Aile içi hırsızlık güvenimizi kaybettik

esila_esila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2012
267
1
26
Elazığ
Hafta sonu yeni yeğenimin doğan bebişini ziyarete gittik, çok güzeldi herşey güldük oynadık. Kuzenler kuzenlerin ailesi bize hoşgeldiniz diye gelmişler sağolsunlar.Toplam 20 kişiyi geçtik.Ziyaretimizi yaptık döndük. Birde baktıkki harici disk kayıp ara ara ümitler kesildi(Bu arada kaç yıllık aile albümleri bu diskte mevcut) evlat acısı gibi koydu.

Sonra öğrendikki yeğenimin 1 hafta önce 15 tane çeyrek altını daha öncede 250 lira para kaybolmuş. Bu altınlarda yeni doğan bebeğe takılan hediyeler. Minnacık bebeğin altınına kim elini uzatır nasıl vicdan bu.Dünya tatlısı bir gelinilerimiz melek gibi 3 de yalnız birtanesinin kızkardeşi 18 yaşında bütün oklar onu gösteriyor. Anneside harika bir insan bu insanların hatrına direk olarak birşey söylemek mümkün değil sadece kayıpolduğunu falan ima edebiliyoruz o kadar.

Evlat büyütmek ne kadar zor hani ailesini falan tanımasak. Normal bir aile idiler kredi kartı borcundan 4 yıldır aile düzenleri bozuldu.Ama tüm sıkıntılara rağmen kızın her istediğini yerine getirmeye uğraşıyorlar ama bir görseniz Zengin bir ailenin kızı sanırsınız. Çokta bitirim isterse kafaya alamayacağı kimse yok.Kısacası tek aklımıza gelen bu kız ama bunu söylersek konu uzayacak kırgınlıklar küskünlükler olacak, söylemessek bu olaylar devam edecek şaşırdık kaldık biz ne yapacaz.Olayı gözümüzlede görmedik insan hata yapmaktanda korkuyor ama ortak izlenimlerimiz bu yolda. Kimseyi kırmadan biz nasıl halletcez bu konuyu ziyaret hepimize zehir oldu((((

altın para bunları anlarımda ama aile uyerının kayıtlı oldugu dıskı nıye calınsınkı anlamadım:44:
bıde bu hırsızlık zengınlıge fakırlıge ıyılıge yada kotuluge bakmıyo ınsanda hastalık halıne gelıyomus malesef

Simdi bisey görmeden kizin üstüne atmak yanlis... Sizin acinizdan söyliyeyim, bir disk calinsa hirsizin ne isine yarar. alti ültü bir disk...Icinde fotograflar var demissiniz...

Hafta sonu yeni yeğenimin doğan bebişini ziyarete gittik, çok güzeldi herşey güldük oynadık. Kuzenler kuzenlerin ailesi bize hoşgeldiniz diye gelmişler sağolsunlar.Toplam 20 kişiyi geçtik.Ziyaretimizi yaptık döndük. Birde baktıkki harici disk kayıp ara ara ümitler kesildi(Bu arada kaç yıllık aile albümleri bu diskte mevcut) evlat acısı gibi koydu.

Sonra öğrendikki yeğenimin 1 hafta önce 15 tane çeyrek altını daha öncede 250 lira para kaybolmuş. Bu altınlarda yeni doğan bebeğe takılan hediyeler. Minnacık bebeğin altınına kim elini uzatır nasıl vicdan bu.Dünya tatlısı bir gelinilerimiz melek gibi 3 de yalnız birtanesinin kızkardeşi 18 yaşında bütün oklar onu gösteriyor. Anneside harika bir insan bu insanların hatrına direk olarak birşey söylemek mümkün değil sadece kayıpolduğunu falan ima edebiliyoruz o kadar.

Evlat büyütmek ne kadar zor hani ailesini falan tanımasak. Normal bir aile idiler kredi kartı borcundan 4 yıldır aile düzenleri bozuldu.Ama tüm sıkıntılara rağmen kızın her istediğini yerine getirmeye uğraşıyorlar ama bir görseniz Zengin bir ailenin kızı sanırsınız. Çokta bitirim isterse kafaya alamayacağı kimse yok.Kısacası tek aklımıza gelen bu kız ama bunu söylersek konu uzayacak kırgınlıklar küskünlükler olacak, söylemessek bu olaylar devam edecek şaşırdık kaldık biz ne yapacaz.Olayı gözümüzlede görmedik insan hata yapmaktanda korkuyor ama ortak izlenimlerimiz bu yolda. Kimseyi kırmadan biz nasıl halletcez bu konuyu ziyaret hepimize zehir oldu((((

kotu olmus yaa bellı kı rahatsızlıgı var

bı tane fılan olsa kaybolmustur dersınzı ama 15 tane altın nereye kaybolacak

bırgun benım kardesımın basına boyle bısey gelmıstı teyzemde kalmaya gıtmıstı teyzemnın o gun altını kaybolmus
sonra annenneme demıs kı X aldı anneannemde geldı anneme soyledı tabı annem feryad fıgan uzerıne yurumeler ben de agzıma gelenı soyledım kardesıme herkes onu sucluyor tabı enısten fılan o aldıysa evıme gıremez demıs teyzeme
tabı kardesım yemınler edıyor almadıgına daır kımse ınanmıyor
bende ınanmadım ne yalan soyleyeyım kucukken cıkolatalarımı yurttugu ıcın baska sucu yok cunku

sonra aradan zaman gectı teyzem temızlık yaparken altınını buzdolabanın arkasında bulmus tabı hepımız ne ozurler dıledık kardesım saf ıyı nıyetlı butun soyledıklerımıız unuttu ama ben ne teyzemı ne de ona ınandıgım ıcın kendımı affedemıyorum

hırsızlık en buyuk suclardan dır ve bırını bununla suclarken cok buyuk delıllerınızın olması lazım yoksa cok buyuk sorunlara yol acabılır

Ayrıca anlatımınız çok kötü iki defa okuyorum kimden şüphelendiğinizi anlayamadım.

Geçen gittiğimizde kızıma ben telefon almaya gidecem sende gel demiş, çok pahalı bir telefon almış, sakın anneme söyleme 2 el 200 liraya aldığımı söyliycem sende öyle söyliyver demiş, kızımda sen bu kadar parayı nerden buldun dediğinde harçlıklarımı biriktirdim falan demiş. Kızım beni karıştırma demiş o zamandan beri mesafeli buna benzer birkaç örnek daha var. Diski ya satacak yada unutturup zamn geçince kendisi kullanacak.

Ayrıca anlatımınız çok kötü iki defa okuyorum kimden şüphelendiğinizi anlayamadım.

Karışık oldu belkide ama başım zonkluyor inanın çok zor bir durum gelinin kızkardeşinden şüpheleniyoruz. Altın para konusu değil, onlar yerine konur ama minnacaık bebeğin hediyelerinin çalınması, fotoğraflar ve aile içinde gelişen olay canımızı çok sıktı

Son düzenleme:
böyle konularda dikkatli olmak çok önemli
yanlış bir suçlama kızın hayatını mahfedebilir
zira atalarımız gözünle bile görsen emin olmak için ikinci bir kez bak demişler
ama çok eminseniz uygun birisi kızın annesini uyarmalı
bu bir hastalık çünkü adıda kleptomoni yani hırsızlık hastalığı
ihtiyaca bağlı bir durum değil çalma sebebi
psikolojik bir bozukluk

böyle konularda dikkatli olmak çok önemli
yanlış bir suçlama kızın hayatını mahfedebilir
zira atalarımız gözünle bile görsen emin olmak için ikinci bir kez bak demişler
ama çok eminseniz uygun birisi kızın annesini uyarmalı
bu bir hastalık çünkü adıda kleptomoni yani hırsızlık hastalığı
ihtiyaca bağlı bir durum değil çalma sebebi
psikolojik bir bozukluk

Evet hastalık annesine hafiften bir söylenmiş altın olayı daha geçen hafta, anne kız tuaf bir gerginlik sezdik zaten biz mutfakta yemek hazırlıyorduk sürekli X nerde X napıyor kontrol ediyordu. O an bi mana verememiştik. Zaten altın olayını falanda oğlumuz gelinimiz bu olaydan sonra açıkladılar. Yazık canının sıkıntısından sütü kesildi. 1 ayın içinde 3 olay,Hadi altını parayı anlarımda diski bir yetişkin alsa napcak, çoğu ne olduğunu bilmez bile.Gözümüzle görmedik zaten görsekte bunu sözcüklere dökmek çok zor aile içinde. Yabancı olsa polis girer işin içine parmak izi şu bu bulunur. 3 gelin 3 kuzen eşi.Kuzenler kardeşten daha yakınlar birbirlerine eşleride o yüzden çok samimi yaşıt kardeş gibiler. Senin kardeşin almış demek çok zor, Aşagı tükür sakal yukarı tükür bıyık derlerya.

valla görmeden birsey demek pek sey degil,bizimde belli aralikalrla altinlarimiz calindi

ama disardan bir müdahale yoktu ne zorlama ne daginiklik,icerden birisi bide az filanda degildi.

bu cok konusuldu edildi hatta süphelenilen biride vardi ama sen aldinda denmiyor,öyle gitti

ama hirsizlik gercekten yüz kizartici birsey,hastalik boyutunda bile olsa yapan kisi gizli yapmasini biliyor,cok kötü gecmis olsun

benım teyzemın kızı da hasta, oda hep bırşeylerımızı çalar

annemın altınları, dığer kuzenımın altın kolyesı, teyzemın anneanem hatta kayınvalıdesının paraları
evıne gelen komşuların vs cebınde para bıle çaldı daha neler neler

gözümüzlede gördük, ama kendısı ınkar edıyor
annesını ve erkek kardeşını üstümüze salıyor, kavga çıkıyor
polıse gıtsek, rezıllık çıkcak kesın
sussan, olmuyor
söylesen, teyzem sınır krızı geçırıyor benım kızım yapmaz dıye

çok kötü bı durum
ama sız gözünüzle görmeden bı tepkı vermeyın

valla görmeden birsey demek pek sey degil,bizimde belli aralikalrla altinlarimiz calindi

ama disardan bir müdahale yoktu ne zorlama ne daginiklik,icerden birisi bide az filanda degildi.

bu cok konusuldu edildi hatta süphelenilen biride vardi ama sen aldinda denmiyor,öyle gitti

ama hirsizlik gercekten yüz kizartici birsey,hastalik boyutunda bile olsa yapan kisi gizli yapmasini biliyor,cok kötü gecmis olsun

Çok teşekkür ederim sağolun sizede geçmiş olsun bu arada.

ogün harici disk kaybolduğunda çok kalabalık demiştiniz. bence ordakileri grup grup sırayla eve çağırın ve ortaya çalınabilir ama sahte olan bişi koyun mesela sahte bi altın gibi bişi. hangi grup gittikten sonra o alındıysa bilin ki alan kişi o grubun içinde. yani şimdi kimsenin günahı alınmaz ama aklıma bu fikir geldi emin olmak açısından. bide böle bi hastalık var yani zengin olup ihtiyacı olmasa bile çalanlar var. en azından düzgün bi şekilde anlatılabilir.

ogün harici disk kaybolduğunda çok kalabalık demiştiniz. bence ordakileri grup grup sırayla eve çağırın ve ortaya çalınabilir ama sahte olan bişi koyun mesela sahte bi altın gibi bişi. hangi grup gittikten sonra o alındıysa bilin ki alan kişi o grubun içinde. yani şimdi kimsenin günahı alınmaz ama aklıma bu fikir geldi emin olmak açısından. bide böle bi hastalık var yani zengin olup ihtiyacı olmasa bile çalanlar var. en azından düzgün bi şekilde anlatılabilir.

Bencede o şüphelendiğiniz kızın ailesini çağırın eve, kızın göreceği biryere altın gibi duran bir kolye bırakın, hatta bebeğin annesi bunu da kayınvalidem doğum hediyesi almış, aslında hiç beğenmedim ama düşünüp almış yine de tarzı birşeyler söylesin, hırsız oysa kesin kolyeyi de alır.

Bencede o şüphelendiğiniz kızın ailesini çağırın eve, kızın göreceği biryere altın gibi duran bir kolye bırakın, hatta bebeğin annesi bunu da kayınvalidem doğum hediyesi almış, aslında hiç beğenmedim ama düşünüp almış yine de tarzı birşeyler söylesin, hırsız oysa kesin kolyeyi de alır.

ben olsam birde kamera yerlestirirdim :26::26:

Back
X