalbim ağrıdı yazıları okurken. Bu durumda tek söyleyebileceğim pimpirikli doktor bulun nolur. İzmir için de mehmet şükrü budak hariç kimselere güvenmem. Dekolman doğum öykülü özel bir öğrencim vardı. Kimin hayır duasını aldık bilmiyorum ama başıma ne geldiğini aylar sonra anlıyorum
Diğer forumdan da yazmışsınız sağolun ordan da cevap verdim ama birşey daha sormak isterim. Doğum sonrası kan kaybınız falan oldu mu dekolman yaşayan çoğu kişi kan nakli olmak zorunda kalmış. Bende de öyle oldu.

Back
X